ForretningIndustri

Lomonosov Porcelænfabrik: historie, produkter og frimærker. Porcelæn figuriner i den sovjetiske periode

Historien om udviklingen af porcelæn og fajanceindustrien i Rusland har været mere end 250 år. I løbet af denne tid oplevede hun både op og ned. Lomonosov Porcelænfabrik er den ældste virksomhed i denne filial i landet. Den opererer stadig i dag, men under et andet navn.

Hvad er historien om Lomonosov Porcelænfabrik? Hvilke produkter producerer han i dag? Du vil lære om dette fra vores artikel.

Porcelæn af Rusland: Historien om industriudviklingen

Robust, modstandsdygtig over for forskellige påvirkninger og smukke eksternt materiale kaldet porcelæn har længe været brugt til at producere tallerkener og interiørartikler. Det er baseret på fire naturlige komponenter: kaolin, kvarts, ler og feldspar. Den første "formel" af porcelæn blev taget af kineserne i det 7. århundrede. Europæernes opskrift på fremstillingen blev kendt meget senere - først i begyndelsen af det XVIII århundrede.

Den første i det russiske imperiums fabrik til fremstilling af porcelæn stammer fra 1744 i Skt. Petersborg. Dette er netop Lomonosov Porcelæn Factory. Sandt nok har det i dag et andet navn - den kejserlige.

Rysslands porcelæn og fajanceindustri i Sovjetunionens epoke nåede en hidtil uset udvikling. På det tidspunkt opererede omkring 80 virksomheder i denne industri i vores land, som producerede varer af overvejende massekonsumtion. Til vores store fortrydelse er kun tre porcelænfabrikker fuldt fungerende i dag i Rusland.

Lomonosov Porcelænfabrik, St. Petersborg: historie og kendetegn

Den ældste porcelænfabrik i Rusland ligger i St. Petersburg. Årets grund er 1744.

Oprindeligt blev virksomheden navngivet Nevskaya Porcelain Manufactory. Fra midten af det 18. århundrede til 1917 blev planten kaldet kejserlig og efter revolutionen - staten. I 1925 modtog han et nyt navn: Leningrad Porcelain Factory opkaldt efter MV Lomonosov. Den forkortede version af LFZ har overlevet til nutiden. I 2005 blev fabrikken igen kendt som kejseren.

I slutningen af 1800-tallet blev der etableret et museum på fabrikken. Under rækkefølgen af tsar Alexander III skulle hver ordre fra den kejserlige familie laves i to eksemplarer - en af dem blev efterladt i dette museum. Således genopfyldes hans samlinger konsekvent og regelmæssigt med nye værker. Sovjetmakten ved LFZ bevarede sovjetmakten. Desuden blev alle hans samlinger under den anden verdenskrig evakueret til byen Irbit i Urals.

I Sovjetiden blev Leningrad Porcelain Factory omorienteret for at producere masseproduktion af mellemkvalitet. Enorme udgaver på virksomheden lavede redskaber, te sæt og figurer. I 20'erne og 30'erne arbejdede berømte sovjetiske kunstnere på fabrikken: Ilya Chashnik, Nikolai Suetin og Kazimir Malevich.

I lang tid brugt planten et stigma i form af tre sammenflettede bogstaver: LFZ. Siden 1991, under akronymet dukkede underskrift: Made in Russia. I øjeblikket anvender anlægget et nyt mærke, som viser en tohovedet ørn af blå farve. Over ørnen er der et indskrive kejserligt porcelæn, og under det - årets grundvoldsår (1744) og navnet på byen på engelsk (Skt. Petersborg).

Moderne produkter af planten

Til dato producerer den kejserlige porcelænfabrik over 4.000 varer af forskellige produkter. Sortimentet af produkter er ekstremt bredt. Disse er:

 • Service (kaffe, bord og te);
 • Skulpturer og figurer (dyreliv, genre, agitational);
 • vaser;
 • Plader og stikkontakter;
 • Tekande og kaffekande;
 • krus;
 • briller;
 • Kopper og tallerkener;
 • Askebægre og meget mere.

Alle produkter er lavet af hård eller knogle porslin, dekoreret med malerier (under- og overglasur). Virksomheden har sin egen hjemmeside, hvor du kan lære mere om listen over produkter fremstillet af Lomonosov Porcelain Factory. Butikken på fabrikken (firma) kører dagligt, fra 10 til 20:00. Butikens adresse: Obukhovskoy Oborony Avenue, 151.

Skulptur af Lomonosov Porcelæn Factory

Porcelæn figurer lavet under LFZ mærke er meget populære. Og ikke kun moderne, men også gamle, sovjetiske. Sidstnævnte har en værdi primært for samlere.

Skulpturen, der er skabt i de kejserlige værker, udmærker sig ved rige malerier, filigree-undersøgelser af alle detaljer, raffinement og individualitet af udførelse. På nuværende tidspunkt producerer virksomheden både genre og animalsk skulptur. Og teknologien i sin produktion er ikke ændret i mere end et århundrede: alle figurerne af mesteren udfører udelukkende for hånd.

I begyndelsen af det tyvende århundrede replikerede planten i kikset flere værker af den berømte estiske skulptør Amandus Adamson (især "Venusens fødsel", "Demon", "Sjælens skrig"). Ikke mindre berømte serier af skulpturer blev oprettet af virksomheden i perioden 1907-1917. Dette er en serie kaldet "nationaliteterne i Rusland". Forfatteren af de fleste af hendes figurer var skulptøren Pavel Kamensky. I 2007 genoprettede kejserlige porcelænfabrik 36 (ud af 74) skulpturer fra denne serie.

LFZ: top-5 dyreste figurer

På nuværende tidspunkt har russere (og også beboere i andre post-sovjetiske lande) vakt stor interesse for sovjetporslin. Især til statuetterne. På forskellige steder og samlerfora kan du sælge eller købe tallene på Leningrad-fabrikken.

Vi analyserede flere sådanne specialiserede internetressourcer og identificerede de fem dyreste for prisstatuetterne i Sovjet-æra LFZ:

 • "Stepan Razin," i 1960'erne (den omtrentlige pris er 85.000 rubler).
 • "Hooligan med en balalaika", 1970'erne (75.000 rubler).
 • "Welder", 1970'erne (67.000 rubler).
 • "En dreng med ABC," 1950'erne (65.000 rubler).
 • "Vakula on the line", 1950'erne (56.000 rubler).

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.