FormationUngdomsuddannelse og skoler

Det dybeste punkt i havene: Marianergraven

Havet er meget tættere på os end planeterne i solsystemet. Imidlertid er dens bund studeret af kun 5 procent. Og hvor mange flere hemmeligheder af verdens oceaner holder vand? Dette er det største mysterium vores planet.

Maksimal dybde

Marianergraven, eller på anden måde Marianergraven - den dybeste sted i havet. Her bor fantastiske væsner og næsten ingen lys. Men det er det mest berømte sted, der stadig ikke er fuldt undersøgt, og er fyldt med mange uløste mysterier.

Dyk ned i Marianergraven - en rigtig selvmord. Efter alt, vandtrykket er tusind gange større end trykket ved havoverfladen. Den maksimale dybde af verden havet er omkring 10.994 meter med en nøjagtighed på 40 meter. Men der er vovehalse, der gik ned til bunden, med fare for deres eget liv. Selvfølgelig har det ikke gjort i dette tilfælde uden moderne teknologi.

Hvor er det dybeste sted i havet

Marianergraven ligger i Stillehavet, for at være mere præcis i sin vestlige del, tættere mod øst, nær Guam, omkring 200 km fra den Marianerne. Det dybeste punkt i havet er formet som et trug i form af en halvmåne. Bredden af depression er omkring 69 km, og længden - 2550 km.

Koordinaterne Marianergraven: østlig længde - 142 ° 35 'nordlig bredde - 11 ° 22'.

Temperaturen ved bunden

Forskere har foreslået, at ved den maksimale dybde skal være meget lav temperatur. Men de er meget overraskede over, at i bunden af Marianergraven, dette tal er stadig over nul og er 1 - 4 ° C. Snart dette fænomen og fundet en forklaring.

Ved en dybde på 1600 meter under vandoverfladen arrangeret hydrotermiske kilder. De kaldes også "hvide rygere." Fra kilder placeret stråle af meget varmt vand. Dens temperatur er 450 ° C.

Det er værd at bemærke, at vandet er en del af en enorm mængde af mineraler. Det er disse grundstoffer og support liv på store dybder. Trods så høj temperatur, der overstiger flere gange kogepunktet af vandet ikke koger. Og dette skyldes et tilstrækkeligt højt tryk. I denne dybde tallet 155 gange højere end på overfladen.

Som du kan se, det dybeste sted i verdenshavene er ikke så enkel. De er skjult er stadig mange mysterier, der har brug for at løse.

Hvem bor på denne dybde

Mange mennesker tror, at det dybeste punkt i havet - denne afgrund, hvor der kan være noget liv. Det er dog ikke tilfældet. I bunden af Marianergraven, har forskerne opdaget en meget stor amøber, kaldet xenophyophore. Længden af kroppen er 10 centimeter. Dette er en meget stor encellede organismer.

Forskere peger på, at denne form for amøbe har erhvervet sådanne dimensioner på grund af det miljø, de skal eksistere. Det skal bemærkes, at disse encellede skabninger er blevet fundet i en dybde på 10,6 kilometer. Deres udvikling påvirkes af mange faktorer. Dette og det manglende sollys, og nok højt blodtryk, og selvfølgelig koldt vand.

Desuden xenophyophore bare har unikke evner. Amoeba perfekt overføre effekt for mange kemikalier og elementer, herunder bly, kviksølv og uran.

hjertemuslinger

I bunden af Marianergraven meget højt tryk. Under sådanne omstændigheder, er der ingen chance for at overleve selv i væsener med knogle eller skallen. Men ikke så længe siden, bløddyr blev fundet i Marianergraven. De lever omkring hydrotermiske væld, fordi Serpentine omfatter metan og brint. Disse stoffer kan fuldt dannet levende organisme.

Det er stadig uvist, hvordan bløddyr formår at holde deres skaller under lignende forhold. Desuden hydrotermiske væld producere en anden gas - hydrogensulfid. Og han er kendt for at være dødelig for enhver skaldyr.

Flydende carbondioxid i ren form

Marianergraven - den dybeste sted i verden havet, og vidunderlige verden med masser af uforklarlige fænomener. Her er hydrotermiske væld i nærheden Taiwan, Okinawa lavpunkt udenfor. Dette er den eneste undersøiske region kendt på dette tidspunkt, hvor der er flydende carbondioxid. Denne hjemmeside blev opdaget i 2005.

Mange forskere mener, at disse kilder har tilladt vil opstå i Marianergraven liv. Efter alt, er det ikke kun den optimale temperatur, men også tilstedeværelsen af et kemisk stof.

Som konklusion

Den dybeste sted af verdens oceaner er overvældende ekstraordinært hans verden. Her kan du finde levende organismer, som er fremragende fornemmelse i mørke og under højt tryk og kan ikke eksistere i et andet miljø.

Det er værd at bemærke, at Marianergraven har status som et nationalt monument USA. Denne marine reserve er den største i verden. Selvfølgelig, for dem, der ønsker at komme her, er der en vis liste over regler. Dette site er strengt forbudt at udvinde mineraler og fisk.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.