FormationUngdomsuddannelse og skoler

Befolkningen i Beijing (Kina) og den nationale sammensætning

Beijing er en af de hurtigst voksende byer i verden. Økonomisk vækst, industriel udvikling og produktion gør Kina en af lederne i den internationale politiske arena. Den kulturelle arv af landet har altid været en af verdens kulturarv: den gamle kinesiske civilisation efterladt en unik objekter, paladser, undervisning. Koncentration og en indikator for velstand og modernitet Kina i dag er blevet Beijing. Byens befolkning vokser enormt tempo, her kommer de millioner af turister fra hele verden.

fremkomsten

De første bosættelser på det område af byen viste sig før starten af AD. I denne æra, også kaldet Warring stater æra, disse lande har en original rige Yan. Siden da forskellige dynastier brugte byen for at styrte fjenden, men Beijings position stort set uændret. I X-århundrede byen blev givet til Liao dynastiet, hvilket gjorde det den anden kapital, hvilket giver ham navnet Nanjing (i kinesisk "Southern Capital"). I det XI århundrede, en anden dynasti Jin, beslaglæggelse eneste magt, slog sig ned i byen, kalder det Zhongdu.

Beijing i erobringen af mongolerne

I det XIII århundrede invaderede mongolske tropper Kina, ledet af Djengis Khans associerede virksomheder. De brændte ned forliget, og efter næsten 40 år, der er bygget en ny by - hovedstaden i sin egen, kaldet Dadu. Den næste dynasti, regerede i byen, var den legendariske Ming-dynastiet. Den klassiske navn "Beijing" hører til den tredje hersker over Yongle, da byen blev kendt som Jingsheng - kapital. At Ming-dynastiet lagde moderne funktioner i forliget, det rejst en bymur, der længe har fungeret som en fæstning. Under hendes regeringstid, når befolkningen blomstrede, Beijing (hovedstaden) er den største by i verden, blev den Forbudte By, Himlens Tempel rejst baseret på. Disse unikke monumenter af kinesisk kultur er symboler på landet for næsten 600 år.

Beijing forblev Kinas hovedstad indtil 1928. På det tidspunkt i landet gik gennem hårde tider, og faktisk opdelt i separate provinser, at adlyde øverstkommanderende. Efter sejren i det konservative parti Kuomintang kapital blev flyttet til byen Nanjing og Beijing, hovedstaden i den militære regering, blev omdøbt Beiping. Han vendte tilbage til den tidligere status under den japanske besættelse i 1937.

Andre navne Beijing

For de asiatiske lande er kendetegnet for at præsentere sin status i navnet på byen. Fælles verdensomspændende udtale "Beijing" ikke svarer til traditionel kinesisk. Lokalitet de kaldes forskelligt. En klassiker blandt kinesiske Beijing er udtalen af ordet som "Peiching". Det er derfor, man ofte kan finde det internationale stavemåde af byens navn - Beijing. Mange vestlige lande overholde den klassiske skrift, mens i Rusland, Holland og flere andre lande til at holde det gamle navn - byen Beijing.

Hertil kommer, når hovedstaden blev overført til den kinesiske Nanjing, blev byen omdøbt Beiping. Beijing har en anden historisk navn, rodfæstet i sin oprindelse er knyttet til det gamle kongerige Yan - Yanjing.

Den geografiske placering af Beijing

Beijing Byen ligger 150 kilometer fra det Gule Hav. Fra vest og nord er omgivet af bjerge, der er delt mellem sletten og Gobi-ørkenen. I sommermånederne i byen jævnligt ses tåge og smog, som skyldes geografisk placering - varmt hav monsoons tillader ikke forurenet luft til at stige højt nok til at overvinde bjerget og forlade byen.

Sommer her ikke meget varmt forhold til den tropiske region, luften indeholder en høj koncentration af fugt. Sådanne betingelser kan være vanskeligt for en utrænet organisme. Vintre i Beijing ofte fortsætte uden sne, da de fleste nedbør falder her i sensommeren. Beijing koordinater i decimalgrader er som følger: breddegrad 39,9075, længdegrad 116,39723.

Befolkningen i Beijing og dens omgivelser

Ifølge de seneste data, at antallet af Beijings befolkning er over 20 millioner mennesker. Af disse er kun lidt mere end halvdelen af beboerne have permanent registrering i byen. Resten af befolkningen - folk, der er kommet til hovedstaden fra provinsen for at søge arbejde. Inden selve byen er hjemsted for omkring 7 mio.

Kina har sporet en meget stærk pukkel af den økonomiske udvikling i provinsen store byer. Befolkningen i de fleste af de regioner, der beskæftiger sig med landbrugsaktiviteter, urbanisering er i opløbet. Dette er en enorm kløft mellem dem og de velstående byer - Beijing, Shanghai og andre - bevirker en betydelig tilstrømning i overbefolkede byens borgere fra provinsen. Beijing er kendt for det faktum, at mange mennesker bor der ulovligt indhold og eksistensen af lavtlønnede arbejde i slumkvartererne.

Den nationale sammensætning af byen

Kina - helt lukket land, men fordi det store flertal af dens beboere er etniske kinesere, også kaldet Han. De samme shows i Beijing: Hovedstadens af etnisk sammensat af 95% af han-kinesere. Dog kan byen mødes repræsentanter for andre nationaliteter, men frem for alt den asiatiske løb. Blandt dem, Manchu, heytsy, Mongoliet - er kinesisk historie uløseligt forbundet med disse lande. Tibetanske børn i Beijing organiseret en specialskole.

Der er én mere sociale funktioner ved at klassificere befolkningen. Beijing er meget attraktivt for besøgende på grund af den utrolige udvikling af økonomien her akkumuleres en enorm mængde af udlændinge. Studerende, forretningsfolk, repræsentanter handel - de slår sig blandt almindelige kinesisk i forretningskvarterer, vedtage deres traditioner og taler kinesisk.

En anden gruppe - borgerne i Sydkorea. Selv i dag, de er de største diasporaer i hele Kina.

city-sprog

På det område af nutidens registreret Kina 292 levende sprog og en anden en, hvor ingen andre taler. Sprogforskere har 9 sprogfamilier, blandt hvilke du kan finde Altay, Austroasiatic, tai kadayskie og andre.

På trods af dette, i den traditionelle kinesiske tales af befolkningen. Beijing, ligesom alle andre byer, foretrækker det officielle sprog - Putonghua. Han er tættere og dyrere beboere. Multinationale Beijing, hvis sprog er baseret på Mandarin dialekt, også sagde i mongolsk, tibetansk, Zhuang sprog.

Andre folkerige byer i Kina

Beijing er kun den tredje på listen over Kinas byer ved antallet af indbyggere. Den mest folkerige kinesiske by Chongqing er - i det og det omkringliggende område er hjemsted for 29 millioner mennesker, med størstedelen af befolkningen er uden for byområdet, det er, er det landbefolkningen.

Den næste by på antallet af indbyggere, overgår Beijing - Shanghai. I den største finansielle og kulturelle centrum af landet er hjemsted for omkring 23 millioner mennesker. Begge disse byer, ligesom Beijing, blev grundlagt BC, oplevede et angreb og ødelæggelse, ombygning og straks købte et moderne look. I dag, den største by i Kina på ingen måde ringere i skønhed og dybde af verdens vigtigste hovedstæder. Høje skyskrabere støder mod himlen, gør verdens indkøbscentre og forretningskvarterer for et minut ikke stoppe med at arbejde. Selv i dag, Kinas økonomi er en af de mest avancerede i verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.