FormationUngdomsuddannelse og skoler

Dostojevskij, "Noter fra Underground": resumé

Produktet af "Noter fra Underground" blev skrevet af Dostojevskij i 1864. Forfatteren af noterne er underjordisk helt.

Hovedpersonen produkt

Denne kollegiale vurderingsmand, der for nylig trådte tilbage, efter at han havde modtaget en lille arv. Helten produkt af "Noter fra Underground" 40 år. Han bor i udkanten af St. Petersborg, i "sjuskede" værelse. Denne helt og psykisk under jorden: han næsten altid alene, forrådt "ønsketænkning", billeder og motiver, der blev taget fra bøger. Den navnløse helt udforsker også sin egen sjæl og sind, viser modet og ekstraordinær intelligens. Formålet med en sådan tilståelse - se om du kan være helt ærlig i det mindste med sig selv, ikke bange for sandheden i denne sag.

Filosofien bag hovedpersonen

Helten mener, at i de 60 år af det 19. århundrede, er en intelligent mand bestemt til at være en "karakterløs". Arv begrænset, dumme mennesker - forskellige aktiviteter, hvilket anses for normal, mens den intensiverede bevidsthed betragtes som en sygdom. Sindet gør helten oprør mod naturlovene, opdagelser moderne videnskab. Deres "stenmur" er "uden tvivl" kun til "stump" personen. Med klart forenes uenige underjordisk helt. Han føler "skyld" for det faktum, at verden ordre er ufuldkommen, og dette får ham smerte. Videnskab ligger det kun til at ræsonnere en person kan reduceres, "ifølge nummer pladen." "The manifestation af alt liv" - det er "Ønske". Han forsvarer mod alle "videnskabelige" konklusioner om menneskelig trivsel og menneskelige natur, til højre blandes til den "positive forsigtighed" "Come dum" for at bevise over for dig selv, at de mennesker - det er ikke den "klaver nøgler" på hvilken naturlovene selv spiller.

Helten, der skrev noter fra det underjordiske, pining for hans evne til at opfylde de "brede" ideal. Dette er ikke en karriere, ikke nydelse, ikke engang den "Crystal Palace", som er ved at bygge Socialdemokraterne, som det tager en person, den vigtigste ting - hans egen fri vilje. Protester mod identifikation af helten til kundskab om godt og ikke at blive afhørt tro på civilisationens fremskridt og videnskab. Civilisation er i os "ikke blødgøre noget," men kun genererer, efter hans mening, "alsidighed fornemmelser", så vi søger glæde og ydmygelse, og blodet af andre ... Den menneskelige natur, i henhold til hovedpersonen, ligger ikke kun behov lykke, velstand, orden, men også at lide, ødelæggelse og kaos. "Crystal Palace", bankede den negative side, den ideelle er uholdbar, fordi det fratager den valgfrihed. Det ville være bedre, så "bevidst inerti" moderne "hønsehus" under jorden.

Heltens liv, da han tjente i Office

Det skete dog, at længslen efter faktisk kørte ud af hjørnet. Helten, der skrev noter fra det underjordiske, der er beskrevet i detaljer et af disse forsøg. Han har tjent 24 år i embedet og den foragtede og hadede at være frygtelig "ømskindet", "mistænkelig" og "stolt" af sine kolleger, men på samme tid, og var bange for dem. Han betragtede sig selv helten i "slave" og "kujon" som enhver "anstændig" og "avanceret" person. Forbedret læsning han erstattet samspillet med mennesker, og om natten i de "mørke steder" "handlede frækt."

Episoden på kroen

Ser spil billard, blev han blokeret ved et uheld en gang i et værtshus en officer vej. Stærk og høje, flyttede han lydløst "udmattet" og "en kort," en helt til et andet sted. Derefter ville han til at starte et "litterært", "højre" skænderi, men kun "ondskabsfuldt udslettet", frygtede det ville ikke blive taget alvorligt. Hero efter denne episode drømt om hævn flere år prøvet mange gange på mødet den Nevsky ikke sammen først. Når de endelig står hans skuldre, den officer på det endnu ikke er opmærksomme, men det virker helten var glad, fordi ikke indrømmede et enkelt trin, der understøtter værdighed og sætte mig offentligt på lige sociale fod med officer. Alle disse observationer til helten selv beskriver i sit arbejde forfatteren, Dostoevsky F.

