ForretningLandbrug

Grøngødning for kartofler i efteråret. kartoffel dyrkningsteknik

Kartofler - en kultur til at vokse meget tidskrævende. Jorden i området under det skal være nærende, løs og rig på sporstoffer. For at forberede jorden, kan du bruge alle mulige gylle og gødning købt. Men der er en mere effektiv og også næsten gratis måde at forbedre de fysiske og kemiske egenskaber af jord og struktur - plantning af grøngødning. Om hvad "grøngødning" fit for kartofler er bedst, og vi vil tale senere i denne artikel. Også se på nogle af de mest populære metoder til dyrkning af denne afgrøde.

Hvad er grøngødning, og hvad de gør

Forbedre jordstrukturen og mætte det med mineraler i stand til næsten enhver plante. nogle arter på dette område er imidlertid anses for at være den mest effektive. De kaldes, i virkeligheden, grøn-gødning. De fleste af dem er enårige med en veludviklet fiberholdigt rodsystem. Soen grøngødning i området - så følgende fordele.

  1. Jorden skal opfyldes med sådanne nødvendige for kartoffel mikronæringsstoffer såsom nitrogen, phosphor og kalium.
  2. Forbedre jordstrukturen. Efter fordøjelse af grønne gødning rødder forblive i jorden kanaler, som gennemførte luft og vand udveksling.
  3. Jorden vil være beskyttet mod udtørring, og ukrudt på sitet vil vokse meget mindre.
  4. Primer beriget næringsstoffer.
  5. Plottet forsvinder visse sorter af kartoffel skadedyr.

Om effektiviteten af brugen af sådanne gødning, grøngødning for kartofler (efterår eller forår), kan sammenlignes med indførelsen af gødning i jorden. Men for at mængden af grønt stof forbedre jordens brug for en masse mindre, fordi det nedbrydes hurtigt og giver næringsstoffer. Om ønsket kan disse to metoder til forbedring næringsstof jord kombineres. Gødning er i stand til markant at forbedre effektiviteten af "grøngødning".

grøngødning plantning tid

So "grøngødning" kan være både efterår og forår. I det første tilfælde er proceduren udføres i cirka seks uger før frosten. Plantning grøngødning for kartofler i efteråret umiddelbart efter høsten vil være. Om vinteren er planterne ikke mejet eller pløjet. Annuals peregniyut under sneen, hvilket giver et maksimum på jordens næringsstoffer. Stauder spire i april og vil give den grønne masse, som kan bruges som barkflis. Spring siderates plantet umiddelbart efter sneen smelter og varmer jorden til en dybde på ca. 5 cm.

Metoder til plantning "grøngødning"

Jorden før såning planter såsom grøngødning (for vinteren eller foråret), er det nødvendigt at grave. Hvis jorden ikke behandles, vil anlægget vokse dårligt. Derfor vil effekten af deres vækst være minimal. Den første metode består i plantning udgravningen på stedet af striae dybde på omkring 7 cm. Strimlen dem sprede frø. Den anden metode er mere almindeligt anvendt i efteråret, efter høst. I dette tilfælde frøene simpelthen spredt på jorden og bioklip med kompost. Under sneen i dette tilfælde, dele er beregnet til kartoffel plantning, gå grøn.

Plantning grøngødning udføres med en vis tæthed. Hvis planterne er plantet for ofte, når de ikke følger-grave peregniyut og bare begynde at rådne. Når plantning sjælden særlig gavn af dem vil ikke. Vi har brug for at blive guidet til det faktum, at et hundrede kvadratmeter skal tegne sig for omkring 2 kg frø.

Hvad "grøngødning" er bedst egnet til kartofler

Selvfølgelig skal du ordentligt vælge grøngødning. Der er behov for kartofler til god vækst, primært nitrogen og fosfor. Derfor er der under denne kultur er bedre at bruge bønne "grøngødning". For eksempel, såsom ærter, lucerne, lupin, vikke, kløver. Velegnet til kartofler og nogle andre grøngødning. I efteråret sennep eller rug er et meget godt valg. De er godt forbedrer jordstrukturen. Hertil kommer, sennep afskrækket fra det sted, en af de værste kartoffel skadedyr - wireworms. Men kvælstof i jorden, disse to slags grøngødning i nedbrydningen er ikke isoleret.

