FormationUngdomsuddannelse og skoler

Den Okhotsk-havet: ressourcer, beskrivelse, geografisk placering

Den Okhotsk-havet, de ressourcer, som er vigtige for staten - en af de største hav, der hører til Stillehavet. Beliggende ved kysten af Asien. Det er adskilt fra havet ved Kamchatka halvøen og øerne - Hokkaido, østlige bred af Sakhalin og Kuril kæde lander.

Det er værd at bemærke, at havet anses for at være den koldeste af alle beliggende i Fjernøsten. Selv om sommeren temperaturen på det ikke overstiger 18 grader på den sydlige side og den nordøstlige del, termometeret viser 10 grader - det maksimale beløb.

Kort beskrivelse af Okhotsk-havet

Det er cool og kraftfuldt. Okhotsk havet skyller bredden af Japan og Rusland. Ifølge sin form ligner den sædvanlige trapez vandområde. Hav strækker sig fra sydvest til nordøst. Længden af højst 2.463 km og en maksimal bredde - 1.500 km. Kystlinjen længde på mere end 10 000 km. Okhotsk Sea dybde (maksimal indikator for depression) på næsten 4000 km. reservoirtypen, der støder op til kanten af kontinentet, - blandet.

Vulkansk aktivitet strækker sig til både overfladen og bunden af havet. Når vandet kommer seismiske bevægelse eller en eksplosion af en undersøisk vulkan, kan det forårsage store bølger, tsunamier.

hydronym

Navnet på havet af Okhotsk, er ressourcerne i hvilke der anvendes i de økonomiske sektorer i de to lande (Rusland og Japan), modtaget fra navnet på Hunt floden. Ifølge officielle kilder, før det hædre Lamsky og Kamchatka. I Japan i lang tid havet blev kaldt "Nord". Men på grund af forveksling med et andet af samme navn dam, hydronym tilpasset og hedder nu havet af Okhotsk.

Værdien af havet af Okhotsk i Rusland

Det kan ikke understreges nok. Siden 2014 Okhotsk havet refererer til de indre farvande i Den Russiske Føderation. Staten tager fuld fordel af sine ressourcer. Først og fremmest, det er den største leverandør af laks arter. Det kammerat, sockeye, Chinook og andre medlemmer af familien. Her kaviar produktion er organiseret, som er værdsat højt nok. Ikke underligt Rusland er en af de store leverandører af dette produkt.

Problemer over havet af Okhotsk, men som andre forekomster af vand, har ført til en betydelig reduktion i populationer. Det er grunden til, at regeringen skulle begrænse fiskeriet. Og det er ikke kun den laks familien, men også andre arter som sild, skrubbe, torsk.

industri

Rusland har opnået gode resultater i udviklingen af industrien på bredden af havet af Okhotsk. Først og fremmest, er det skibsværfter og, selvfølgelig, fisk forarbejdning fabrikker. Disse to områder er blevet opgraderet i 90 år og er nu af stor betydning for den økonomiske udvikling i staten. I dag er her er der mange kommercielle virksomheder.

Industrien også på en temmelig veludviklet. Sakhalin. Tidligere, i kejsertid, bliver de opfattet negativt, da det fungerede som et sted for links stødende rule mennesker. Nu har situationen ændret sig radikalt. Industrien er blomstrende, folk gerne vil komme her, for at tjene store penge.

Kamchatka virksomheder, der forarbejder fisk og skaldyr i et verdensmarked. Deres produkter er højt værdsat i udlandet. Den opfylder standarderne og er meget populært i mange lande.

På grund af de olie- og gasfelter, Rusland har monopol på dette område. Der er ingen stat, der kunne bruges til at levere de samme mængder til Europa af olie og gas. Derfor er virksomhederne investeret en masse penge fra suveræne statskassen.

øer

I havet af Okhotsk små øer, den største af dem - Sakhalin. Dens kyst er uensartet: i det nordøstlige der er lavland, syd-øst lidt hævet over havets overflade, som ligger på den vestlige bred.

Særlig interesse forårsage Kurilerne. I størrelse, de er små, store, der er omkring 30, men der er også mindre. Tilsammen udgør de en seismisk zone - den største på planeten. På Kurilerne ligger omkring 100 vulkaner. Desuden 30 af dem er aktive: de konstant "ophidse" Sea of Okhotsk.

Ressourcer Shantar Islands - Navy SEALs. Her er der den største koncentration af denne art. For nylig, men regulere deres produktion, for at undgå total udslettelse.

bugter

Kystlinjen er indrykket med lille dam, selv om det har en større længde. Bugter og vige i området stort set ingen. Pool Okhotsk Hav er opdelt i tre bassiner: Kuril, TINRO Deriugina og depression.

