FormationHistorie

Sammenbruddet af det Osmanniske Rige: historie, årsager, virkninger og interessante fakta

Den Første Verdenskrig, som bragte utallige strabadser til Europas befolkning, gjorde det uundgåelige kollaps af det osmanniske rige i århundreder domineret over store områder, som er blevet offer for sin grådige militær ekspansion. Tvunget til at slutte sig til Centralmagterne, såsom Tyskland, Østrig-Ungarn og Bulgarien, er det med dem oplevede bitterhed nederlag, ude af stand til at sige mere om mig selv som en førende global imperium.

Grundlæggeren af det osmanniske rige

I slutningen af det XIII århundrede, Osman Gazi jeg har arvet fra min far Bey Ertogrul magt over utallige tyrkiske horder lever Frygien. At forkynde uafhængighed dette relativt lille område og tage titlen på Sultan, han var i stand til at erobre en betydelig del af Lilleasien og fandt så magtfuld imperium, opkaldt efter ham osmanniske. Hun var bestemt til at spille en vigtig rolle i verdenshistorien.

Allerede i midten af det XIV århundrede tyrkiske tropper landede på kysten i Europa og begynder sin lange ekspansion, gør det til en stat i XV-XVI århundrede en af de største i verden. Men i begyndelsen af sammenbruddet af det osmanniske rige, der har været allerede i det XVII århundrede, hvor ikke at vide nederlag før og betragtet uovervindelig tyrkiske hær led et knusende slag på væggene i den østrigske hovedstad.

Den første nederlag europæerne

I 1683, de osmanniske horder hastet til Wien indtog byen under belejring. Dens indbyggere, hørt meget om de vilde og hensynsløse manerer disse barbarer viste mirakler heltemod, for at beskytte sig selv og deres kære fra den visse død. Ifølge historiske dokumenter, er succesen af forsvarerne i høj grad lettet af det faktum, at der var mange prominente militære ledere af disse år blandt de garnison chefer, der var i stand til kompetent og straks træffe alle nødvendige afværgeforanstaltninger.

Hvornår vil skæbnen af angriberne er blevet løst til hjælp belejrede ankom, konge af Polen. De flygtede og efterlod kristne bytte. Denne sejr, som begyndte sammenbruddet af Det Osmanniske Rige, havde for befolkningen i Europa, først og fremmest en psykologisk værdi. Hun fjernet myten om uovervindelighed af de almægtige porte, som det var skik blandt europæerne kalder det osmanniske rige.

Start territoriale tab

Dette nederlag, samt en række efterfølgende fejl har forårsaget fangen i januar 1699 Karlovitskogo verden. Ifølge dette dokument Porta tabt før det styrer Ungarns område, Transsylvanien og Timisoara. Dens grænser har flyttet mod syd for en betydelig afstand. Det var allerede ganske hårdt slag mod hendes kejserlige integritet.

Trouble i XVIII århundrede

Hvis den første halvdel af det næste, XVIII århundrede, var præget af visse militære succeser Osmannerriget, som gør det muligt omend med et midlertidigt tab af Derbent, men bevarer adgangen til Black og Azovske Hav, den anden halvdel af århundredet bragte en række tilbageslag, også afgøre den fremtidige sammenbrud i det osmanniske rige.

Nederlaget i den tyrkiske krig, som Catherine II førte til den osmanniske sultan, gjorde det sidste tegn i juli 1774 fredstraktaten, hvorunder Rusland modtog jord strækker mellem Dnjepr og sydlige Bug. Næste år bringer en ny katastrofe - Port mister afstået til den østrigske Bukovina.

Afsluttet til det osmanniske XVIII århundrede en komplet katastrofe. Endelig nederlag i den russisk-tyrkiske krig førte til indgåelsen af en meget ugunstig og ydmygende Jassy verden, hvorefter affaldet til Rusland alle nordlige Sortehavsområdet, herunder Krim-halvøen.

Signaturen på dokumentet attesterer, at fra nu af og for evigt vores Krim, satte Prins Potemkin personligt. Desuden blev det Osmanniske Rige tvunget til at udlevere russiske lander mellem den sydlige Bug og Dnestr, samt affinde sig med tabet af sin dominerende stilling i Kaukasus og på Balkan.

Begyndelsen af det nye århundrede og nye problemer

Begyndelsen af sammenbruddet af det osmanniske imperium i det 19. århundrede var bestemt hende et nederlag i den russisk-tyrkiske krig 1806-1812. Resultatet af dette var underskrivelsen i Bukarest af en anden, i virkeligheden, til skade for traktatens Porte. Den russiske side blev det meste autoriseret Mihail Illarionovich Kutuzov, og tyrkisk - Ahmed Pasha. Hele området fra Dniester til Prut afgået Rusland og blev kendt som den første region i Bessarabien, så provinsen Bessarabien, nu Moldova er.

