FormationHistorie

Liv og død af Sokrates

Liv og død af Sokrates er stadig af stor interesse ikke kun for historikere, men også for mange af hans beundrere. Mange faktiske omstændigheder i denne Tænker skæbne og i dag er fortsat et mysterium. Liv og død af Sokrates dækket med legender. Er det noget under, vi taler om en af de største tænkere gennem tiderne.

Oprindelse Socrates

Sokrates - den berømte athenske filosof, der blev tildelt den store monument - Platons dialoger. I dem, han er hovedpersonen.

Det er kendt, at faderen til den fremtidige filosof, var en stenhugger (eller billedhugger) Sophroniscus og mor - Fenareta. Sandsynligvis hans far var temmelig velhavende mand. Forskerne gjorde denne konklusion baseret på den kendsgerning, at Sokrates havde kæmpet som en hoplite, det vil sige, som stærkt bevæbnet kriger. På trods af den rigdom af forældrene, gjorde filosoffen selv ligeglad ejendommen og ekstremt forarmet af livets afslutning.

modstridende kilder

Sokrates udlagde sin undervisning udelukkende i mundtlig form. Vi kender det fra flere kilder, hvoraf den ene er en reference billede, og hans komedier Aristofanes, parodier og levetid. Xenophon og Platon gjorde Socrates portrætter er posthume, og skrevet på en rosende måde. Disse kilder er imidlertid ikke svarer til hinanden i mange henseender. Tilsyneladende, Aristoteles meddelelser baseret på Platon. Mange andre forfattere har konfigureret et venligt eller fjendtligt, også har bidraget, samt legenden om Sokrates.

Social kreds af filosoffen, deltagelse i krigen

Ved udbruddet af den peloponnesiske krig, filosoffen var 37 år. Blandt de mennesker, med hvem han havde talt til hende, var intellektuelle fra kredsen af Perikles - Sophisten Protagoras, Arkelaus videnskabsmand, musiker Damon, samt den geniale Aspasia. Der er beviser for, at han var bekendt med den berømte filosof Anaxagoras. I Platons "Phaedo" Sokrates taler om den frustration, han følte ved at læse skrifter af Anaxagoras. Vi er interesseret i filosoffen uddannet i dialektik Zenon fra Elea, senere deltog i foredrag af den sofist Prodikos, og var en deltager i debatter med Thrasymachus, Gorgias og Antifon. Sokrates udmærkede sig i krigen i slaget ved Potidea, der vedrører 432 f.Kr.. e., når Delia (424 f.Kr.. e.) og Amphipolis (422 f.Kr.. e.).

Sokrates - Delphic Oracle

Et meget vigtigt skridt i udviklingen af denne filosof var hans proklamation af Delphic Oracle, "den klogeste af mænd." Dette siger Platon i "Undskyldning Sokrates". Delphic Oracle selv tænkte meget over disse ord. Han sammenligner dem med hans tro på det modsatte, at han "kun ved, at han intet ved." Philosopher kom til den konklusion, at det er det, der gør ham til den klogeste, som mange mennesker ikke kender selv dette. Viden om, hvor meget af deres egen uvidenhed, og uvidenhed om andre mennesker er et generelt princip i Socrates' studier. Ved denne opmuntre os ord, der er hugget på indgangen af templet Apollo i Delfi. Disse ord er: "Kend dig selv."

Sokrates og politik

Ved 423 f.Kr.. e. Sokrates var allerede en fremtrædende figur, på grund af hvad, der er blevet genstand for satiriske angreb på to kendte athenske komikere - Ameypsiya og Aristofanes. Filosoffen af politikere, men blandt hans venner var Alkibiades, Kritias og Charmides Theramenes. De sidste tre var lederne af de Tredive Tyranner, der omstyrtede demokrati i Athen. Og Alkibiades kom til utroskab til sin hjemby på grund af politisk opportunisme. Der er beviser for, at kommunikationen med disse mennesker såret ved retssagen mod Sokrates.

