Mad og drikkevarerOpskrifter

Hvad er den nationale græske fad. De mest populære nationale græske retter: opskrifter

Græsk - er et middelhavskøkken har meget til fælles med de kulinariske traditioner i Italien, Balkan, Israel, Tyrkiet, Syrien og Palæstina. Det har været mere end 4 tusind år, og er direkte relateret til den historie og kultur i oldtidens Grækenland.

I dag, græske køkken, såvel som i oldtiden, er det umuligt at forestille sig uden korn, olivenolie og vin samt grøntsager (aubergine, zucchini), oliven, ost, fisk og kød.

Egenskaber græske køkken

Den middelhavskøkken Grækenlands er der flere unikke funktioner, som er baseret på anvendelsen i madlavning en bestemt række produkter.

  1. Olivenolie - en ingrediens, som står græske køkken. Nationale retter tilberedt uden at det er umuligt at forestille sig. Olivenolie bruges som salatdressinger, tilføjes grøntsager, kød, fiskeretter og bagværk. Det er fremstillet af oliventræer vokser i Grækenland, og gør de nationale græske retter særlige i smag.
  2. Grøntsager - friske eller bagte, de er til stede i næsten alle skålen. Især ofte brugt friske tomater, aubergine, kartofler, grøn peber, løg og oliven.
  3. Krydderier i græsk madlavning anvendes oftere end nogen anden middelhavskøkken. I Grækenland, den mest almindelige oregano, timian, hvidløg, laurbærblade, basilikum, timian og fennikel. Interessant, bruges krydderier, karakteristisk for desserter (fx kanel) når madlavning kød.
  4. Oste - feta, Kasser, Kefalotyri, ladotyri-ost. De serveres som en appetitvækker frisk, tilføjes salater og gryderetter populære grøntsager, kød og pasta.
  5. Korn - mest almindeligt anvendt i madlavning hvede, i det mindste - byg. Af hvedemel gøre tynd filo dej, og bages fra hendes berømte græske desserter.

Populære græske specialiteter: navne

Nogle græske retter har meget til fælles med dem, der er forberedt på Middelhavskysten. Disse indbefatter pastitsio (pastitsio). Denne græske parabol er en analog af italiensk lasagne, men i stedet prøvestande brugte lange rør af pasta-ziti. Eller for eksempel, dolmades - analog dolma (hakket kød i drue blade), som er udbredt blandt befolkningerne i Kaukasus.

Men der er i Grækenland og madlavning traditioner. Det er svært at forestille sig et køkken uden den græske nationalret chaniotiko burek. This kartoffelskiver bagt med zucchini, ost og mynte mizithra. Også i Grækenland, traditionelt forberedt kager ved hjælp af den fineste wienerbrød phyllo eller pust, som vikler de mest forskellige fyld. De mest populære kager i græske køkken er spinakopita (tærte med spinat) og kotopita (kylling cirkel).

Ligesom i Grækenland og supper. For eksempel, ofte den forbereder et meatless suppe fasolada baseret på hvide bønner og tomater, eller magiritsa - traditionel påske suppe, som grækerne tilberede Påskelørdag.

Alle de græske retter, er opskrifterne hvoraf præsenteret nedenfor, nærende og nem at tilberede. Nødvendige ingredienser, der indgår i deres sammensætning, såsom olivenolie og grøntsager, laver de retter er ikke kun lækre, men også nyttig.

Græske køkken: nationale specialiteter. meze

Alle turister, der kommer til Grækenland, og især på øen Kreta, anbefales det at prøve Meze. Men ikke alle af de besøgende gæster ved, hvad det er.

Meze - en snack, der er græsk køkken, serveret til bordet er ikke a la carte, og på en sådan måde, at alle kan sætte ind i sin skål nogen af dem. Sammensætningen indeholder typisk Mesa oliven og feta fyldte vin blade (Dolmades), frikadeller, blæksprutter, grillede, syltede grøntsager, og så videre. D. En liste som antallet af retter kan være ganske varieret.

Konventionelt, da Mesa fodret tahini (cremet sauce fra sesamfrø), Lukanina (Cypern pølser med tilsætning af koriander), halloumi (blød ost fremstillet af fåre- eller gedemælk med mynte), stifado (oksekød med krydderier i vineddike) suflaki (hakket spyd) og t. d.

