Kunst og underholdningKunst

Hvad er CMYK? Firefarvet autotypi (Cyan, Magenta, Gul, Nøglefarve). CMYK og RGB

Mange har hørt forkortelsen CMYK, som bruges i trykkeribranchen, men ved ikke, hvordan den står for. For at forstå, hvad de fire farver angiver disse bogstaver og hvilke egenskaber denne autotype har, vil vores artikel hjælpe.

I verden af optiske illusioner

Før du finder ud af, hvad CMYK er, skal du forstå naturen af et sådant mirakel som naturligt lys. Få mennesker tænker på, at farver kun eksisterer inden for systemet, hvor de nødvendige komponenter er seere, belysning og emnet. På disse optiske mirakler slutter ikke. For eksempel, selv om rent hvidt lys opfattes som farveløst, indeholder det alle spektrets farver synlige for det menneskelige øje. Det er dets multikomponent, der giver farve til objekter. Når hvidt lys når objektet, absorberer overfladen, uanset dets egenskaber, specifikke farver. Samtidig reflekteres de andre og skaber en opfattelse af billedet i seeren, som vil blive falmet eller lyst.

Reproduktion af tekst og billeder på fysiske medier ud fra menneskets opfattelse

Papir, som oftest er trykt, er oprindeligt hvidt og har evnen til at afspejle det fulde spektrum af farver af sollys, der falder på det. Jo bedre dets kvalitet er, jo højere reflekterende egenskaber af overfladen. På samme tid er farvestoffet et stof, som absorberer en bestemt farve. Hvis han opbevarer stråler af alle længder, undtagen dem der svarer til den røde komponent i spektret, så ser man i sollys kun et sådant farvestof. Hvis vi ser på det samme pigment i strålerne fra den blå lampe, vil det virke for os sort.

Når der anvendes forskellige farvestoffer på hvidt papir, reduceres antallet af reflekterede farver. For eksempel ved at anvende et blåt pigment på papiret skaber vi en situation, hvor den ikke absorberer kun den.

Der er kombinationer af farver, når du blander, kan du få en maling, der er i stand til helt at absorbere alle de stråler, der reflekteres af papiret, det vil sige at gøre det sort. Især er det tilstrækkeligt at anvende samme mængde magenta, cyan og gule pigmenter.

Det skal bemærkes, at denne farvemodel ikke behøver hvid maling, da det er farven på selve papiret. På de områder af billedet, hvor det er nødvendigt, gør ingen pigmenter simpelthen, hvilket gør overfladen ren.

Subtraktive model

Papir og andet trykt materiale er overflader, som kan afspejle naturligt eller kunstigt lys. Det er klart, at det er mere hensigtsmæssigt at beregne, hvad dets antal i form af stråler ændrede retning til det modsatte, end hvor meget det blev absorberet. Således, hvis du trækker tre primære farver fra hvid, det vil sige de grundlæggende komponenter i RGB, får du en tredobbelt yderligere CMY- farver .

Hvorfor "K" og ikke "B"

Normalt, dem, der ikke ved, hvad CMYK er, er denne forkortelse forvirrende. Som allerede sagt, bruger denne farve model 4 forskellige pigmenter. Tre af dem er opkaldt efter deres første bogstav. Desuden anvendes sort farve. En version hævder, at K er en forkortelse for det engelske ord sort. Den blev brugt i stedet for "B" til at betegne en film af sort farve i trykkeribranchen for ikke at forveksles med det samme brev fra RGB-modellen (engelsk blå). Faktum er, at professionelle farvekorrektorer manipulerer med 10 kanaler RGB_CMYK_Lab og bruger alle tilgængelige farverum. Når man anvender forkortelsen for en firefarvet autotypi, vil udtrykket "handling med kanal B" derfor kræve præcisering af, hvilke af de pågældende modeller det ville være ubelejligt.

Der er en anden mening. Ifølge denne version er "K" en forkortelse fra ordet "nøgle", dvs. nøglepladen. De udpeger en udskrivningsformular til sort blæk, der påføres oven på de allerede anvendte tre tidligere pigmenter.

Derudover er nogle eksperter tilbøjelige til at "K" har en tysk udtale og betyder ordet kontur. Til fordel for den seneste version siger, at traditionelt sort film i trykning kaldes kontur.

Hvordan man udtaler på russisk

Selv om CMYK-farvemodellen har været i brug i lang tid, ved mange mennesker stadig ikke, hvordan denne forkortelse lyder rigtigt. Eksperter anbefaler at sige det højt, som "SM-M-Wye-Kay." Derudover er der anbefalinger til at kalde en 4-farve avatipy "si-mak", og også bruge udtrykket "fuldfarve" eller "triadmaling."

