Mad og drikkevarerHovedret

Hvad er de nødder? Nødder: valnødder, hasselnødder, mandler, jordnødder, fyr - fordele og ulemper

Valnød - en plante kendt til os fra oldtiden. Selv i middelalderen blev det anset for uundværlige mad på grund af sin ernæringsmæssige og kalorieindhold. Hvad er de nødder? Nyttige de? Er der kontraindikationer? Alle disse spørgsmål vil du finde svar i artiklen.

sorter af nødder

I dagens verden af nødder så populære som i middelalderen. Og på grund af deres forskellighed, selv de mest kræsne mennesker vil være i stand til at vælge for sig selv noget at smage.

Så hvad er de nødder? Til dato, allokere en masse af sorter. De er som følger:

 • Peanuts.
 • Walnut.
 • Brasilien møtrik.
 • Cashew.
 • Vand.
 • Chestnut.
 • Cedar.
 • Coconut.
 • Cola.
 • Macadamia.
 • Mandler.
 • Muscat.
 • Pecan.
 • Pinjekerner.
 • Pistachio.
 • Hasselnød.

Her er nogle nødder. Især populær i vores land bruger valnød, da det er ganske nemt at få, og det har en lav pris. Nødder, hvis navne vi har anført ovenfor, bringe både gavn og skade. På dette og vil blive diskuteret yderligere.

Peanuts (nødder): gavn og skade

Peanuts - er en årlig urt af middelhøjde, som tilhører bælgplanter familien. Den vokser i lande domineret af et varmt og fugtigt klima.

Peanuts - nødder, fordele og ulemper, der er undersøgt for en lang tid. Hvad kan man sige om dem, bortset fra at de er lækre? Nyttige egenskaber peanut ligger i det faktum, at den indeholder et stort antal unikke aminosyrer og vitaminer (A, B1, B2, D, E, PP). Også til stede lionolevaya og folinsyre, fedtstoffer fås fra planter.

Jordnødder er 35% protein og ca. 50% fedt, kolesterol er fraværende.

Takket være det optimale forhold mellem aminosyrer i peanut proteiner, de er godt absorberet, og fedtstoffer er i stand til at tilvejebringe en lys choleretisk virkning på kroppen, hvilket i høj grad hjælper i nærvær af mavesår eller gastritis. Hertil kommer, at regelmæssig indtagelse af jordnødder forbedrer hukommelsen, hørelse, syn, har mænd øget styrke. A indeholdt i jordnødder folinsyre fremmer cellefornyelsen.

Det bemærkes, at i Amerika, læger ordinere jordnødder for folk, der har problemer i nervesystemet, der er søvnløshed eller konstant træthed.

Men på trods af de åbenlyse fordele, jordnødder, og det kan forårsage skade.

Som regel brug af rå jordnødder medfører problemer med fordøjelsessystemet. Desuden hans hud er en af de stærkeste allergener, så denne slags nødder mest fortrinsvis har brændt.

Strengt forbudt at spise peanuts i sygdomme som gigt, slidgigt og leddegigt.

Eftersom jordnødder nok højt kalorieindhold, dens overdrevne brug er fyldt med problemer med overvægt.

Selv hvis en person spiser peanuts bare ristede, der er meget vigtigt at holde det. I områder med overdreven fugt kan det være dækket af en svamp, som kommer ind i kroppen, der forårsager betydelige skader på indre organer.

Fordele og skadelige virkninger af valnød

Valnød - et træ fra familien af møtrikken når en højde på 4 til 25 meter, tønden diameter - omkring 1,5 m.

Hver del af træet har en hel liste af nyttige sporstoffer:

 • bark indeholder triterpinoidy, steroider, garvesyre og vitamin C;
 • blade indeholder æteriske olier, alkaloider, vitaminer PP og C, aromatiske carbonhydrider, og mere;
 • skallerne - caroten, tanniner, vitamin C og mere.

Et karakteristisk træk ved valnødder er, at på trods af tilstedeværelsen i deres struktur af store mængder af fedt, de bidrager til at reducere niveauet af kolesterol i blodet. For et par år siden blev det endda bekræftet af amerikanske forskere.

Valnødder er meget høj i kalorier - 654 kalorier, hvilket er to gange mere end de højeste kalorieindhold hvede brød.

Det anbefales at bruge dem ældre, som ofte har forstoppelse.

Bouillon fra valnødder har antibakterielle og anti-inflammatoriske egenskaber. Derfor anbefaler tilstedeværelsen af hudafskrabninger eller ridser til at gøre cremer af denne infusion.

Nødder, hvis navn du er så velkendte, kan ikke være ganske gavnligt for kroppen. Blandt de skadelige egenskaber valnød er følgende:

 • i produktet er en masse vegetabilsk protein, som ikke alene dårligt absorberet af det menneskelige legeme, men også forårsage en allergisk reaktion;
 • kontraindiceret brugen af denne type af nødder til personer med psoriasis eller eksem, som er indeholdt i produktet materiale kan bidrage til en forværring af sygdomme;
 • i løbet af dagen kan du ikke spise mere end 100 gram nødder på grund af deres overdrevne brug kan medføre hævelse af halsen, betændelse i mandlerne og migræne.

Fordele og skadelige virkninger af hasselnødder

Hasselnød - er valnød opnået fra hassel eller Lombard valnød. Dvs. hasselnød og hasselnødder - er én og samme. Det vigtigste omfanget af sin brug - konfekture.

