HjemlighedHavearbejde

Kalachik - blomst. Care, fotos

Kalachik - et populært navn Pelargonium. Det er dyrket i hele verden og kærlighed til uhøjtidelighed og smukke blomster.

typer af Pelargonium

Pelargonium Slægten omfatter omkring 250 forskellige arter af geranium plante familie. Blandt dem er der græsklædte med hvad vi er vant til at se dem, og buske. Plant kaldet geranium isoleret i en separat slægt. Men ofte blomsten rum kaldes pelargonium geranium. Navn på blomsten kom fra det græske ord "pelargos", som oversat betyder "stork". Fordi dens blomster ligner lederen af denne fugl. I vores land kaldes det op. Måske skyldes dette den cirkulære form af bladene.

Alle de mange typer af Pelargonium, eller op, er opdelt i:

 • ampelnye;
 • busk:
  • blomstring;
  • duftende.

Ampelnye vokse ned, spray - op.

Op zone - med de smukke blomst planter, der kan have 5 til 8 (Semidouble) og større (dobbelt) kronblade.

Nogle gange er det svært at tro, at det hele op. Blomster (fotos) kan være af forskellige former.

De er samlet i halvkugleformet paraply. Farverne af enhver art: fra hvid, laks, pink til bordeaux, næsten sort. Ikke alene er ren gul og blå op. Blomster er ofte malet i to farver. I denne placering kan der være dette:

 • i - en lys, udefra - mørkere;
 • rand på kanten af et kronblad;
 • forskellige lapper er malet i forskellige farver.

Bladene kan også være ensfarvet eller med farvede områder (såkaldte zoner Kalachik). Der kan endda være en trefarvet. Sorter med meget farvestrålende blade isoleret i en separat underart. Farvning dem kan være rød, brun, gul, hvid, lilla.

Royal (stor-engelske) op blomster er så store, at nå en diameter på seks centimeter. De, som en prinsesse, kræver særlig pleje. Om vinteren, de har brug for at blive fremhævet, og temperaturen bør ikke være højere end 10 grader, ellers blomsterknopper dannes. Og de blomstrer kun 3-4 måneder.

Op af denne art udmærker sig ved mørke rødbrune pletter eller mørke bånd nær venerne på de nederste kronblade.

Op "Angels" har blomster som violaer. Busk højde på 30 cm blomstrer hele sommeren.

Mange Pelargonium har en stærk lugt. Dette kaldes blomst parfumeret Pelargonium. Den blomstrer med små lilla eller lyserøde blomster. Alle hans charme - i dissekerede blade, med lugten af mynte, citron, lilla, fyrrenåle, ananas, rose og mange andre duftende planter. Fra bladene af geranium olie ekstrakt op.

Ampelnye har stængler op til en meter i længde med små blade, svarende til ivy og flerfarvet knopper.

Der er stadig saftige op, men de er ikke almindelige i vores land. De bruges i skabelsen af kompositioner i stil med bonsai.

Bøsningen geranium vokser i højden med 10 cm (miniature) til 60 centimeter. Men det kan være endnu højere og nåede 80 cm (Irene). Der er mikro-miniature op, hvis højde er mindre end 10 cm.

Blomstrer i vores breddegrader fra slutningen af marts til november.

reproduktion

Kalachik - blomst, let at formere ved stiklinger. De brækker eller afskåret fra siden eller toppen grene. snitlængde bør være 5 til 7 cm og med mindst to lag. Plantet straks til en permanent plads i lungerne af jorden. Den overskårne behandles med aske.

Af podet året rundt. Men det er bedre at gøre det i foråret - i marts eller april, og i efteråret - i august og september.

Stiklinger hjælper med at forbedre udseendet af planten. Hvis det er meget lang, og blomsterne er placeret kun på toppen af omskæring af den øverste årsag væksten af sideskud fra sovende øjne. I fremtiden vil de blive dækket med stilke.

Visne blomster fjernes for hurtigt at danne nyt.

temperatur

Kalachik - en blomst, der ikke kan lide varmen. Bedst af alt det vokser i et moderat. Under hvileperioden periode af rumtemperaturen skal være i området 10 til 15 grader Celsius. Winter - ikke mindre end 8 grader.

belysning

Kalachik - en blomst, der elsker solskin. Let modstår selv udsættes for direkte sollys. Dette giver dig mulighed for at vokse op i blomsterbedene. I en meget stærk varme dem lidt skygge, behøver bladene ikke brænde og ikke rødme.

Den vokser godt i delvis skygge. Du kan oprette smukke kompositioner hjælp såsom op, blomster.

pleje

Vande planterne som jorden tørrer. Kalachik - en blomst, der elsker fugt, men det er ikke nødvendigt at udfylde. Kalachik sommer vandes oftere, meget mindre i hvileperiode. Alligevel bør jorden være konstant fugtig.

Overskydende fugt ud gennem pallen. Men dræning i puljen, når det skal være af høj kvalitet.

Kalachik behøver ikke skal sprøjtes. Han kan lide at lufttørre.

Op - potteplanter. Men i sommeren er det bedre at mærke den friske luft.

Men de vil ikke forhindre befrugtning. Tilbring det en gang hver anden uge med flydende kompleks gødning. Du kan bruge "opløbet".

transplantation

Transplantation producere foråret. Gør det i tilfælde af, at Kalachik øget betydeligt, og vil ikke passe ind i potten. Men vi må tage hensyn til ejendommelighed op: i en bred gryde han vokser blade, ikke blomster.

ansøgning

Kalachik har antibakterielle duftende stoffer. Mens i luften, de dræber mange patogene mikrober og endda aureus.

Det hjælper duftende Pelargonium godbid angina. For at gøre dette, skal du bruge en infusion af bladene.

Når otitis blad geranium ælte og lave en komprimere på øret, der lindrer smerter og reducerer inflammation.

Samme wrap, men fra et større antal blade, påføres med radiculitis eller osteochondrose.

Gavnlig virkning har duftende lugt op på patienter, der lider neurasteni, hypertension, hjertesygdomme og mave, lider af søvnløshed.

Men dens vigtigste formål - at dekorere vores liv. Når truslen for frost er forbi, et stort antal Kalachikov af forskellige typer og farver vises på gaderne.

de er vant til at dekorere balkoner, blomsterbede, rabatok.

Hvorfor ikke blomstre Kalachik

 • Dette kan skyldes, at rummet er for varmt om vinteren, og blomsten kan ikke gå ind i en tilstand af hvile. Så han fortsætter med at producere blade og ingen blomsterstilke.
 • På grund af nederlag mider, snudebiller og andre skadedyr eller botrytis.
 • På grund af forkert vanding. Fra et overskud af fugt planternes rådner og visnen. På sin mangel på bladene visner.
 • root nederlag svampe- og bakteriesygdomme.
 • En meget stor gryde.

Blandt disse årsager særlig bekymring er sygdomme og skadedyr. Uden deres afskaffelse tabt Kalachik.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.