FormationHistorie

Det Hellige Romerske Rige: En kort historie

Hellige Romerske Rige - en kompleks politisk union, der varede fra 962 til at 1806 og potentielt repræsenterer det største land i Centraleuropa, grundlæggeren af som var kejser Otto I. I storhedstid toppen (1050), under Henry III, i sin sammensætning var den tyske, tjekkiske, italiensk og burgundiske territorium. Det voksede ud af Østfranken, proklamerer selv arving Velikogo Rima, i henhold til den middelalderlige idé om «Translatio Imperii» ( «overgang Empire"). Hellige Romerske Rige repræsenterede en bevidst forsøg på at genoplive staten.

Men ved 1600, af det forblev kun en skygge af fordums storhed. Hjertet i det var Tyskland, at denne periode repræsenterede de mange fyrstendømmer held argumenterede i sin uafhængige stilling under ledelse af kejseren, der aldrig har haft status af en absolut. Derfor, fra slutningen af det femtende århundrede, det er mere almindeligt kendt som den Hellige Romerske Rige af Tysk nation.

Det vigtigste område tilhørte de syv vælgere af kejseren (konge af Bayern, markgreve af Brandenburg, hertug af Sachsen, Palatine af Rhinen, og tre ærkebiskopper - Mainz, Trier og Köln), som der henvises til som den første klasse. Den anden bestod af en ikke-valgte prins, den tredje - af lederne af 80 gratis kejserlige byer. Repræsentanter for godser (fyrster, hertuger, herremænd, konger) var teoretisk underlagt kejseren, men hver har suverænitet på deres jord, og gjorde, som det passede ham, baseret på deres egne overvejelser. Det Hellige Romerske Rige var ikke i stand til at opnå en sådan politisk union, som eksisterede i Frankrig, har udviklet i stedet ind i en decentral, begrænset elektiv monarki, der består af hundredvis af sub-blokke, fyrstendømmer, amter, kejserlige gratis byer og andre områder.

Kejseren ejede også deres egen jord i Indre, øvre, nedre og vestlige Østrig, kontrolleret Bøhmen, Mæhren, Schlesien og Lausitz. Det vigtigste område er Tjekkiet (Bøhmen). Da Rudolf II blev kejser, har han defineret sin hovedstad Prag. Ifølge øjenvidner, var han meget interessant, intelligent, fornuftig mand. Men desværre, Rudolf lidt anfald af sindssyge, har udviklet sig fra dens tendens til depression. Dette er stærkt afspejlet i regeringens struktur. Så meget desto mere magt udøves privilegium i hænderne på Matthias, hans bror, selvom han ikke havde nogen autoritet på det. Tyske fyrster forsøgt at bruge ikke kun gøre de ikke gået sammen, og tværtimod, var der en splittelse mellem dem for at drage fordel af dette problem, men som et resultat af (1600).

Så vi opsummere, hvad der blev sagt. MILEPÆLE politisk union territorier: dannelsen af det Hellige Romerske Imperium fandt sted i 962. Otto dens grundlægger, blev kronet af paven i Rom. Startende fra 1600, magt kejsere var blot nominel.

Selv om nogle af dem har forsøgt at ændre deres position, for at styrke magtpositioner, blev deres forsøg forhindret af pavedømmet og prinser. Den sidste var Franz II, som, under pres Napoleon I, nægtede titlen, og dermed ophører dens eksistens.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.