FormationUngdomsuddannelse og skoler

For information om, hvordan man finder en masse materiale brug for at vide hver elev

skole kemi kursus er en vejledning om den komplekse videnskab. Fra begyndelsen, er studerende forsøger at finde ud af at løse design udfordringer. Antag, at i de indledende faser, de har ringe praktisk brug, men hvis den studerende har lært, for eksempel, hvordan man kan finde en masse ikke-reagerede stoffer, kan det meget vel hævde at være en alvorlig præstation.

Overvej et simpelt eksempel på problemet, på grundlag af, hvor du kan lære at løse mere komplekse. Antag, at for fuldstændig forbrænding af kulilte (II) du tog 11,2 liter. Hvor mange gram CO2 du i stand til at få?

1. danne reaktionsligning.

CO + O2 = CO2

2. udligne oxygen. Der er visse regler, som i de fleste tilfælde kan hjælpe dig. Begynde at arrangere koefficienterne af et stof, hvis antal er ulige atomer. I dette tilfælde oxygen i molekylet CO. For at sige det faktor 2. Da venstre dannede to kulstofatomer, og til højre - en, og derefter til at levere CO2 2. Således får vi:

2CO + O2 = 2CO2

Som du kan se, de venstre og højre side af de fire iltatomer. Carbon gemmes også i balance. Derfor vi udlignede til højre.

3. Dernæst skal du finde mængden af O2. Bestemmelse af den molekylære masse for studerende alt for besværlige og svært at huske, så vi bruger en anden metode. Erindre, at der er en molær mængde, som er lig med 22,4 l / mol. Du skal finde hvor mange mol (n) indgik reaktionen :. N = V / Vm I vores tilfælde, n = 0,5 mol.

4. Nu udarbejde en andel. Mængden af oxygen, der trådte i reaktion halvdel n (CO2). Dette følger af, at 0,5 mol / mol 1 = x / 2. En simpel forholdet mellem de to værdier har været med til at træffe det rigtige ligning. Når vi finder x = 1, kan vi få et svar på spørgsmålet om, hvordan man finder massen.

5. Sandt at starte bliver nødt til at huske en anden formel: m = M * n. Den sidste variabel fundet, men hvad så med M? Molarmasse - forsøgsvist i forhold til hydrogen. Det er angivet ved bogstavet M. Nu ved vi, at m (CO2) = 12 g / mol * 1 mol = '12 Det er nødt svaret. Som du kan se, er der ikke noget svært.

Denne opgave er meget let på en lang række andre. Men det vigtigste - at forstå, hvordan man finder massen. Forestil dig en molekyle af et stof. Det har længe været kendt, at muldvarpen omfatter 6 * 10 ^ 23 molekyler. På samme tid i det periodiske system elementet er installeret vægt pr 1 mol. Undertiden er det nødvendigt at beregne den molære masse af stof. Antag M (H20) = 18 g / mol. Dvs. et hydrogen molekyle har M = 1 gram / mol. Men vandet indeholder to atomer af H. Også, glem ikke om tilstedeværelse af ilt, hvilket giver os yderligere 16 gram. Opsummering, vi opnår 18 g / mol.

Den teoretiske masse beregning vil efterfølgende være af praktisk brug. Især for studerende, der forventer en kemisk værksted. Vær ikke bange for ordet, hvis du studerer i ikke-kerne skole. Men hvis kemi - din profil emne, er det bedst ikke at køre grundlæggende begreber. Så nu ved du, hvordan du finder massen. Husk, at i kemi er meget vigtigt at være konsekvent og hensynsfuld mand, der ikke kun kender nogle algoritmer, men også ved, hvordan man bruger dem.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.