I 406 f.Kr.. e. Vi er interesseret i filosoffen forsøgt at forhindre ulovlige og hastigt sammensat den sætning strategier, der er blevet bragt for retten efter den athenske flåde vandt slaget af Arginusskih øer. Det er også kendt, at i 404 f.Kr. filosof ignorerede kommando af de tredive Tyranner fangst Leontiev med Salamis, som var indeholdt i deres fordømmelse lister.

Personlige liv

Sokrates, da han allerede i alderdommen var, bandt knude med Xantippe. Kvinden fødte tre børn filosof. Det er muligt, at dette var den anden ægteskab af Sokrates. Filosof var dårlig. Hans usædvanlige udseende og enkelhed var legendarisk.

Retssagen og død Socrates

Sokrates i 399 dukkede for retten anklaget for "at ødelægge de unge" og "ondskab". Snæver margin af stemmer, blev han fundet skyldig. Når tænkeren ikke ønskede at erkende sin skyld og forsøgte ikke at spørge eksil i stedet for henrettelse, er død af Sokrates stemte mere og mere til stede under retssagen.

Filosoffen var i fængsel i en måned, så den sætning blev henrettet. Tænker bragte kop gift (Skarntyde). Han drak det, og som et resultat der er kommet død Socrates. Sådanne værker af Platon som "Faidon", "Creighton" og "Undskyldning af Socrates", som fortæller om forsøget, om tilstedeværelsen af filosoffen i fængsel, og hans henrettelse, udødeliggjort modet tænker af interesse for os, fasthed sine overbevisninger.

I år 399 f.Kr.. e. der var død af Sokrates. År det kendes nøjagtigt, men antallet kan ikke kaldes. Vi kan kun sige, at filosoffen døde i slutningen af juni eller begyndelsen af juli. Ifølge vidneudsagn fra de tre forfattere antikken (Apollodoros fra Athen, Demetrius Falerskogo og Platon), på tidspunktet for død af en Tænker jeg var 70 år gammel. Død af Socrates (det store flertal af gamle forfattere konvergere på det) kom ikke af naturlige årsager. Det skete på grund af det faktum, at han drak giften. Dødsårsagen Sokrates dog stadig anledning til tvivl blandt nogle historikere. Meget senere Platon i hans dialog "Faidon" udødeliggjort billedet af filosoffen, der er fremmed for døden i naturen, men under omstændighederne, skal en person dø. Men Platon selv ikke var til stede ved drabet på sin lærer. Han personligt ikke se død Sokrates. Platon beskrives kort på grundlag af sine samtidige.

tekst afgifter

Teksten anklagerne mod filosoffen, som blev forelagt domstolskontrol, bevaret til i dag. Til dette skal roses på denne lidet kendte forfattere som Diogen Laertsky. Han ejer et essay med titlen "På livsfilosofi", med henvisning til den første halvdel af det 3. århundrede f.Kr.. e. Denne vigtige oplysninger Diogen Laertsky, til gengæld lånt fra værker af Favorinus for Arles. Denne mand var en beundrer af antikken, filosoffer og forfattere. Han levede kun et århundrede tidligere, men i modsætning til Diogenes, har jeg personligt set teksten i Athen Metroone.

Langt størstedelen af forskere enige om, at det er en følge af vedtagelsen af giften kom den heroiske død Socrates. Men vi kan ikke vide præcis, hvordan det var. Omstændighederne ved død Sokrates - en af de mest interessante øjeblikke i hans karriere.

Undervisningen i Socrates

Sokrates som lærer, er en yderst kontroversiel figur. Typisk dødsdommen over ham, forklare degeneration af demokratiet. Men jeg må sige, at i 403 f.Kr.. e. Athen blev restaureret et regime, der var ganske fornuftig og human. Han har påberåbt sig principperne om politisk amnesti, og håndhæves strengt. I dette tilfælde, alt tyder på, at de mest alvorlige og konkrete blev opkrævet Sokrates i "fordærve ungdommen". Men du kan kun gætte, hvad der menes med dette. I Platons dialog "Creighton" henviser til beskyttelse af filosoffen fra hans anklager om "at underminere loven." Helt muligvis, indikerer dette, at indflydelsen af Sokrates på ungdommen dengang blev betragtet som et angreb på selve grundlaget for det moderne samfund.

