SundhedMedicin

Den abdominale ultralyd er inkluderet? Ultralyd af maven, der viser?

Det er kendt, at sygdommen er lettere at forebygge end at behandle. Men nogle gange sygdom overvinder en person, og så er den eneste vej ud - så hurtigt som muligt at se en læge. Nøglen til en vellykket genopretning ordineres korrekt behandling, hvilket igen, afhænger af den korrekte diagnose. Videnskab står ikke stille, og hjælpe lægerne til at komme mere og mere moderne udstyr til undersøgelse og behandling. En af de mest almindelige af disse enheder er en anordning til ultralyd. I dag vil vi tale om denne metode til undersøgelse, lærer vi mere om abdominal ultralyd, som er inkluderet i undersøgelsen, hvordan den gennemføres, og hvordan man forberede sig til det.

historiske oplysninger

Interessant nok blev den første ultralyd anvendes ikke helt til medicinske formål: med hjælp fra den militære enhed søgte vraget "Titanic". I 30'erne i forrige århundrede i Amerika, læger brugte en ny enhed til påvisning af tumorer i hjernen af patienten. På grund af det faktum, at ultralyd ikke er i stand til at trænge ind, de ikke havde noget igennem knoglestrukturen, men denne sag gav anledning til indførelsen af ultralyd apparat i medicin.

Siden 60'erne næsten alle offentlige og private sygehuse kunne prale af at have i sit "ultra-moderne" instrument for undersøgelsen. Nu, lægerne gjorde det meget lettere at undersøge patienter og stille diagnoser. Siden 90'erne apparat betydeligt udviklet sig: der var moderne scannere, der giver kig på de mindste detaljer i billedet.

Hvad ser jeg?!

En almindelig ultralyd undersøgelser er bughulen. Hvad er inkluderet i denne procedure? Så hvorfor læger ofte ordinere denne undersøgelse? Med fremkomsten af en sådan metode i medicin undersøgelse af indre organer i høj grad øget sandsynligheden for en præcis diagnose. Abdominal ultralyd hjælper med at etablere den nøjagtige størrelse af indre organer, deres placering og struktur, overveje de inflammatoriske læsioner eller tumorer at se. Undersøgelse abdominal omfatter diagnosticere leveren, galdeblæren, pancreas, milt. Fremgangsmåden tillader påvisning af medfødte anomalier i de indre organer og opdage polypper, nyresten og galdeblære og andre organer. Forud for undersøgelsen, vil patienterne være nyttigt at vide om abdominal ultralyd, som viser det som den procedure udføres.

liver ultralyd

Lever - er det vigtigste organ, der udfører afgiftning, eller "clearing" -funktion: det fjerner fra kroppen toksiner, neutraliserer skadelige stoffer kommer ind i blodbanen. Det er det eneste organ, der er i stand til at "vokse": i nogle sygdomme, læger tvunget til at "skære stykke" af væv, lever og til sidst tage sine oprindelige dimensioner.

Prøven kan detektere ultralyd leversygdomme såsom

 • En stigning i levervolumen.
 • Fatty cyster.
 • Forbedrede lever blodkar.
 • Forøgelse af portalen vene.
 • Tilstedeværelsen af tumorer i leveren og blodkar.
 • Cyster.
 • Bylder.
 • Focal ændringer.

Hvis en inspektion afslørede overtrædelser af leveren, er det nødvendigt at præcisere diagnosen med yderligere tests eller andre procedurer. Dette kan være en CT-scanning, biopsi, angiografi, laparoskopi.

Lægen tildeler lever ultralyd når laboratorieresultater viser ingen organskader, men sandsynligheden for, at fiasko. Hvis det er nødvendigt at præcisere den patologiske fokus, fundet andre metoder til at vurdere lokalisering af metastaser i leveren og deres nummer, leverskader, lægen ordinerer proceduren. Gennem ultralyd overvåge status for hepatitis og andre kroniske sygdomme.