Forsøget af tyrkerne i 1828, et forsøg på at tage Ruslands hævn for tidligere nederlag vendt et nyt nederlag, og en anden er underskrevet af det næste år i Andreapol fredstraktat, fratager det af den allerede temmelig tyndt område af Donau-deltaet. På toppen af de problemer på samme tid erklærede sin uafhængighed Grækenland.

Kortsigtede succes, igen en ændring af læsioner

De eneste gang held osmannerne under Krimkrigen af 1853-1856, klodset mistede Nicholas I. Hans efterfølger på tronen af den russiske kejser Alexander II blev tvunget til at afstå Bessarabien Porte betydelig del, men i de efterfølgende år 1877-1878 en ny krig vendte tilbage til deres pladser.

Fortsat opløsningen af det Osmanniske Rige. Drage fordel af en gunstig øjeblik, i samme år hun skilt fra Rumænien, Serbien og Montenegro. Alle tre lande erklærede deres uafhængighed. Det endte det XVIII århundrede til den osmanniske forening af det nordlige Bulgarien og det område, der hører til dem imperiet, opkaldt sydlige Rumelien.

Krigen med Balkan-Union

XX århundrede går tilbage til det endelige sammenbrud af det osmanniske rige og Den Tyrkiske Republik uddannelse. Dette blev efterfulgt af en række begivenheder, der startede i 1908, erklærede Bulgarien sin uafhængighed og en afslutning dermed til fem hundrede tyrkisk åg. Dette blev efterfulgt af krigen i 1912-1913, erklærede Porte Balkan Union. Den omfattede Bulgarien, Grækenland, Serbien og Montenegro. Formålet med disse stater var erobringen af territorier tilhørende mens osmannerne.

På trods af at tyrkerne satte to kraftige hære, syd og nord, den krig, der endte i sejr for Balkan Alliance, førte til undertegnelsen af en anden aftale i London, fratager denne gang det Osmanniske Rige næsten hele Balkan-halvøen, og efterlod hende med kun en lille del af Istanbul og Thrakien. Hovedparten af de besatte områder har modtaget, Grækenland og Serbien, som steg på bekostning af deres område næsten fordoblet. I disse dage, og det dannede den nye stat - Albanien.

Proklamationen af Republikken Tyrkiet

Om, hvor sammenbruddet af det osmanniske rige i de følgende år, kan du bare forestille dig, efter forløbet af første verdenskrig. Ønsker at genvinde i det mindste en del af det tabte i sidste århundrede, de områder, havnen deltog i fjendtlighederne, men til hans ulykke, på den tabende side magter - Tyskland, Østrig-Ungarn og Bulgarien. Det var det sidste slag, knusning den engang mægtige imperium, bringer terror til hele verden. Jeg har ikke redde hende og vinde 1922 sejr over Grækenland. Processen med disintegration var allerede irreversibel.

Første verdenskrig sluttede med underskrivelsen af porte i 1920 Sevres-traktaten, i henhold til hvilken allierede skamløst stjålne fortiden, forblev under tyrkisk kontrol over territoriet vundet. Alt dette førte til et komplet sammenbrud og sin erklæring af 29. oktober 1923 Republikken Tyrkiet. Denne handling markerede afslutningen på mere end seks hundrede historier om det Osmanniske Rige.

De fleste forskere fornuft kollaps af det osmanniske rige, især i situationen for landets økonomi, den ekstremt lave niveau af industrien, er der ikke nok veje og andre måder at kommunikere. I et land, der er på niveau med middelalderlige feudalisme, næsten hele befolkningen var analfabeter. Ved mange indikatorer imperium var meget værre udviklet end de andre stater i perioden.

Indikation af, at sammenbruddet af imperiet

Taler om, hvilke faktorer viste opløsningen af det Osmanniske Rige, skal det nævnes først og fremmest de politiske processer, der finder sted i det i begyndelsen af det XX århundrede, og det er praktisk talt umuligt i tidligere perioder. Dette kaldes den ungtyrkiske revolution i 1908, hvor tog magten i landet medlemmer af organisationen "Union og Progress". De væltede Sultanen og satte forfatningen.

Revolutionære længe fastholdt sig i magt, erstattet af tilhængere af den afsatte Sultan. Opfølgning periode var fyldt med blod forårsaget af kollisioner stridende parter og ændringen af herskere. Alt dette uigendrivelige beviser på, at en stærk centraliseret magt er væk, og kom sammenbruddet af det osmanniske rige.

Kort opsummering, må det siges, at Tyrkiet har gennemført den vej, i århundreder været forberedt på alle stater, har sat deres præg på historien. Dette er fødslen, hurtig blomstring og til sidst falde, fører ofte til deres udryddelse. Det Osmanniske Rige gik ikke helt ubemærket hen, at blive i dag, selv om rastløs, men ikke den dominerende medlem af verdenssamfundet.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.