Ændring af offentlige fonde

Den unge mand, der kom endda fra skolealderen, fra Homers tid til at få "højere uddannelse" gennem kommunikation med den ældre. Han lyttede til dem mundtlige instruktioner og efterligne adfærd lærere. Således de unge erhvervede kvaliteter af en voksen borger. Blandt den politiske elite, til gengæld, fra generation til generation af metoder til gennemførelse af regeringen. Men i den tid af Sokrates familiens kreds er ophørt med at udføre alle disse funktioner. De blev overført til en anden ret, som har modtaget danne institutionen, der blev grundlagt specielt til dette formål allerede efter Sokrates døde. Platons Akademi var prototypen på organisationen. I spidsen for den proces var bare intellektuel gruppe, som tilhører, reduceres. Disse mennesker bragte begrebet "professionelle" uddannelse af den vestlige Grækenland og Det Ioniske.

Hvad er essensen af de afgifter i "korrumperende de unge"

Sokrates havde især svært, fordi han var nødt til at handle i Athen. I 423 f.Kr.. e. blot to komedie - Aristofanes ( "Skyer") og Ameypsy (ikke bevaret komedie "Conn") - mærket filosof, da han førte den opkomling skole, baseret på - erfaringerne fra sønlig ulydighed og ungdommelige oprør. Denne opfattelse af interesse for os tænkere til 399 f.Kr.. e. Det krystalliseret i den berømte ansvaret for Sokrates i "fordærve ungdommen". Hvis vi vender os mod dialogerne af filosoffen studerende, finder vi, at de ofte rejser spørgsmålet: Kan ældre fædre overføre kraft af ungdom, eller behovet for at lære specifikt?

Sokrates som en herold af en abstrakt idé

Endnu mere absorberes i betragtning af den kulturelle epoke krise, vi er tættere på at forstå, hvorfor den dialektik Sokrates havde en sådan magt. Ved første øjekast er det uklart, hvordan man kan forklare det faktum, at der for to generationer altid har fascineret den græske filosofi Sokrates, hvis død var ganske logisk. Og på trods af, at læren af tænkeren så instrumentet for ødelæggelse.

For at forstå dette, er du nødt til at overveje, hvad metode til kommunikation blev vedtaget på tidspunktet for fødslen af Sokrates, og hvordan det ændres senere. Athen var på tidspunktet for afslutningen af overgangen til det skrevne ord i talen. Dette påvirker på sin side til det sprog, samt boostet ændringerne i form af bevidsthed. Disse ændringer kan defineres som overgangen fra billede til abstraktion, fra poesi til prosa, fra intuition til rationel viden. Mens en abstrakt idé betragtes som en ny, fantastisk opdagelse. At Sokrates var dens Herald.

De "Skyer" af Aristofanes latterliggjort filosof som Tænker abstrakt, overskrift "myslilnyu" søger efter "tanker". Desuden blev han introduceret til begreberne en præst, skyhøje i himlen, som om skyerne. "Tanker" evoked latter mens kun fordi de er. Det skal også bemærkes, at i Aristofana Sokrat bruger en ny tale, taler til det abstrakte jargon, hvor ideer tage form i samtaler.

Elever Tænkeren optagethed ideer af interesse for os, hånet af Aristofanes, præsenteres som en søgning definitioner for forskellige former for abstrakte begreber som "fair" og "god", samt processen med at skabe et præcist sprog, ved hjælp af hvilken vi kunne udtrykke ingen specifik erfaring, og konceptuelle viden.

Livet, lære, død af Sokrates - alt dette får vi at vide. Man kunne tale længe om denne fremragende filosof. Vi håber, at denne artikel har vakt din interesse for ham.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.