Mad og drikkevarerHovedret

Hvad er den læskede sodavand

Den naturlige stof kaldet "krystallinsk soda" er fremstillet af særlige søer med høj saltkoncentration. Ved opvarmning til en bestemt temperatur, stoffet indledningsvis farveløs, bliver hvidt pulver, som vi brugte til at se i deres køkkener. Denne natriumcarbonat - er almindelig, bagepulver. Det er nødvendigt i forbindelse med udarbejdelsen af eventuelle melprodukter, hvad enten det er kager, kiks eller pandekager. Næsten helt sikkert det kan hævdes, at ikke gør noget af dette, uden at dejen hævemiddel.

Men i madlavning, udtrykket "læsket sodavand" er mest almindelige. Hvad betyder det? Det faktum, at soda selv er et alkalisk stof. Hvis du blander det med syre, er der en voldsom kemisk reaktion. Udadtil ser det ud til hvæse og boble hurtigt briste. Fra kemisk synspunkt på dette tidspunkt aktivt allokeret vand, salt og carbondioxid. Det er dem, der bliver i dejen, giver det en mere åben struktur. Følgelig for at opnå den ønskede virkning af husmødre anvendt læsket soda.

Med hjælp fra, hvad der er slukket sodavand?

Tilbagebetale det på flere måder. I princippet den fremgangsmåde er noget - citronsaft pulver , citronsyre (så stadig brug for vand for at initiere reaktionen), syrnet marmelade eller yoghurt. I opskrifter som en base tilfælde indeholder ofte soda, læsket eddike. Det kan være som æble, kirsebær, druer og en almindelig tabel.

Som en del af bagepulver (i Rusland er mere velkendt som "bagepulver") og er altid tre elementer. To af dem - er soda og citronsyre valgt i en ideel mængde således at reaktionen fuldstændigt neutraliserede hinanden. Derfor tilføje overskydende syre til en sådan sammensætning er ikke tilrådeligt.

Når du tilføjer læsket sodavand?

Det er klart, for udarbejdelsen af en god, tyk skorpe uden sodavand vi ikke kan gøre. Men hvordan og hvornår det er bedre at tilføje for at opnå maksimal effekt? husmødre ofte begår den fejl at tilføje stoffet til næsten færdig dej: de rekrutterer en tredje teskefuld bagepulver og eddike slukkes hende lige i luften, holde på porcelæn. Og efter læsket sodavand falder i den generelle masse. Det betyder, at dets nyttige egenskaber af tid at erodere, sammen med carbondioxid , før den vises i testen. Gavnlig effekt på grund af udslæt handlinger minimeres.

Disse kokke ved, at det er mere fornuftigt at blande soda med mel og syre - flydende ingredienser. Og som den sidste komponent er bedre ikke at bruge eddike og citronsaft. Hvis det bruges i testen yoghurt, er yderligere syre ikke nødvendig, da den erstatter det med succes. Endvidere er alle de dejingredienser blandes hurtigt, og sætte det i ovnen uden unødig forsinkelse. Dette skyldes det faktum, at den løsner effekt når sit højdepunkt i starten, og derefter gradvist udhulet.

Men hvis du ikke betale den sodavand, kan det give bageri en dårlig smag. For ikke at nævne det faktum, at dejen i dette tilfælde risikoen erhverve en brun eller grønlig farve.

Sodavand eller bagepulver?

I nogle opskrifter bagepulver bør tilføjes kun i den anden Rådet for bagepulver, og den tredje og alle kræver begge. Faktisk alt afhænger af sammensætningen af dejen. For eksempel, hvis den indeholder honning, bagepulver vil ikke hjælpe her. Forskellige frugtjuice, yoghurt og valle, foruden sprængemiddel chokolade kræve, at tilsætningen af soda. Det neutraliserer overskydende syre.

Desuden kan bagepulver og bagepulver erstattes med hinanden i overensstemmelse med de korrekte proportioner. Normalt skal bagepulver være dobbelt så meget. Men det hele afhænger af producentens integritet. I nogle tilfælde er de tilsættes til sammensætningen af pulveret er for meget mel (eller stivelse), hvilket gør dets egenskaber forringes. Så nogle gange er du nødt til at bevæge sig væk fra en streng overholdelse opskriften og tilføje mere bagepulver til dejen.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.