FormationHistorie

Iasi verden og dens betydning for Rusland

Ikke meget har været i vort lands historie begivenhed, som fuldstændig ændret sin geopolitiske position og legitimeres annektering af territorier, der er af stor økonomisk betydning. En af disse hændelser var Iasi fred med Tyrkiet indgået senest den 29 december 1791. Men start rækkefølge.

Lidt historie

Siden begyndelsen af den russiske stat er blevet tvunget til at forsvare sig mod de urolige naboer. Fra nord og vest gjort territoriale krav fra svenskerne, de germanere. Fra syd urolige konstante razziaer Krim tatarer allierede. Og hvis den nordlige problemet blev løst med konklusionen i 1721 Nystadt fredstraktat, den sydlige spørgsmål var på dagsordenen for de halvfjerds år. Nej, forsøger at erobre den nordlige Sortehavskyst blev gjort tidligere, begyndte at sætte flere Krim kampagner Sophia Alekseevna, der endte i fiasko. Begrænset succes kan betragtes erobringen af Azov af Peter I, hvilket betød at skabe et brohoved mod syd. Azov men måtte forlade kort. Kampene brød ud med ny kraft i 1736, med Anne Ioannovne, så Russian Army under kommando af general feltmarskal Munnich og Lassie skiftevis besat Krim, og derefter forlod han. Og kun når Ekaterina II, i 1771, Prins Dolgorukov endelig adskilt Krim fra Tyrkiet, hvilket gør det uafhængige ...

War of 1787-1791 år

Krim uafhængighed ikke passer det osmanniske rige, og hun altid forsøgt at genvinde deres magt over halvøen. Tilstanden af de fortsatte spændinger fortsatte i mere end femten år, og i 1787 brød ud af en regulær krig, som kulminerede i Iasi verden i 1791. Kampene vendte rundt nordlige Sortehavet og den nederste del af Donau. Russiske tropper under kommando af A. V. Suvorova blev fanget mange osmanniske forter, nogle af dem tidligere anset utilgængelige. I december 1788 under slagene af tropperne Suvorov og Potemkin Ochakov faldt. Ved stormen på fæstningen fornemme russiske eskadrille under kommando af Prinsen af Nassau-Siegen, knust en tyrkisk flåde. I 1789 faldt Bender, Hadji Bey (nu Odessa) og Akerman. Desuden Suvorov på floden Rymnik dirigeres den overlegne kræfter sultanen, som han blev tildelt titlen Prins Rymniksky. I 1890 faldt de Kealia, Isaccea og Tulcea, og i december blev erobret anset uindtagelige Ismael. Ved stormen på fæstningen fornemme fremtid stor kommandør Golenischev-Kutuzov. Næste år Machina har vundet en afgørende sejr, og tyrkerne har anmodet om forhandlinger. Deres resultat blev indgået i december 1791 Iasi verden. Således den store havn er fuldt anerkendt sit nederlag.

Iasi verden: de vigtigste punkter i dokumentet

Forhandlinger med den tyrkiske Vizier Yusuf Pasha, markerede afslutningen på krigen begyndte i oktober 1791. Lederen af den russiske delegation, først tjente Prins GA Potemkin-Tauride, og efter hans død, den 16. oktober, blev efterfulgt af Grev A. A. Bezborodko. Snart Iasi fred blev foretaget, opkaldt efter byen Iasi, hvor forhandlingerne fandt sted. På baggrund af resultaterne modtaget Rusland alle nordlige Sortehavsregionen, sammen med Krim, samt området mellem den sydlige Bug og Dniester. Desuden blev Georgien anerkendt placeret i den russiske zone af indflydelse. Iasi fred sikret adgang til Sortehavet og gav nye impulser til udviklingen af kystnære byer: Kherson, Mykolayiv, Odessa var medvirkende til grundlæggelsen.

De økonomiske konsekvenser af fredstraktaten

Konklusion Den jassytraktaten cementeret Ruslands suverænitet over den nordlige kyst af Sortehavet og permanent beskytte det mod syd. Mens i Kaukasus, og der stadig var uro på Krim, opstande, og selv var den mest rigtig krig, kunne det ikke længere rive disse lande fra det russiske imperium. I Tauride stepperne og begyndte Krim den økonomiske ekspansion. Byg kommercielle havne, skibsværfter, udviklet landbrug, byer voksede. Det hele er meget knyttet til det nye Rusland imperium. På nuværende tidspunkt, at befolkningen i disse steder betragter sig selv Russisk verden.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.