ForretningIndustri

Brændstof til kedel: funktioner, typer, egenskaber og krav

Til opvarmning af huse og industribygninger, samt at forsyne dem med varmt vand normalt bruges særlige installationer - kedler. Udstyr af denne type arbejde kan være en række forskellige brændsler. Desuden skal de særlige kendetegn ved den sidstnævnte opfylde visse standarder. Forkert valg af brændstof til kedlen kan forårsage skader på varmeanlæg. Reduceres i dette tilfælde og kedlen effektivitet.

brændstoffer

Work enheder beregnet til opvarmning af vand kan for:

 • gas;
 • flydende brændstof;
 • elektricitet;
 • fast brændsel.

I de fleste tilfælde til opvarmning af bygninger og varmt vand anvendes, gas eller elektriske varmeapparater. Flydende installation typisk kun anvendes i fjerntliggende områder - hvor der ikke er nogen veje, fodre "blå brændstof". Træ, der bruges pellet og kul udstyr, hvor der ikke er endda elledninger.

Den mest populære form for brændstof til kedlen er en gas. Omkostninger installation arbejde på det varmeanlæg er temmelig dyrt. Installation af el-kedlen er værd at mindst meget billigere. Men de høje omkostninger til installation senere dækkes med billig gas. El, som du ved, har vi en meget dyrt land.

Udnyttelse af fast og flydende kedler normalt koste endnu billigere end gas. Men sådant udstyr, desværre, er ikke meget bekvemt at bruge. Og brændstoffet selv, i dette tilfælde, kræver etablering af særlige opbevaringsforhold og ofte optager meget plads.

Gasvarmere for

Det er denne form for brændstof, som tidligere nævnt, bruges til kedler ofte. Ifølge reglerne, kan til varmeanlæg der anvendes enhver type gas - flydende og kuffert. Men i første omgang til opvarmning boliger og industribygninger er, som udelukkende skal anvendes specielt designede kedler er designet til at arbejde sammen med cylindre eller gas holder.

Flydende naturgas bruges normalt kun til opvarmning private huse. Men nogle gange denne form for brændstof til kedlen bruges, for eksempel i obscheposelkovyh kommunikation.

Regler for installation kedler "blå brændstof"

Tilsluttet lysnettet, eller gastanke Udstyr af denne type er kun tilladt til godkendte fagfolk. Self sidebar ejer af et hus på landet eller lederen af virksomheden står over for en alvorlig straf. Efter gas - er det brændstof kendt for at være eksplosiv. Og en forkert tilslutning i fremtiden kunne let føre til tragedie.

Særlige krav og til den forudsætning, hvorpå er placeret den faktiske gaskedel selv. Sådant udstyr kan ikke installeres i rum på mindre 7,5-15 m3, afhængigt af strømmen. I dette rum har det, der skal ventileres. Tilstedeværelsen af de Døve windows på Værelset er ikke tilladt. Det er også muligt at montere en gaskedel i rummet i tilfælde af, at den samlede varmekapacitet alle installerede enheder den overstiger 150 kW.

Gas: regler

Afhængigt af hvilken type af æglæggende der går tæt på fremløbet "naturgas" for kedelanlæg i bygningen kan udføres over hovedet eller under jorden metode. I det første tilfælde skal disse regler være opfyldt:

 • pipeline elementer må ikke komme i kontakt med dele af bygninger og konstruktioner lavet af brændbare materialer;
 • forvridninger af rør er ikke tilladt;
 • lodrette elementer af rørledningen skal være placeret vertikalt;
 • horisontale elementer er placeret på en skråning på 2-5 mm i retningen af den tilsluttede bygning.

Ved lægning af rør til tilførsel af brændstof ind i fyrrummet under jorden skal være opfyldt følgende krav:

 • rør til transport af en flydende gas under frysning jorden;
 • når ind i en bygning kan reduceres til en dybde på 0,8-1,2 m;
 • om rørledningen skal udføres med en hældning på mindst 1,5 mm per meter;
 • med flydende gas pipe lagt under fundamentet, med den sædvanlige - over det, gennem væggen;
 • for alle former for aftagelige forbindelser af rørledningen leveres brønde.

Flydende brændstof olie: Krav

Kedler, der anvendes til opvarmning af boliger eller industribygninger i fjerntliggende områder, ofte kører på diesel. For dieselbrændstof, gælder særlige krav til varmeanlæg. Når du vælger en diesel kedel bør være opmærksomme primært på sine karakteristika såsom:

 • cetantallet;
 • densitet og viskositet;
 • fraktionssammensætningen.

Cetantal bestemmer så vigtige faktorer som:

 • tid antændelse af brændstoffet til kedlen;
 • fuldstændigheden af forbrænding af dieselbrændstof;
 • emissioner.

I sidste ende er det den cetantallet af diesel påvirker effektiviteten af varmeanlæg. CN optimal indikator for kedler anses for at være 40-45 enheder.

krav til opbevaring

Dieselolie, samt gas, - en kedel brændstof til kedler, farligt med hensyn til brand og eksplosioner. Derfor bør den opbevares korrekt. I et privat hus et separat rum til dieselolie er normalt ikke forpligtet til at udstyre. Men hvis mængden af lagrede dieselbrændstof overstiger 5 tusind. Liter, bygge et lager stadig har for ham.

