BilerBiler

VAZ-2109: justering af tændingen. Sådan sættes tændingen

Artiklen vil overveje, hvordan tændingsjusteringen udføres på VAZ-2109. Hvis du har problemer med sidstnævnte, påvirker dette forbrændingsmotorens funktion. Derfor er det fra tid til anden nødvendigt at justere tændingstiden for at normalisere motoren. Det er nødvendigt at gøre dette under en bestemt instruktion, uden at det er vanskeligt at lave justering.

Ved justering af tændingen er det nødvendigt at sætte mærker ГРМ

Bemærk at tændingstiden ikke kan justeres uden at installere krumtapaksel og kamaksler. Hver gang du ændrer bæltet , skal du justere tændingen. Brugsanvisningen til VAZ-2109-bilen siger, at det er nødvendigt at ændre bæltet hver 60 tusind kilometer. Men det er værd at bemærke, at kvaliteten af reservedele ikke altid er god. Ja, og de ni er gamle maskiner, hvor motorens driftstilstand er signifikant forskellig fra normal. Derfor er det bedst at forkorte kløften mellem at erstatte bæltet til 40-45 tusinde km. Du har også brug for 15 tusinde km tid. At inspicere bæltet i tide for at identificere olieringen, udseendet af en række scuffs, revner og tårer. Hvis der er nogen defekt, skal bæltet omgående skiftes til en ny. Det skal også huskes, at alle elementer i systemet, især kontakten og tændspolen VAZ-2109, skal være i normal driftstilstand.

Små motoregenskaber

Bemærk at du kan erstatte dette bælte i feltet og bruge lidt tid på dette. Der kræves ingen specielle værktøjer til dette arbejde. Det vigtigste er tilstedeværelsen af et nyt bælte. Det er også værd at bemærke, at der på biler, der har en 1,5 liters motor, når bæltet er brudt, er der ingen bøjning af ventilerne. I alle andre motorer, for eksempel med et volumen på 1,3 liter, slutter bæltebruddet med triste konsekvenser. Skad ikke tændspolen VAZ-2109, men et par ventiler nødvendigvis bøjes.

instrumenter

For at udskifte timebæltet skal du have en nøgle til "19". Den er tilgængelig i enhver motorists arsenal, da hjulboltene på hjulene ved hjælp af en sådan nøgle skrues af. Derudover kræves en nøgle eller et hoved med en størrelse på "17". Derudover skal du have en nøgle på "10" og "8". Derudover har du brug for en speciel nøgle, hvorved rullen drejes for at spænde bæltet. Men hvis det ikke er, så kan tangen, hvis ender er bøjet, komme op. Men du kan endda snyde og installere i rullens huller to tykke skruer, mellem hvilke du kan indsætte en skruetrækker og med deres hjælp til at strække denne mekanisme. Det er værd at bemærke, at den nye VAZ-2109 tændlås ikke vil blive påkrævet. Dette websted er ekstremt sjældent. Men selvfølgelig skal du have mindst et kørebånd. Hvis dette sker i marken, er det ønskeligt, at det kan køre mindst 100 eller 200 km. I tilfælde af at du har en fastspændingsrulle, er det ønskeligt at installere en ny.

Forberedelse til udskiftning

Uanset om du laver reparationer i din garage eller et sted på vejen, skal du sætte bilen så smidigt som muligt. Dette giver dig mulighed for at opnå maksimal komfort. Under det bageste venstre hjul indstilles chockerne, er det også ønskeligt at klemme håndtaget, tændlås VAZ-2109 sættes i slukket position. Under den højre side af bilen skal du sætte en stikkontakt, løft lidt hjulet. Løsn derefter boltene på navet og løft helt siden af bilen. Fjern hjulet og læg det under motorens forbrændingsmotor. Hvis motoren er beskyttet, skal du skrue nogle af armaturerne med en nøgle "8" for at åbne remskiven på krumtapakslen.