. De største bugter: Sakhalin, Tugursky, Shelikhov osv Der er også nogle læbe - skærer dybt ind i landet bugter, der danner bassinet af større floder. Blandt dem er Penzhinskaya, Gizhiginskaya, Uda, Tauisk. På grund af de bugter og udveksling vand forekommer i havene. Og i det øjeblik, forskere refererer til dette spørgsmål er ganske problematisk.

stræder

De er en del af Okhotsk bækkenet. Dette er det vigtigste element, som forbinder reservoiret med det Japanske Hav, og Stillehavet. Derudover er der er lave og lavvandede stræder: La Perouse og Nevelsk. De behøver ikke at spille en særlig rolle, som små nok. Men Krusenstern strædet og Bussol kendetegnet ved et stort område, med sin maksimale dybde når 500 meter. På mange måder de regulerer saltindholdet i havet af Okhotsk.

Bund og kysten

Dybder over havet af Okhotsk neodnoobrazny. På den del af Sakhalin og fastlandet repræsenterede de nederste lavvandede - en udvidelse af den asiatiske del af kontinentet. Bredden er ca 100 km. Resten af bunden (ca. 70%) med den kontinentale skråning. I nærheden af Kurilerne, tæt omkring. Iturup er syg depression. På dette tidspunkt, havet af Okhotsk når en dybde på 2500 meter. I bunden af dammen er to store tårnhøje relief område med en temmelig oprindelige navne: Rise of the Oceanology Institut og Academy of Sciences i USSR.

Kystlinjen af havet af Okhotsk refererer til forskellige geomorfologiske former. De fleste af dem - høje og stejle skrænter. Kun den vestlige område Kamtjatka og mod øst. Sakhalin ligger i lavlandet. Men den nordlige kyst er meget indrykket.

udveksling vand

Mainland afstrømning lille. Det sker med den begrundelse, at alle de floder, der flyder i havet af Okhotsk, ikke afviger velhavende og vigtig rolle kan ikke. Det vigtigste er floden. Amor, det hug på hende mere end halvdelen af den samlede indikator affald. Der er andre relativt store floder. Det Jagt, Uda, Stor, Penzhina.

hydrologi

Waters er ikke helt frosset, da saltindholdet i havet af Okhotsk er høj nok. Er 32-34 ppm. Det mindsker tættere på kysten og nåede et niveau på 30 ‰, og i det mellemliggende lag - 34 ‰.

Det meste af landet er dækket med flydende is om vinteren. Den maksimale temperatur vand i den kolde årstid lav, i området fra 1 til 2 grader. Sommer havdybder opvarmes til 10-18ºC.

Et interessant faktum er, at i en dybde på 100 meter er det mellemliggende lag af vand, hvis temperatur ikke ændrer hele året og er 1,7 ° C under nul.

klima Egenskaber

Den Okhotsk-havet er beliggende i de tempererede breddegrader. Dette faktum har en stor indflydelse på fastlandet, hvilket giver en monsun klima. I den kolde del af året i det område af vandet dominerer Aleuterne Lav. Det påvirker i høj grad de nordlige vinde, der forårsager storm storme, der fortsatte hele vinteren.

I de varmere måneder fra fastlandet kommer svage sydøstlige vinde. Takket være dem er stærkt forbedret temperatur. Men med dem komme og cykloner, som derefter kan danne tyfoner. Varigheden af en sådan tyfon kan være mellem 5 til 8 dage.

Den Okhotsk-havet: Ressourcer

På dem vil blive diskuteret yderligere. Det er kendt, at de naturlige ressourcer i havet af Okhotsk stadig dårligt udforsket. Den mest værdifulde er havet med sine hylde kulbrintereserver. I dag åben 7 oliefelter i Sakhalin, Kamtjatka, Magadan og Khabarovsk Krai administrativt centrum. At udvikle disse aflejringer begyndte i 70'erne. Men ud over at olie, det vigtigste rigdom af havet af Okhotsk - flora og fauna. De er karakteriseret ved stor mangfoldighed. Fordi der er meget udviklet fiskeri. I havet af Okhotsk findes de mest værdifulde arter af laks. I dybet af blæksprutte ekstrakt, og fangsten af krabber dam er i første sted i verden. For nylig produktionsforhold blevet mere streng og alvorlig. Og pålagt restriktioner på fangst af nogle fisk.

I de nordlige vand i havet beboet af pels sæler, hvaler, sæler. Catching disse repræsentanter for dyrenes verden er strengt forbudt. I nyere tid er det stigende popularitet fiskeri - fange søpindsvin og bløddyr. Af planter er vigtige forskellige typer af alger. Taler om brugen af havet, det er værd at bemærke, dens betydning i transportsektoren. Det er en prioritet. Her er lagt vigtige hav handelsruter, der forbinder større byer Korsakov (Sakhalin), Magadan, Okhotsk og andre.

miljøproblemer

Okhotske Hav, samt andre vand af havene, lider menneskelig aktivitet. Her fast miljøproblemer i form af en strøm af olieprodukter og resterende gas forbindelser. Det er også ret problematisk affald industrielle og kommunale virksomheder.

Forurene kystzonen siden begyndelsen af udviklingen af de første offshore felter, men inden udgangen af 80'erne havde ikke så store størrelser. Nu menneskeskabt menneskelig aktivitet har nået et kritisk punkt og kræver øjeblikkelig løsning. Den højeste koncentration af affald og forurening koncentreret off Sakhalin. Dette skyldes primært de rige forekomster af olie.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.