RGB, CMYK: Hvad er forskellen

Hvis CMYK-ordningen anvendes i udskrivningsvirksomheden, bruges den rød-grøn-blå model, når den vises på tv'er, skærme og andre skærme. Hvordan ved du det? De består af pixler, der er små prikker, der hver har 3 højdepunkter og, afhængigt af lysstyrken af hver, gløder med den passende nuance af den givne farve.

Når du udskriver et billede fra en computer, gør printeren eller offset-maskinen dette ved hjælp af CMYK-farver (cyan, magenta, gul, nøglefarve). I denne henseende kan visning af billedet i RGB-ordningen betydeligt afvige fra det, du får på papir eller på et andet fysisk medium.

Årsagen er metoden til at overføre et billede fra et farveskema til et andet, som simpelthen ikke kan give et 100% hit. Tværtimod eksisterer mange nuancer af RGB simpelthen ikke og kan ikke implementeres på CMYK-paletten (hvilke farver er de vigtigste i dette system, du ved allerede). De erstattes af de nærmeste nuancer, men forskellene er stadig ret mærkbare selv for det blotte øje.

Hvorfor er der 4 farver i CMYK-modellen, og kun 3 farver bruges i RGB

Som du ved, kan sort maling opnås ved at blande lilla, gule og blå, taget i lige store mængder. Af en række grunde er det dog nødvendigt at anvende et ekstra pigment. Årsagerne til, at firefarvet autotyping indebærer brug af sort maling, nogle få. Blandt dem:

  • Blandingen af gule, magenta og blå pigmenter i praksis skaber en beskidt brun maling ;
  • Triadiske farver giver ikke mætning og stabilitet i en skygge af grå områder af billedet;
  • Når du får meget små sorte detaljer om tekst eller tegning uden brug af et sådant pigment, øges risikoen for en utilstrækkelig tilfældighed af brugen af cyan, magenta og gule toner;
  • Sort pigment (normalt almindelig sod) er meget billigere end andre malinger;
  • Ved at blande 100% af det gule, magenta eller blå pigment på et tidspunkt i tilfælde af blækpatrontryk, vådt papiret tilstrækkeligt, deformerer det og øger den tid, der kræves til tørring.

Problemer af den sidstnævnte type opstår i offset trykning. Også afhængigt af enheden? Der er en vis grænse for mængden af maling. For nogle printere kan det endda være ganske stort og nå 260-280%. Det betyder, at "ægte" sort farve på sådanne trykbærende enheder ikke kan opnås ved at blande pigmenter overhovedet. Derfor anvendes en yderligere sort maling.

Hvad er CMYK-udskrivning?

Ved udskrivning på offset eller silketrykspress, en farvelaserprinter mv. Er det muligt på hvert punkt at enten bruge et malingslag af en bestemt tykkelse eller lade substratet være rent og uberørt. Til transmissionen af halvtoner rasteres billedet således. Det er med andre ord repræsenteret som en samling af punkter i fire farver. Tætheden af deres placering bestemmer procentdelen af brugen af hver af blæk. I en afstand fra den fysiske bærer (papir, film osv.) Er punkter, som er tæt på hinanden, fusionere, og personens øje ser den ønskede skygge. Screening sker:

  • Amplitude, når antallet af point er konstant, men deres størrelse adskiller sig;
  • Stokastisk, når der ikke er nogen regelmæssig struktur af punkter;
  • Frekvens, som forudsætter bevarelse af størrelse med et varierende antal point.

Hvordan ikke skuffes, når du udskriver fotos på printeren

I dag er printere i mange lejligheder. De bruges til at forberede lektier, skrive kursuspapirer, essays osv. Meget ofte forsøger printeren også at udskrive fotos. Sådanne forsøg slutter som regel i skuffelse, da et lyst billede på skærmen bliver til en falmet kopi på papir. Det handler om at oversætte billedet fra RGB-modellen til CMYK-modellen.

For at se, hvordan billedet vil se på papir, kan du bruge Adobe Photoshop. I dette tilfælde kan du redigere billedet for at få det bedste resultat.

Nu ved du, hvad CMYK er, hvordan denne forkortelse står, og hvilke ulemper den har. Mest sandsynligt vil det i den nærmeste fremtid blive erstattet af et mere perfekt farveskema, hvilket vil forbedre kvaliteten af udskrivning af billeder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.