Dieselolie kan gemmes, hvis det er nødvendigt, selv i boligområder. Imidlertid bør det totale volumen ikke overstige 40 liter.

I en specielt udstyret plads til dieselolie:

 • du kan ikke udføre en skjult installation af kommunikation, ledninger og ledninger;
 • bør skrive skilte, der forbyder brug af åben ild.

Selve rummet til dieselbrændstof er at være konstrueret af ikke-brændbart materiale. Dør i dette tilfælde anvender også et specielt design.

Virksomheder beliggende i fjerntliggende områder, for eksempel i langt nord, og ofte købe en speciel type udstyr - modulære kedel på flydende brændstof. I sådanne komplekser, kan lagerfaciliteter til dieselolie tilvejebringes oprindeligt.

Den plads, der kræves for et velfungerende af kedlen af dieselolie afhænger hovedsageligt af kapaciteten af sidstnævnte. Brændstofforbrug for kedlen (flydende) beregnes af en temmelig simpelt kredsløb. På 10 kW kræver kedelkapacitet typisk 1 kg diesel per time.

Kul kedler

Fast brændsel varmeanlæg er langt den mest omkostningseffektive, men mindst bekvemme at anvende. De fleste af disse varmeapparater, såsom ovne, der opererer på carbon. I dette tilfælde bør som ved brug dieselolie, til valget af brændstof gribes an omhyggeligt.

Ansvarlig for tilførsel fast brændsel i stokerfyr operatør. Kvaliteten af kul fodrer dem afhænger primært af effektiviteten af varmeanlæg. Jo mere ansvarligt kedel medarbejdere kommer til valget af denne type fast brændsel, jo længere installationen.

Alle kul er sammensat af carbon og brændbare urenheder. Seneste form efter forbrænding aske og slagge. Forholdet mellem urenheder og carbon kul bestemmer klasse. Dette tal er i forskellige typer af brændstof kan variere i ganske vide grænser. For eksempel kulstofindholdet i Ling meget lille. Derfor, for denne type kedel brændstoffer aldrig brugt.

Den udgør en enorm mængde af aske og slagger og brunkul. I princippet gælder det til kedlen som muligt. Men at gøre dette kan ikke anbefales.

Kul producerer lidt aske adskiller lav procentdel fugtighed og har en tilstrækkelig tæt struktur. Brændværdi det er 5500 kcal / kg. Carbonindholdet deri er 75%. Det er denne form for fastbrændselskedlen er bedst egnet til kedler.

Brænde for vandvarmere

Denne form for brændstof bruges til at betjene kedlerne er sjældne. Men nogle gange i private hjem eller endda virksomheder kan se varmeanlæg betjene den på træet. Fordelen ved denne type brændstof er primært relativt lave pris. Men brugen af kedlen, når der anvendes træ er normalt meget ubehageligt. Machinist fastbrændselskedel plante af denne art bør pop i ovnen 2-3 gange om dagen. Den samme funktion er drift af varmelegemet og brændeovne i et privat hjem.

Der er ingen særlige krav til at være dovne, når de anvendes til kedler, selvfølgelig, er ikke vist. Det eneste - typen af brændstof til kedlen skal være tilstrækkeligt tørt. Store brænde bør være under en baldakin eller i et særligt lille separat rum - brændeskure. Traditionelt til kedler, samt til ovne brugte hårdttræ logs. Nåletræer når brændt efterlade en masse aske og sod grund harpiksen. Det er bedst egnet til fastbrændselskedler birk brænde.

pellets

Denne type brændstof der almindeligvis anvendes i kedler lang afbrænding. Sådant udstyr er særligt udformet til i det væsentlige fuldstændig forbrænding af pelleten, selv uden dannelse af aske. Undertiden til tilførsel brændbare piller svarer stokerfyr for fast brændsel. Men i nogle tilfælde kan disse planter bruges automatisk download. Sådanne systemer gør udstyret er meget mere bekvemt at betjene.

Også for nylig blevet meget populære, moderne og komfortable at bruge modulære kedler til fast brændsel. Ved hjælp af piller for deres arbejde er også en løsning næsten perfekt.

typer af piller

Arter sådan brændstof på markedet i dag, er der flere. Industrielle pellets grå-brun farve og har en høj procentdel af askeindhold. Dette brændstof er egnet primært til industrielle kedler. Dens anvendelse i indenlandske vand varmeanlæg kan beskadige sidstnævnte.

Agropellety fremstillet ud fra affald af landbrugsafgrøder. Procentdelen af askeindholdet er også ganske høj. Brug disse brændstoffer som regel kun i store termiske kraftværker.

Hvide piller fremstillet af afbarket træ. Procentdelen af askeindholdet er kun 0,5%. Farven på disse piller har en lysegul. De koster ret dyrt. Det var dog hvide perler, der normalt anvendes for indenlandske fastbrændselskedler.

Elektriske vandvarmere

Den største fordel ved disse kedler, som allerede nævnt, er den nem installation. Og stående vandvarmere af denne type er meget billigere gas eller fast brændsel. Elektriske kedler fungerer normalt fra lysnettet med en spænding på 220 V. Den sidstnævnte bør således ikke "springe". Hvis det område, hvor der anvendes kedlen, er der spændingsfald eller det hæves eller sænkes, bør yderligere stabilisatorer anvendes.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.