Indarbejdelse af grøngødning til jorden

Til stængler og "grøn gødning" blade havde humus at tilslutte dem i jorden bør ikke være senere end to uger før landing af en kartoffel. løsne jorden på samme tid er ikke nødvendigvis for dybt. Det vil være nok til at skære en masse grønt motyzhkoy. Samtidig skære ned planterne i en dybde på ca. 2-3 cm under jorden. Stængler og blade bør overlades til højre på sitet.

Under ingen omstændigheder bør der være eskalerende grøngødning. Skær nødvendigvis udføres før begyndelsen af blomstringen. Og, selvfølgelig, kan ikke forhindre dannelsen og modningen af frø. Til forskel fra de nyttige grønne gødning gødning blevet en almindelig ukrudtsplante.

produktionsmetoder

Således vinteren grøngødning sået i foråret skæres eller pløjet. Hvad bliver det næste? Nu er det på tide at begynde at plante kartofler. Hvad er de metoder til dens dyrkning? Overvej først den klassiske måde, og derefter komme med de særlige forhold i de oprindelige teknologier til at opnå meget gode udbytter.

Hvilken slags vælger til plantning

Selvfølgelig, for at få en god høst, skal du vælge den rigtige kartoffel sort til netop dette område. Når du vælger en bestemt klasse ejerne af sommerhuse er orienteret primært på sin holdbarhed og smag. Også af stor betydning er normalt knyttet til omfang razvarivaemosti knolde. Det er bedst at vælge kun 3-4 kartoffelsorter (foto grøn gylle egnet til denne afgrøde, kan du se på denne side), forskellige modning tidspunkter.

Klassisk metode til dyrkning

Forbered plantemateriale nødvendigt at begynde umiddelbart efter høsten i efteråret. Gravet knolde forsorteret er sorteret efter størrelse. Egnet til lægning af kartofler mellemstore, sunde og ubeskadigede. De skal være godt tørret og sat i et solrigt sted til udplantning. Knoldene sat i kasser og falde ned i kælderen. Der vil de blive opbevaret indtil foråret. Selvfølgelig kan der ikke være en kartoffel, fordi den indeholder giftige for mennesker og til kæledyr stof - SOLONIN.

Knolde i foråret stiger til toppen med kasser og overført til et opvarmet rum til spiring. Dernæst ved station gøre lavvandede brønde (ca. skovl-gulv), og hvor kartoflerne er placeret.

Voksende kartofler downhill

Dette er en anden interessant måde at opnå rimelig god høst. Forbered stedet med brugen af sådanne gødningsstoffer som grøngødning for kartofler (efterår eller forår), vil du nu dele det op i cirkler er ikke særlig stor diameter. Inde dem i en afstand af 25 cm fra hinanden grave knoldene. dannet "slide" Efter de første skud omkring hver sådan lille "felt" ved hjælp af skovle. Resultatet er en slags tragt, som vil hente vand.

Lægning af kartofler under halm

Hvilke andre metoder til dyrkning kartofler? Plantning under halm - helt den gamle måde, i de senere år er blevet meget populært blandt russiske gartnere. Teknologien indebærer flere trin:

  • Kamforsegling er lavet med vægge, som er placeret på bunden af knoldene.
  • De passer våd halm.
  • For ukrudtet ikke dræbte kartofler, er dens lag steget med ca. 5 cm over jordoverfladen.
  • Top seng dækket med mørk klud eller film.
  • Efter spiring knold bliver lille hul under stilken i filmen.

Tidlige kartofler under sort film

Når denne metode anvendes til dyrkning fremstillet ved lægning af kartofler del, der dækkes med en mørk non-woven materiale, dets kanter godt sikret. Du kan tage for eksempel en sort film. Kanterne af omkredsen skal fastsættes så pålidelig som muligt. Endvidere borehullerne i filmen som diamanter, grave i jorden gennem disse huller og anbragt i deres rodknolde. Normalt anvendes denne metode tidlige kartoffelsorter (Foto korrekt fremstillet plantemateriale, se nedenfor).

Landing på samme tid gøre en lille forud for tidsplanen. Filmen vil pålideligt beskytte planter mod frost. Derfor vil knoldene vokser meget tidligere. Derudover vil filmen "barkflis" forhindre spiring af ukrudt, dvs. på tidspunktet for plantning pleje vil blive brugt langt mindre.

Så nu ved du, hvordan man bruger grøngødning til kartofler i efteråret eller foråret. Forbedre jorden ved hjælp af denne "grøngødning", og ved hjælp af en af metoderne til dyrkning af denne afgrøde af ovenstående, kan du få en meget god høst.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.