"Noter fra Underground": middag med tidligere klassekammerater

Lejlighedsvis en person følte behov for det underjordiske samfund, som opfylder kun et par venner, Simon, en tidligere skolekammerat og Setochkin, Fuldmægtig. Under et besøg i Simonov, han erfarer, at til ære for klassekammerat forberede frokost og "købe ind" de andre. "Underground" forfølger længe før middagen frygt for mulig ydmygelse og fornærmelser, som den virkelighed tilnærmelse af litteraturen ikke adlyder og er næppe rigtige mennesker vil varetage den rolle for dem i fantasien af drømmeren: de kan, for eksempel, til at anerkende og elske hovedpersonen i den mentale overlegenhed. Han forsøger at fornærme og krænke middag ledsagere. De har simpelthen ophøre med at lægge mærke til det i svaret. I den anden ende flyder under jorden - en offentlig selv-ydmygelse. Så kolleger diners gå til et bordel uden ham. For "litterære" Nu må han tage hævn over disse mennesker for skam tilovers, så gælder for alle. Men dem, der allerede trak sig tilbage til værelserne. Lisa helten tilbud.

Episode i et bordel

Næste Dostojevskij ( "Notes from Underground") beskriver følgende hændelser. Efter "udskejelser", "rå og skamløse", helten taler til pigen. Hun var 20 år gammel. I St. Petersborg det for nylig, og hun - filistrenes indfødt i Riga. Han beslutter gættet pigens følsomhed at få dækket på det trækker en naturskøn billede af de fremtidige prostituerede, og derefter - familie lykke, er det ikke tilgængelig. Effekten opnås: til kramper og hulken bringer Kvinde væmmes med sit liv. "Frelser", forlader, og efterlod hende hans adresse. Men gennem "litterære" udstansede ham i skam for "knavery" og undskyld for Lisa. Meget elsker at tilbringe hovedperson værker af "Noter fra Underground" analyse af sine egne handlinger.

Lisa kommer til helten

Hun kommer i 3 dage. Hero, som beskriver Dostojevskij ( "Notes from Underground"), "modbydeligt flov." Han afslører til hendes kyniske motiver af hans opførsel, men der er uventede sympati og kærlighed fra hende. Han flyttede, han erkender, at det ikke kan være godt. Men snart skamme sig over svaghed besat af hævn, Liza og stikker hånden i 5 rubler for det komplette triumf. Pige, forlader, forlader ubemærket penge.

arbejder finale

Helten erkender, at han skrev sine erindringer i skam. Han blev dog kun bragt til ekstremerne, at andre og halvdelen ikke turde at bringe. Helten var i stand til at opgive målene for samfundet, tilsyneladende han er gået, dog, og den underjordiske - en "moralsk korruption". "Living Life", dybe relationer med andre mennesker, han imponeret. Således ender det arbejde, "Noter fra Underground", en sammenfatning af, som vi har beskrevet.

Historien efter at have læst denne dag, vil ikke forlade nogen ligegyldig. Men umiddelbart efter offentliggørelsen i 1864, "Noter fra Underground", forårsagede en hel anmeldelser, selvom repræsentanter for den revolutionære-demokratiske lejr umiddelbart interesseret i dem. Den eneste umiddelbare reaktion på produktet er blevet en parodi på Shchedrin, som indgår i sin anmeldelse, med titlen "Literary trivia" pamflet "Swifts". I det, gøre nar af deltagerne i tidsskriftet "Tidehverv" i en satirisk måde, malede han under dække af den fjerde Swift "forfatters trist," Dostojevskij. Denne historie har vakt interesse kritikere efter romanen "Forbrydelse og straf" blev offentliggjort, dvs. to år senere. Den blev udviklet af en masse af, hvad der var planlagt i "Notes".

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.