Traditionel græsk salat

Græsk, eller rustik, salat har vundet popularitet ikke kun i Grækenland, men også i de fleste andre lande. Det er tilberedt med tomater, agurker, salat, rødløg, oliven og feta. Som fyldet traditionelt bruges olivenolie og eddike eller citronsaft.

Nem græsk salat er meget populær blandt alle tilhængere af en sund kost.

moussaka

Næsten alle opskrifter græske køkken anvendte grøntsager. Især populær blandt grækerne haft en græsk fad af aubergine - moussaka. Den består af bagte lag: det første - aubergine med olivenolie, den anden - hakket fåre og oksekød tomater, og den tredje - osten sauce, bechamel-lignende smag. Alle lag (som i klatring) stablet skiftevis.

Græsk fad aubergine bagt i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Serveret i form af varme.

Spanakopita (spanakopita)

Udarbejdelsen af denne traditionelle græske tærte begynder med udarbejdelsen af saftige toppings. For at gøre dette i olivenolie ristede løg. Til det tilsættes spinat (250 g), persille, purløg fjer, fetaost (400 g) og salt smag og muskatnød på en knivsæg.

Indtil fyldet køler, dele sig og udrulning dejen i to tynde lag. Den første del af spændet i bunden af formen, smurt med smør, så ikke kun lå nederst i formularen, men også for at lukke kofangere. Top med alle fyldet og dækkes med et lag af en anden test, tilskåret formular. Forbind kanterne af dejen sammen. Toppen af kransekagen lag før du sender den i ovnen, hakke gaffel flere steder. Bages i 40 minutter, indtil den er gylden.

Fasolada: Græsk fastetiden suppe

Denne suppe er særligt glad for vegetarer, da det forbereder udelukkende ingredienser af vegetabilsk oprindelse. De vigtigste komponenter i de græske retter er hvide bønner, tomater eller tomat puré, gulerødder og selleri. Alle ingredienser til suppe stegt skiftevis i olivenolie: først, løg, gulerødder, selleri, derefter forkogt bønner og tomatpure 0,5 kg tomater. Derefter emnet flyttet fra grøntsagerne i en gryde, hæld vegetabilsk bouillon og kog alle sammen i yderligere 10 minutter. Lean suppe er klar.

Fasolada serveres varm eller kold. Før servering af suppe krydret med olivenolie, sort peber og tørrede urter.

Pastitsio, eller klatre på græsk

En klassisk opskrift pastitsio - er lag ziti pasta med hakket oksekød og lammekød sauce, hvid sauce bechamel og ost skorpe.

Denne græske parabol er fremstilles på følgende sekvens:

  1. Smør fadet 9x13 cm smør.
  2. Forberede kødsovs. Til dette formål, i olivenolie (3 spsk. Skeer) steger første bue (2 stk.), Derefter hvidløg (4 fed). Efter 1 minut, tilsæt 2 slags hakket kød (okse og lam) og steg det indtil da, indtil let gyldent. Du kan derefter tilføje de resterende ingredienser: knuste tomater (4 stk.), Tomatpuré, persille (2 spsk.). Et behov krydderier også: salt (1 ½ tsk.), Peber, sukker (½ tsk.) Kanelstang, laurbærblad. Saucen vil være klar, når al væsken er fordampet (ca. 1 time).
  3. Kog 450 g pasta indtil halvdelen.
  4. Kog bechamel, steger først smør mel (½ kop). Hæld derefter panden 4 kopper mælk og kog indtil fortykket omkring 15 minutter. Fjern derefter sauce fra varmen, tilsæt salt (1 time. Spoon), hvid peber, og muskatnød.
  5. Indsamle Pastitsio lag. Første lag - pasta blandet med æg og parmesan. Andet lag - kødsovs, og den tredje - den hvide sauce. Drys med parmesanost fad, blandet med en lille mængde af rasp.

Pastitsio bages i en forvarmet ovn ved 180 ° C 45 min - 1 time.

Galaktoboureko - mælk semulje kage

Som en udfyldning af denne pie anvendes tyk semulje. Men det viser sig, det er så lækker, at semulje ikke mærkes. På ganen er det mere som en sød vanillecreme med en lys citrus noter.

Mincemeat ligger mellem lag af phyllo dej, det øvre lag, som efter bagning i ovn fyldt med sød citrus sirup fremstillet af citronsaft, sukker, vand, kanel, nelliker og honning blomsterstand. Serveret kage i koldt forhånd skåret i kvadratiske stykker af portioned formular.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.