FormationUngdomsuddannelse og skoler

Indiske Ocean: geografisk placering, bund topografi

En af de største forekomster af vand, placeret blandt kontinenterne er det Indiske Ocean. Geografi og historie af hans forskning - et emne af artiklen.

Oceans består af Stillehavet, indisk, Atlanterhavet og det nordlige. De adskiller sig fra hinanden ved geografisk placering. Hver unikke iboende naturlige funktioner. Ikke desto mindre, med Stillehavet har mange fælles træk Indiske Ocean.

geografiske placering

Denne vandmasse har en mærkelig placering. Den imponerende del er på den sydlige halvkugle. På den nordlige del af det eurasiske kontinent er begrænset til det Indiske Ocean. Den geografiske placering af dette objekt har følgende funktion: med det Arktiske Ocean , han har ingen forbindelse.

Vand objekt, der er nævnt i denne artikel er den tredje største. Hvad er den geografiske placering af det Indiske Ocean i forhold til troperne? I den nordøstlige del, som det er blevet sagt, det grænser med Eurasien. I sydøst, hvis at anerkende eksistensen af det sydlige Ocean - fra den antarktiske konvergens zone. Det område af vandområdet er mere end tres-to millioner kvadratkilometer.

øer

Svag indrykkede kyster karakteristiske for det afrikanske kontinent. Den næststørste kontinent på den østlige side vaskes ved Det Indiske Ocean. Den geografiske placering det har en anden funktion: et lille antal store øer. Kystlinjen er indrykket en anelse. De større øer er for det meste på havet. Ved Coral omfatter Coconut, Maldiverne, Andaman, Chagos. Ved vulkansk - Seychellerne, Mascarene, Prince Edward, Crozet.

grænser

Geografisk placering af det Indiske Ocean kan ses på kortet nedenfor. I nord og nord-vest, der er, på den del af Eurasien og Afrika, nedbrud halvø relativt stor størrelse. De er adskilt fra hinanden og havet bugter, som har forskellige dybder, bundkonstruktionen. På oprindelsen af disse dele af havet er også forskellige. For store halvøer er kun nogle få. Nemlig - Arabien og Somalia.

Mod øst, mellem Den Bengalske Bugt og det Arabiske Hav, havet styrter ind i en stor del af det indiske subkontinent. Og den Persiske Golf er faktisk dens indhav.

Madagaskar

Hvad andet kan siges om emnet "Den geografiske placering af det Indiske Ocean"? 7 pensum klasse studerer karakteristikken af denne vandområde. Grundlæggende begreber skitseret ovenfor. Selvfølgelig, selv de studerende i junior klasser er opmærksomme på Madagaskar. Denne ø ligger i Det Indiske Ocean og er den største. Han er den fjerde største blandt øerne i Jorden.

nederste kontur

Det Indiske Ocean er lille i størrelse. Men lettelsen af dens bund er meget forskelligartet. Den nordlige del er anderledes klart defineret kontinentalmargenen. På kysten af Eurasien er der en temmelig stor mængde af sediment.

Hældningsvinklen af depressionen i Den Bengalske Bugt er fyrre fem grader. Det er et træk ved lindring af det Indiske ocean gulvet. Sådan en stejl skråning i havene er ikke mere. Oceanryg er den største form for lettelse bund. Det omfatter tre grene strækker sig i forskellige retninger. højderyg i den sydlige del af Det Indiske Ocean er forbundet til kamme i Stillehavet og Atlanterhavet. I den nordlige del er der en rift, der er dissekeret af dybe tværgående fejl. Disse fejl gren tættere på Det Røde Hav.

Karakteristiske træk ved bunden forholdsregler - hurtigheden af kontinentalskråningen, tilstedeværelsen af overgangszonen og forgrenede midten af havet kamme.

De ovenfor anførte funktioner i bunden relief, samt den geografiske placering af det Indiske Ocean. Billeder af objektet præsenteres i artiklen. Det skal sige et par ord om historien om studiet af havet. Det er kendt, at dens kyster er områder af antikke civilisation.

Historie forskning

De første opdagelsesrejsende besejlet vandet rum er i området i det Indiske Ocean. Mindst så tænker de fleste forskere. Den måde, hvorpå folk i oldtiden, krydsede oceanerne, er en lille bambus tømmerflåder. Men denne type af skibe brugte i dag indbyggerne i Indokina.

Senere i Indien skabt et nyt køretøj: katamaran typen skib. Deres billeder er blevet bevaret på væggene i antikke templer. De første ruter i det Indiske Ocean rejser foretaget af araberne. Om denne vandmasse akkumuleret fra det tidspunkt af rejse for Vasco da Gama.

natur Egenskaber

Funktioner af Det Indiske Ocean klima - sæsonbestemt monsunvindene, som har en enorm indflydelse på forholdene i den nordlige del. I syd, navnlig køling indflydelse Antarktis. Klimaet påvirker også vandforsyningen. Den nordlige del af varmer op godt.

De vandmasserne i overflod plankton. Især en masse af det encellede alger, hvilket resulterer i ekstremt uklar og skifter farve overfladelag. I havet, leve og makrel, og sardinel, og haj. Særligt rige på den naturlige verden arealer, der ligger i nærheden af koralrev.

I vinteren 2004 som følge af den katastrofale jordskælv, der ramte beboere i Indonesien, Thailand og Malaysia. Det var epicentret i det Indiske Ocean, omkring to hundrede og halvtreds kilometer fra Sumatra.

økonomisk aktivitet

Den naturlige rigdom af havet er ikke blevet undersøgt grundigt. Relief er fyldt med rige ressourcer. I nogle områder på bunden der er enorme olieforekomster. Imidlertid udvinding og transport af denne naturlige flydende bly til forurening. I de stater, som er placeret ud for den nordvestlige kyst, er løbende holdt vand afsaltning. I disse lande er fiskeri højt udviklet.

Ocean passerer gennem dette en masse hav veje. Især en masse sejlruter mod nord. Bevægelsesretningen af vejene på grund monsoons.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.