LovStat og lov

Scepter og orb - værdien af symboler

Kaster århundreder tilbage, så prøv at forstå betydningen af scepter og ORB i russisk historie.

Scepter er stavformet. Det blev lavet af sølv, elfenben, guld, ædelstene indrammet og brugt heraldisk symbolik. I historien om russiske scepter - en efterfølger af kongens personale, et symbol på magt grand hertuger og konger. Taler om symbolerne på monarkiske magt, er du nødt til at fokusere på magten - den gyldne bold med et kors og en krone. Overfladen af en kugle er normalt dekoreret med halvædelsten og symbolik. Fra den gamle russiske ord "drzha", som betyder "magt", og der er navnet. Sceptre og ORB af de russiske zarer er den ældste af insignier den autokratiske magt.

Sovereign kugler, eller de suveræne æbler - som de blev kaldt i Rusland, tjente også som attributterne for strøm romersk, Germansk og andre kejsere ..

Crown af det russiske imperium

Med hensyn til regalier af russiske kejsere, er det værd at fremhæve Crown af det russiske imperium. For kroninger i realm nød Monomakh krone.

I Rusland blev den første kejserlige kroning ceremoni udført over hustruen Petra Velikogo Ekaterinoy Alekseevnoy, senere blev Katarina den første. Det er for Catherine jeg specielt fremstillet primært i den kejserlige krone af Rusland.

Cap af Monomakh - de gamle regalier

Omtale af Monomakh dukkede op i det XVI århundrede. i "Eventyret om fyrsterne af Vladimir". Det siger om Constantine Monomakh - en byzantinsk kejser, som regerede i det XI århundrede. Deraf navnet. Mest sandsynligt, Ivan Kalita var den første af sin ejer. Ifølge kunsthistorisk data stilles Monomakh s Cap var i Østen i XIV århundrede. Det er den ældste russiske krone. Det er ikke bæres som afslappet hovedklæde og brugte, mærkesager russiske monarker fra 1498-th til 1682-th år. Kronen består af guld plader med mønstre. På toppen af kronen er et kryds indlagt med ædelstene. Cap af Monomakh indrammet zobel pels. Vægten af kronen uden skind - 698 gram.

Således Cap af Monomakh, samt scepter og orb, et symbol på Rusland siden før Peter den Store. Af den måde, er det krediteret med medicinske egenskaber. Således menes det, at det er i stand til at slippe af forskellige lidelser, især hovedpine.

Sceptre og ORB konge Boris Godunov

Fremkomsten af sådanne begreber og genstande, ligesom et scepter og orb som et symbol på magt af den russiske stat, er forbundet med regeringstid Borisa Godunova. De blev bestilt i 1599-1600 år af mestrene ved retten i Rudolf II. Fremstilling fandt sted i Eger (Cheb moderne by). Jewellers at skabe et sæt fulgte traditioner renæssancen. Selv om der er en legende, der fortæller, at scepteret og ORB blev sendt tilbage i det XI århundrede. Prins Vladimir Monomakh, i virkeligheden, blev de præsenteret for zar Boris den Store ambassade kejser Rudolf II, der regerer det Hellige Romerske Imperium. I 1604 har de været anvendt som en del af hans grand påklædning.

Monomakh scepter var lavet af guld og emalje detaljer. Som dekorationer tyve diamanter blev brugt, en stor smaragd, og andre ædelstene. Power har en emalje indlæg. På detaljerne i scene afbildet regeringstid af David. Dekoreret med perler store magt 37, 58 diamanter, 89 rubiner, smaragder og og turmalin.

Crown - den vigtigste regalier Mihaila Fedorovicha Romanova

Tsar Mikhail Romanov tilhørte kronen af "Grand påklædning". Det er produceret i 1627 den diakon Efim Telepnev. Han var den ledende mester af Armory. Crown krone består af to lag. I bunden af den ydre ramme er vosmizubchataya diadem. Crown zobel pels er indrammet med ædelstene. Efter det XVIII århundrede kronen "Grand påklædning" var kronen "af rige Astrakhan."

Lost juveler af det russiske imperium

kun nogle juveler har overlevet. De fandt en værdig plads til eksistensen af Armory Afdeling i Moskva. Men mange af dem er uigenkaldeligt tabt. Disse omfatter "Big krone" Zar Fjodor I Ivanovich. Apropos dette kunstværk, skal det siges om hans uudsigelige egenart. Crown produceret i Istanbul i slutningen af det XVI århundrede. Som en gave af patriarken Konstantinopolskiy Eremy II sendte en krone zar Fedor Ivanovich jeg, der var den sidste af den slags Rurik. "Store krone" blev kun båret af konger vigtig fest. Omkring 1680 kronen blev demonteret. Efterfølgende er det dele er blevet brugt til at "diamantovyh caps" Ivan V og Peter I.

Crown, scepter og ORB på det kongelige våbenskjold

I 1604, på False Dmitry, på småt det, der var et billede af tre kroner under ørn. Dette billede dukkede for første gang og ikke længe. Men allerede i 1625 i stedet for et kryds opstod tredje krone mellem lederne af ørnen. Dette billede dukkede op under regeringstid af Mikhail Fedorovich til lav tilstand segl. Det er også lavet i 1645 for hans søn Alexis i store segl.

Orb og scepter på emblemet var først regeringstid Mikhail Fedorovich. I 1667, med billedet af de statslige regalier magtens dukkede tilstand segl Tsar Alexei Mikhailovich. For første gang i juni 1667 af den fjerde konge gives en formel og klar forklaring på den symbolik forbundet med de tre kroner. Hver af kroner, afbildet på emblem og tætningen svarer -Sibirskomu riger, Kazan, Astrakhan. En scepter af magt og Rusland betyde "Selvhersker og Winner." Og allerede i 1667, den 14. december, er der en første dekret om våbenskjoldet.

Crown, scepter og ORB på armene af Rusland

Århundreder senere 25. december 2000 vedtog forfatningsdomstolen lov "om staten emblem i Den Russiske Føderation." Denne tilstand er repræsenteret ved et symbol på et heraldisk skjold. Han kantet, rød. Nederste hjørner afrundede han. I midten er en guld ørn med to hoveder, som hver er hvorover en krone lille og en stor krone stiger over dem. Værdien af de tre kroner er legemliggørelsen, ikke blot suverænitet hele Rusland, men også af dens dele, det vil sige de emner. Også afbildet på emblem scepter og ORB. Foto regalier er slående i deres skønhed. Den rigtige klo ørnen holder et scepter, og den venstre - magt.

Sceptre og ORB Rusland er symboler på en enkelt stat og regeringen. Også på Ørnens bryst er der et billede af sølv rytter til hest. Man dræber en sort drage med et spyd. Det er tilladt at gengive våbenskjold i Den Russiske Føderation, ikke kun i farve, men også i monofonisk. Om nødvendigt kan det være repræsenteret uden et heraldisk skjold.

Forfatteren af de mest almindelige billede af emblemet for Den Russiske Føderation er en national kunstner Evgeniy Uhnalov.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.