Den hasselnød indeholder endnu flere kalorier end valnødder - omkring 700. Hvis vi drage en analogi med andre produkter, er det 8 gange mere end i mælk. Denne møtrik indeholder syre, som sænker blodcholesterol og reducere risikoen for cardiovaskulære sygdomme.

Endvidere Lombard møtrik omfatter et stort antal vegetabilsk protein, vitamin B, og C og E, mange mineraler - kalium, jern, calcium, zink og andre.

Denne møtrik er uundværlig for forebyggelse af onkologiske sygdomme, problemer med hjerte og blodkar. Også værd at bemærke er, at regelmæssig brug af hasselnød øger virilitet. Et højt indhold af calcium i møtrikken fremmer menneskeknogler.

Blandt de negative virkninger på den menneskelige krop hasselnød skiller sig ud på følgende:

 • Det er forbudt at give børn med forskellige typer af leversygdom, og diabetes, da det kan være forværring af sygdommen;
 • Det er en stærk allergen;
 • ved anvendelse i en dag mere end 50 gram hasselnødder kan have migræne.

Køb hasselnødder nødvendigvis behøver at shell, fordi det giver mulighed møtrikken lang tid at holde nyttige egenskaber.

Fordele og skadelige virkninger af at spise mandler

Mandler - et lille træ, der hører til familien af Plum. I mange år er der debat blandt gartnere vedrørende mandler toiletartikler, nogle hævder, at dette er en møtrik, mens andre regner den til stenfrugt. I udseende jordnødder, mandler er ikke ens, som hævdet af mange. Det sidste er meget gerne en fersken pit. Peanut samme glat og mere regelmæssig form.

Mandler indeholder en lang række mineraler og vitaminer, herunder vitamin E, der har en stærk indflydelse på blodlipider. Desuden er denne type møtrik er en fremragende erstatning for animalsk protein. Det er almindeligt anvendt i folkemedicinen til påvisning af problemer med nyrerne og fordøjelsessystemet.

Kombinationen af mandel og sukker er med til at forbedre hukommelsen og rense de indre organer. Endvidere er en sådan kombination anvendt til behandling af lidelser såsom søvnløshed, hoste, anæmi.

Ganske ofte ordineres i kosten med tarm problemer mandler (valnødder klarer også med nogle problemer, såsom forstoppelse).

Blandt farerne ved denne møtrik er følgende:

 • højt kalorieindhold - det er forbudt at bruge for folk med overvægt;
 • Det har en direkte virkning på det kardiovaskulære system, så folk, der har denne form for problem er at opgive dette produkt;
 • i rå mandler indeholder giftig for menneskets krop hydrogencyanid.

Positive og negative effekter af pinjekerner på den menneskelige krop

Pinjekerner - en lille lysegule farve korn har i keglerne, vokser på en cedertræ fyrretræ.

Denne møtrik indeholder en enorm mængde af vitaminer, mineraler og sporstoffer. Ifølge oplysninger fra forskerne, 100 gram pinjekerner indeholder en daglig dosis nødvendig krop mangan, kobber, zink.

Pine møtrik - simpelthen uerstattelige ting for dem, der skiftede til en vegetarisk kost, da dets anvendelse giver kroppen alle de manglende protein.

Det anbefales at anvende ved et forhøjet tryk og problemer med det kardiovaskulære system.

Det er strengt forbudt at købe skrællet pinjekerner, fordi de kan indeholde sundhedsfarlige svamp.

Det bemærkes, at efter brug af disse nødder et stort antal mennesker føler bitterhed i munden.

Fordele og skadelige virkninger af pistacienødder

Pistacie - det er et stedsegrønt træ fra familien af Sumakekstrakt.

Er en højt kalorieindhold forskellige nødder, det indeholder en stor mængde af mineraler og vitaminer.

Det anbefales at anvende som bindemiddel. Bouillon fra disse nødder er almindeligt brugt til udendørs anvendelser, nemlig i form af pakninger til forbrændinger og sår gråd. Det bemærkes, at tinkturer og afkog af dette træ selv hjælpe med sygdomme som tuberkulose og lungebetændelse.

Det er strengt forbudt at bruge kvinderne under amning. Desuden bør de pistacienødder nægte hypertension, nyresvigt og en tendens til ødem.

Nyttige og skadelige egenskaber pecan

Pecan - en nær slægtning til den valnød. Deres smag ret ens, men pekannødder mere blød og blid.

En af de mest højt kalorieindhold typer nødder, nogle indeholder ca. 1.700 kcal per 200 gram, hvilket overstiger den daglige normen.

Det indeholder vitaminerne A, B, C, E og mange andre nyttige stoffer.

Brugen af denne møtrik er, at i sin regelmæssig brug kan forhindre væksten af kræftceller.

Det er en potent allergen, så børn af denne møtrik er fuldstændig forbudt at spise. Hvis du har dette produkt i store mængder, kan forårsage fordøjelsesproblemer.

Fordele og skader kroppen af cola

Cola - en møtrik, der vokser på en evergreen træarter stekulievyh.

Det anbefales at bruge til migræne, dysenteri, udmattelse.

Dette produkt reducerer effektivt tryk. En afkog af det hjælper med hepatitis og gigt.

Hvis overdreven brug af cola kan give problemer med maven, halsbrand, opkastning og kvalme.

Nu ved du, hvad der er de nødder, deres gavn og skade på kroppen. Være sund.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.