Ultralydsundersøgelse af galdeblæren

Indikationer for ultralyd af galdeblæren er:

 • mistænkte sygdom galdeblæren eller galdegangene;
 • ændringer i disse organer afsløret før;
 • vurdering af det sekretoriske funktion;
 • tilstedeværelsen af smerter i underlivet;
 • tilstedeværelsen af sten.

Ved hjælp af ultralyd galdeblæren kan identificere akut og kronisk cholecystitis, cholesterosis, sten i galdeblæren og galdegangene, kræft.

Ultralyd i bugspytkirtlen

Ultralyd i bugspytkirtlen med til at se kroppen i forskellige projektioner og evaluere dets tilstand, til at identificere akut og kronisk pancreatitis, cancer, tilstedeværelsen af fedtinfiltration. Lægen anbefaler at blive undersøgt af bugspytkirtlen, når:

 • smerter i toppen af maven, i hypochondrium og venstre side, som gentages regelmæssigt;
 • ændringer i organfunktion, der er blevet identificeret under indfangning af biokemisk analyse;
 • gulsot;
 • overtrædelser af stolen;
 • barske og uberettiget vægttab.

ultralyd milt


Milten virker i den menneskelige krop, "utrætteligt": det regulerer hæmatopoietisk funktion giver kontinuerlig produktion af antistoffer og lymfocytter, som bekæmper sygdomme. Ultralyd milt kan detektere cyster, hjerteanfald, bylder, body torsion ben, abnorm udvikling, øge tumordannelse. Lægen ordinerer en undersøgelse i de tilfælde, hvor der er mistanke om:

 • laster orgel udvikling;
 • traumer;
 • Nogle infektiøse sygdommens art;
 • kronisk leversygdom;
 • tumor vækster bughulen;
 • leukæmi.

Den enkleste undersøgelse, der giver mulighed for en diagnose af fordøjelseskanalen - abdominal ultralyd. Hvad betyder den undtagelse ved at se på de ovennævnte organer? Lægen på tidspunktet for undersøgelsen indhenter oplysninger om alle de abdominale og retroperitoneal rum.

Forberedelse voksne til undersøgelsen

Den mest almindelige metode til diagnose - ultralyd af maven. Hvad er inkluderet i forberedelserne til undersøgelsen? For et pålideligt resultat er det vigtigt at ordentligt forberede sig til ultralyd. Da gasser afføring skabe "støj" under inspektionen, er det nødvendigt, før proceduren for at overholde en streng diæt. 3 dage før ultralyd til at udelukke bælgfrugter, søde brød, wienerbrød og slik, frisk frugt og grønt, fede, stegte fødevarer. Bedste mad i disse dage er havre, byg og hør korn, fedtfattig fisk og kød. På dagen før USA sidste måltid bør ikke være senere end 19.00.

Dem, der lider af luft i maven, ældre, læger anbefaler at acceptere forberedelserne forbedre fordøjelsen: narkotika, "festligt", "Mezim". Patienter, der lider af forstoppelse, før USA bør tage en mild afførende eller gøre en udrensning lavement. Enhver medicin bør kun træffes ordineret af en læge.

Det er umuligt, før proceduren tyggegummi, rygning, drikke kulsyreholdige drikkevarer, stærk te og kaffe, da dette bidrager til dårlig visualisering under inspektionen.

Forberedelse børn til ultralyd

Børn under et år bør springe en fodring før undersøgelsen. Ældre børn kan lide og ikke spise i 4 timer forud for proceduren. Før abdominal ultralyd barn har brug for at eliminere brugen af mad på 7:00 ældre end 3 år. Hvis der er resultatet af en tidligere undersøgelse, de har brug for at vise lægen.

