ForretningIndustri

Aluminium selvklæbende tape: egenskaber, typer, egenskaber

Aluminium selvklæbende tape er et meget brugt tætningsmateriale, der anvendes både i byggeri, til installationsarbejder og hjemme. Det er en aluminiumsfolie med en limbase og et tætningslag påført på den ene side.

egenskaber

Aluminiumsbånd er letvægts, stærk og pålidelig med høje varmeisoleringsegenskaber. Den er elastisk i struktur, tager let den nødvendige form. Det kan bøjes, dække ujævne overflader, hvilket gør det ret nemt at bruge.

Ofte anvendes en selvklæbende tape af aluminium til tætning af led og varmeisolering af overflader. Dette skyldes sådanne egenskaber af LAS som:

 • Tilstedeværelsen af barriereegenskaber til vand, støv, bakterier;
 • Høj slidstyrke og trækstyrke
 • Opacitet - evnen til at afspejle stråling og varme
 • Stabilitetsegenskaber, korrosionsbestandighed og sikkerhed.

Selvklæbende aluminiumstape har en høj grad af vedhæftning (2,5-10 N / cm). Denne indikator karakteriserer båndets adhæsionsgrad på arbejdsfladen. Båndet bevarer sine egenskaber, herunder limning, i en bred vifte af temperaturer - fra -20 til +120 0 C. Tykkelsen af limbasen er ikke mindre end 20 mikron.

Typer og betegnelser

Flere typer selvklæbende aluminiumsbånd fremstilles:

 • Aluminium selvklæbende tape (LAS).
 • LAS-A (forstærket). Anvendes til øgede krav på styrken af leddene.
 • LAS-T (varmebestandig). Til brug i omgivelser med høj temperatur.
 • LAS-SP (med polymercoating). Det bruges til forsegling af glas og isoleringsglas.
 • LAS-P (stærk). Til brug under vanskelige forhold og øgede krav til styrke.

Valget af en bestemt type aluminiumstape afhænger af anvendelsesbetingelserne.

Tekniske krav til materialer

 • Aluminium selvklæbende tape er lavet af aluminiumsfolie 30-50 mikron tyk. På den ene side påføres et lag lim, som er beskyttet med anti-klæbende materiale.
 • Det varmebestandige tape (LAS-T) er lavet af samme folie (30-50 mikron), men limbasen, der også er beskyttet med anti-klæbende materiale, er varmebestandigt.
 • Aluminiumforstærket selvklæbende tape er fremstillet med et ensidigt ekstra lag glasnet på aluminiumsfolie 7-30 mikrometer tykt.
 • Aluminium selvklæbende tape med polymercoating (LAS-SP) er lavet af folie med en tykkelse på mindst 50 mikron med en polymercoating (20 mikron) påført den. Klæbende underlag med beskyttende materiale påføres fra siden af folien.
 • Selvklæbende aluminiumstape er stærkt (LAS-P) er lavet af et flerlagsmateriale bestående af to lag polymerfilm på 20 mikron og 60 mikron og et lag folie mellem dem 9-11 mikron i tykkelse.

Anvendelsesområde

Selvklæbende tape med høj styrke i aluminium giver dig mulighed for at bruge det, når du installerer konstruktioner under belastning. Aluminiums selvklæbende tape anvendes i vid udstrækning til nybyggeri og genopbygning af både civile og industrielle faciliteter: tætningsled af varmeisolerende materialer og ventilationskanaler, dampspærre, rørledninger samt fornyelse af aluminiumelementer.

Aluminium selvklæbende tape anvendes til reparation og konstruktion på tør teknologi, dækker led, styrker og andre former for arbejde. Med hjælp er varmevekslere og reflektorer af varmeanlæg, varmeanlæg, vandforsyning og ventilation forseglet. LAS anvendes til fastgørelse af varmeveksleren i kølebokse.

LAS bruges til at installere skumpolymerer og mineraluld på plast- eller metaloverflader. Ved højere krav til styrken af sømme anvendes forstærket (LAS-A) eller stærkt (LAS-P) selvklæbende tape under betingelser med forhøjede temperaturer - varmebestandig tape (LAS-T). Ved fremstilling af isoleringsglasenheder anvendes et selvklæbende aluminiumsbånd med en polymercoating.

Funktioner i brug

Før båndet påføres, skal den overflade, der skal behandles, fremstilles. For at gøre dette bliver overfladen affedtet med specielle forbindelser, det skal være tørt og rent. Når du arbejder med båndet, er det nødvendigt at udelukke indtrængen af fine partikler på det åbne klæbende substrat eller den overflade, der skal behandles. Hvis du ikke udfører den nødvendige overfladebehandling, vil båndet ikke holde sig ordentligt og giver ikke den ønskede effekt.

En af de vigtige regler, når man arbejder med selvklæbende tape, er at undgå at berøre klæbebasen. Tænd forsigtigt, uden hastige bevægelser, skal du sørge for at holde båndet liggende fladt. Efter limning er det ønskeligt at glatte de behandlede samlinger igen. Ved temperaturer over +80 ° C kan båndet snoet rundt om kanterne. Når du bruger et bånd under disse forhold, skal limning overlappes. For at opnå den forventede effekt er det nødvendigt at følge anbefalingerne i brugsanvisningen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.