FormationVidenskab

Den Arktiske Ocean

Det Arktiske Ocean ligger i Arktis, i sin centrale del. Landet omkring ham stort set fra alle sider. Det drejer sig hovedsageligt bestemmer kendetegnene for sit naturlige miljø: klima, hydrologiske faktorer. Det Arktiske Ocean er den mindste af alle havene på planeten.

Border farvande ligge på den skandinaviske halvø til Færøerne og Shetlandsøerne, i Beringshavet, Davisstrædet, og dansk. Gennem disse stræder Polarhavet kommunikerer med Stillehavet og Atlanterhavet.

kystlinje afviger tilstrækkeligt stærk dissektion. Hav Arktiske Ocean besætte halvdelen af hele området. I alt ni. Den største er den norske, og den mindste - Hvidehavet. I vandet i en masse ø øgrupper, og uafhængig af de enkelte øer.

Omkring halvdelen af hele området af den nederste hylde besidder. Ud for kysten af Eurasien hylde strimmel udmærker sig ved en særlig bredde og dækker mange hundrede kilometer. Havbunden er flere bassiner, der deles af undersøiske højderygge. Den vigtigste komponent i den nederste lettelse anses for at være rygraden i Haeckel, som fortsætter med at den midtatlantiske Ridge. Isolerede og Mendeleyev Rise, Lomonosov, Chukchi.

Ishavet rige placer aflejringer af tungmetaller (tin og andre). Sediment dannet i hylden området flodsedimenter. Det er også fundet i løbet af halvtreds olie- og gasfelter, hvoraf nogle er begyndt at blive udviklet.

Polar stilling, der tager det Arktiske Ocean, har en indvirkning på de særlige kendetegn ved dens klima. I løbet af de farvande dannet og domineret hele året arktiske luftmasse. Om vinteren, er den gennemsnitlige temperatur er af luft sænket til fyrre grader, satsen er tæt på nul i sommeren. Under den polære dag, på grund af den evne isen afspejler de fleste af solens stråler, klimaet bliver mere alvorlige. Mængden af nedbør, der falder over havet i løbet af året, der spænder fra hundrede til to hundrede millimeter.

I det Arktiske Ocean består af en kraftig nok strøm af varmt vand. Flytning mod øst og mod nord, mere tætte og salt vand i den varme neddykket under ikke så salt, men koldt vand. Denne strøm er en del af Nordatlantiske Strøm. Transarctic flow gør Atlanten gennem Danmark Strædet isvand og polær. Denne bevægelse er rettet fra øst til vest, fra øst sibiriske og Chukchi Hav.

Den eksisterende hydrologiske regime og livet i havet opretholdes af varme og vand udveksling med de omkringliggende oceaner. Den vandmasserne konstant tilførsel af varme understøttes af Atlantic vand indstrømning. Det øger temperaturen og reducerer saltindholdet i betydelig afstrømning fra det område af Nordamerika og Eurasien. Under meget af overfladevandet, temperaturen er lav, og er tæt på frysepunktet (hvis de findes saltholdighed), der udgør et minus to grader. Om sommeren stiger temperaturen til fem til otte grader over nul kun i subarktiske breddegrader.

Ice eksisterer hele året rundt. Dette er karakteristisk for oceanisk karakter. Den mest almindelige pakke - flerårig is, hvis tykkelse - fra to til fire meter og derover. Om vinteren producere mere is end smelter i løbet af sommeren; overskud transporteres ind i Atlanterhavet.

Basisvægten af de biologiske farvande består af kolde-resistente kiselalger. De er almindelige både på isen og i vandet. I den atlantiske region i spredningen af planteplankton og dyreplankton, bundlevende alger der. I havene lever kommercielle fiskearter (helleflynder, safran torsk, torsk, osv). Blandt pattedyr er almindelige hvalrosser, isbjørne, sæler, hvidhvaler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.