For at opnå et fuldstændigt billede af sundhedstilstanden, lægen ofte udnævner gøre amerikanske barn: abdominal, retroperitoneal rum og alle underlivet.

slagtilfælde undersøgelse

I gennemsnit varigheden af undersøgelsen er 20-30 minutter, hvor lægen er vurderer tilstanden af de abdominale organer fuldt ud. Patienten ligger på ryggen, og udsætter maven område. Lægen får til den undersøgte legemsdel gel, der forbedrer ledningsevne og ultralydsstråling forbedrer enhed synlighed. Særlige sensor læge undersøger de abdominale organer, der fører på overfladen af maven. Patient i løbet af undersøgelsen ikke forstyrrer nogen mening. Efter indgrebet klæbrige gel let vaskes af med vand.

procedure Indikationer

Hvornår og under hvilke symptomer, læger anbefaler at foretage abdominal ultralyd? Der er nogle tegn, hvis tilstedeværelse kan lægen henvise patienten under proceduren:

 • bitter smag i munden, især hvis det bliver gentaget hver dag;
 • udseende efter akutte eller fedtholdige fødevarer paroxysmal smerter i højre subcostal området, og når en kedelig smerte ikke er forbundet med fødevarer;
 • oppustethed, flatulens;
 • Nogen smerte i underlivet;
 • uophørlige kløe i lang tid eller ikke-helende sår på huden.

Der er andre grunde til, at lægen kan ordinere denne procedure: allergisk reaktion, øget tørst, gulfarvning af sclera af øjet og andre.

Den obligatoriske passage af ultralyd kræver patienter, der har haft hepatitis, patienter med sygdomme i mave-tarmkanalen, de mennesker, der har modtaget abdominale skader, eller dem, der er under rutinemæssig inspektion. Undersøgelse indgives, når det er nødvendigt at specificere eller betegner en region i bughulen af afvigelse. Det er vigtigt at vide, at satsen for abdominal ultralyd - et relativt begreb, og i sjældne tilfælde er der folk med strukturelle træk og udvikling af de indre organer.

Kontraindikationer for undersøgelsen

forskningsmetode har næsten ingen kontraindikationer, hvilket gør det tilgængeligt og helt sikkert. Ultralyd af abdomen og nyrer vil reducere den tid for at bestemme tilstedeværelsen af patologisk afdeling og orgel, og tidlig behandling.

Fordele ved ultralyd

ikke-invasiv metode til undersøgelse, dvs. når undersøgelsen ikke forringes hud integritet, hvilket eliminerer risikoen for infektion. Moderne udstyr gør det muligt at gennemføre en undersøgelse af patienten ret i ambulancen, hvilket i høj grad fremskynder diagnose og indflydelse af et gunstigt udfald af sygdommen. Det er bevist, at patienten får den laveste dosis af stråling, der ikke påvirker dets status: hvis det er nødvendigt, gøres sikkert at udføre gentagne ultralydsscanning. Måske en undersøgelse af patienter i en alvorlig og kritisk tilstand. En anden fordel abdominal ultralyd - hvis pris er lav i sammenligning, for eksempel magnetisk resonans undersøgelse.

Det eneste træk ved metoden: afkodning af abdominal ultralyd og andre organer og systemer skal udføres af en kvalificeret læge.

hvor gør

Gennemføre ultralyd til rådighed på alle klinikker, hospitaler, fødeklinikker. Nogle trænere ambulance udstyret med en bærbar ultralyd maskine, der kan være i "vandreture" betingelser for at udføre ikke blot studiet af et bestemt organ, men også for at inspicere frugten.

Private klinikker og medicinske centre har også i deres arsenal apparater til abdominal ultralyd. Prisen på en undersøgelse i ikke-statslige institutioner er højere end den samme procedure på et offentligt sygehus. Resultatet afhænger helt af kompetence lægen: hvad han oplevede, jo bedre leder diagnostik.

Nu hvor du ved alt om den abdominale ultralyd: en undersøgelse, der viser, hvordan man forberede sig til det, som undersøgelsen blev gennemført. Husk, at metoden er helt sikkert, og derfor ingen grund til at være bange for ham. Hold dig sund!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.