Udskiftning af bæltet

Bemærk at tændkredsen VAZ-2109 er sådan, at det er nødvendigt at markere fordelingen og krumtapakslen. Bæser er placeret i kun en position! Efter at have åbnet hætten, er det nødvendigt at løsne bæltspændingen på generatorens sætdrev. For at gøre dette skal du bruge tasten på "17" for at løsne den øverste møtrik på beslaget og derefter flytte hele enheden af enheden til motorblokken. Derefter fjernes bæltet helt og drejer de tre bolte, der fastgør plastikdækslet på venstre side af motoren, når den ses fra forsiden. Tab ikke gummibåndet, som ligger på kanten af dette låg! Den sværeste ting i denne sag er at dreje bolten, som gjorde remskiven fast, beregnet til at køre generatorens rotor. For drejning kan du anvende nøglen til "19", det er ønskeligt at installere et lille stykke rør på kanten, men det er stadig nødvendigt at stoppe krumtapakslen. For at gøre dette skal du tage nøglen til "13" eller en anden, sæt den i spalten på tromlen, så den bliver fast, når den roterer. Ved hjælp af en nøgle vil remskiven være stift forbundet til oliepumpehuset. På VAZ-2109 er tændingsjusteringen den korrekte indstilling af timedrevet.

Timing Belt Installation

Først skal du demontere det gamle bælte og bruge tasten på "17" for at løsne spændingsrullenes spænding. Nu er det nødvendigt at etablere en kamaksel på etiketter, uanset hvad der er et antændingssystem VAZ-2109. Derefter placeres krumtapakslen oprindeligt på mærkerne på sin remskive og oliepumpehuset. Træk i gummiproppen i koblingshuset, og se om mærkerne matcher der. Hvis ikke, skal du dreje krumtapakslen, indtil den lange linje på svinghjulet falder ind i spalten på pladen, skruet til motorblokken. Efter at have forsøgt at ikke dreje remskiverne, skal du installere et nyt bæltegreb. Som det blev sagt før, ved hjælp af en speciel nøgle eller selvdrejende skruer med en skruetrækker, tænder spændingsrullen på det excentriske. Således opnår du en normal spændingsbelastning. Efter stram det og saml hele mekanismen.

Injektionsmotorer

Men VAZ-2109 biler er udstyret med endda en injektormotor, og der er ingen tændingsforhandler. Derfor har VAZ-2109-tændingen et lidt andet design. Injektoren med den mekaniske tramblokker kan ikke fungere. For at indstille forskydningsvinklen skal du programmere den elektroniske enhed uden en erfaren autoelektrisk, det er meget svært. Men det er værd at bemærke, at alle ovenstående nødvendigvis gælder for injektormotorer. Den eneste forskel er i at adskille hele mekanismen af drivsystemet til gasfordelingsmekanismen. Det er derfor nødvendigt at holde krumtapakslen fra at dreje eller en tykk skruetrækker installeret i koblingshusets betjeningsvindue eller, herunder den femte hastighed og holde bremserne. I alle andre henseender er alle de procedurer, der er beskrevet ovenfor, relevante for justering af tændingen på VAZ-2109 injektormotorerne.

Forbereder sig til at justere ved hjælp af stroben

Men hvis du har en konventionel karburatormotor, skal du justere ledningens vinkel lidt mere. På VAZ-2109-tændingsjusteringen uden dette er simpelthen umuligt. Bemærk, at antallet af omdrejninger i gennemsnit skal være ca. 850 (forudsat at motorens driftstemperatur er 90 grader). Hvis hastigheden overskrider den tilladte værdi med mere end 10-15 procent, skal du justere forgaseren ved at dreje plastskruen. Med dens hjælp tinktur af mængden af brændstof-luft blanding er udført. Derefter løsnes den tynde slange, der går til vakuumkorrigeren af forskydningsvinklen. Stop motoren og løsn tramplederens bund. Det er værd at bemærke, at på denne måde at konfigurere tændingsmodulet VAZ-2109 er det usandsynligt, at det lykkes.

Justeringsproces

Gummiproppen, som er placeret i koblingshuset, fjernes, hvorefter stroboscopesensoren forbindes med det pansrede rør, som fører til den første cylinder. Strømmen til stroben er også forbundet, og motoren er startet. Hvis mærket på svinghjulet er dårligt synligt, anbefales det at gøre det klart, inden motoren startes. Du kan gøre dette med for eksempel en konventionel hvid equalizer. Derefter rettes strålen, der går fra stroben til synsvinduet. I det øjeblik, hvor en etiket passerer gennem et slot på en plade, skal lyset fra en strobe glide. Dette gøres ved at dreje tændingsdistributørhuset. Der er ikke brug for mere manipulation. Nu ved du, hvordan tændingen justeres på VAZ-2109. At udføre denne procedure med din egen hånd kan være temmelig hurtigt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.