Af teknologiElektronik

Halvledere - Ansættelse og klassifikation

Digitale instrumenter indtager en stadig vigtigere rolle i moderne elektronik. Enheder, der kører på chips nu trængt næsten alle applikationer - kommunalt og industrielt udstyr, legetøj, video, radio-tv-tekniker og så videre. Der er imidlertid stadig plads og analoge diskrete elementer. Desuden halvlederkomponenter - selve essensen af moderne chips.

Hvordan sådanne enheder? Grundlaget for sådanne anordninger som halvleder stof er halvledere. I henhold til dens elektriske egenskaber og egenskaber de rang mellem isolatorer og ledere. Særlige kendetegn ved - en afhængighed af ledningsevne af den omgivende temperatur, egenskaberne af virkningerne af ioniserende stråling og lys, og koncentrationen urenhed. Halvledere har omtrent det samme sæt af egenskaber.

I processen med at skabe en elektrisk strøm i ethvert stof kan deltage kun mobile ladningsbærere. Jo flere mobile ladningsbærere pr volumenenhed af stoffet, jo større den elektriske ledningsevne. I metaller stort set alle elektronerne er gratis, og dette fører til deres høj ledningsevne. I halvledere og dielektrika medier er langt mindre så og mere modstand.

Sådanne elektriske komponenter som halvledere udtalt temperaturafhængighed resistiviteten. Med stigende temperatur, er det normalt reduceres.

Således halvlederkomponenter - disse er elektroniske apparater, som opererer baseret på specifikke processer i stoffer kaldet halvledere. De fandt det bredeste program. For eksempel i elektronik og elektroteknik halvlederkomponenter anvendes til at omdanne en række signaler, deres frekvens, amplitude, og andre parametre. I sådanne elværktøj bruges til energi konvertering.

halvlederkomponenter kan klassificeres på forskellige måder. For eksempel kendte fremgangsmåder til klassificering i henhold til princippet om handling, som tiltænkt af konstruktion, fremstilling teknologi af felter og anvendelsesområder, af de typer af materialer.

Men der er såkaldte centrale klasser, som karakteriserer halvlederindretningen. Disse klasser kan nævnes:

- Electroconversion enheder, der alene omdannes til andre værdier;

- Optoelektroniske, der konverterer lys til et elektrisk signal og omvendt;

- solid-state billede omformere;

- termoelektriske anordninger, der konverterer varmeenergi til elektrisk energi;

- magneto og elektromagnetiske indretninger;

- piezoelektriske og stamme.

En separat klasse af anordninger, såsom halvlederkomponenter kan kaldes integrerede kredsløb, som sædvanligvis blandes, det vil sige kombineret sæt af karakteristika i en enkelt enhed.

Typisk er halvlederkomponenter produceres i en keramisk eller plasthus, men der er muligheder for uemballeret.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.