HjemlighedReparationer

Montering af en metaldør med egne hænder: instruktion og installation

Installation af en metaldør med egne hænder i et træhus er en kompleks proces, der kræver visse regler og nuancer og er meget relevant for privateejere. Da materialet til bygning af en bygning bruges specielt, kræver det korrekt håndtering og overvejelse af visse subtiliteter.

Egenskaber af træhuse

Ved første øjekast ser det ud til, at installation af en metaldør med egne hænder ikke repræsenterer noget kompliceret, især hvis det holdes i et træhus. I praksis er alt langt fra sagen: Du skal tage højde for de forskellige nuancer, der er forbundet med materialets egenskaber:

 • Svind. De nedre tier i bygningens kasse er underlagt de store belastninger i de første fem år efter erektion, hvilket kan føre til krympning og forvrængning i åbningerne af vinduer og døre.
 • Dynamik. Under operationen er træet udsat for miljømæssige faktorer. Temperaturændringer og høj luftfugtighed kan medføre en ændring i rammens position.
 • Fasteners. Installation af en metaldør med egne hænder i et tømmerhus påvirker træet i modsætning til beton eller blokke. Ved montering af bolte og ankre skal der observeres en vis vinkel.
 • Styrke. Plankerne ved siden af metaldøren svækkes betydeligt efter installationen, hvilke tyve kan bruge og komme ind i huset omgå døren selv.

Fordele ved ståldøren

Indgangsdøre af metal har nogle fordele i sammenligning med lignende konstruktioner fra andre materialer:

 • Sikkerhed. Stål af høj kvalitet beskytter mod indtrængning og brud.
 • Styrke. Modstand mod mekaniske påvirkninger.
 • Termisk isolering. Opbevaring af varme i huset uden brug af ekstra materialer.
 • Fire modstand. Begrænser spredningen af ild og røg, hvilket er særligt vigtigt for bygninger opført af træ.
 • Modstandsdygtighed over for fugt.
 • Lang levetid.
 • Bredt sortiment. Du kan vælge enhver model af døren.

Installation af en metaldør med egne hænder er den bedste løsning ikke kun for en træbygning, men også for en lejlighedsbygning.

Nødvendige værktøjer

At udføre installationsarbejde kræver tilgængelighed af specialværktøjer, især hvis de vil blive udført uden involvering af byggeteams.

Installationen af en metaldør med egne hænder i et tømmerhus skal udføres på en sådan måde, at lærredet åbner udad i overensstemmelse med brandsikkerhedsstandarder. Derudover tages der også hensyn til de teknologiske egenskaber ved det materiale, hvorfra bygningen blev bygget.

Installation af en metaldør med egne hænder i huset kræver følgende værktøjer:

 • Et lille skrot.
 • Bygningsniveau.
 • Puncher.
 • Sømning.
 • Kædesav og hacksav, hvis bygningen er træ.
 • Mejsel.
 • Selvskærende skruer, stålstænger eller ankerbolte.
 • Byggeskum.

Hvis der ikke er ankerbolte i leveringspakken, skal du selv købe dem.

Etaper af ståldørinstallation

Alt arbejdet begynder med fjernelsen af det gamle lærred, hvis der var en i huset. Installationen af metaldøren med dine egne hænder ser trin for trin som følger:

 • Det gamle lærred bliver fjernet.
 • En døråbning er forberedt.
 • Monteret en ny metaldør.

Demontering af den gamle klud

I træbygninger udføres indgangen til indgangsdøren som følger:

 1. Hvis dørbladet tidligere var fastgjort til de sammenklappelige hængsler, så er det podet nedenfra med kuglestang og fjernet fra hængslerne. I tilfælde af ubrydelige skruer skrues skruerne ud med en skruetrækker eller en skruetrækker.
 2. Trædørrammen demonteres meget enkelt - i første omgang fjernes alle fastgørelseselementerne, så sidestativene bliver revet og savet. De øverste og nederste dele fjernes så let.
 3. Metalkassen er savet af den bulgarske sammen med forankringerne, med hvilken den er fastgjort i åbningen.
 4. Den rydde åbning rengøres af støv, snavs, skum af byggeskum og andre materialer.

Montering af metaldør med egne hænder: instruktion

Døråbningens dimensioner skal, hvis de udføres korrekt, overstige boksens dimensioner med flere centimeter. Dette er nødvendigt for at justere boksen.

Metalkonstruktionen er fastgjort på to måder:

 • Ved hjælp af monteringsplader.
 • Gennem hullerne i boksens profil.

Montering af kassen og linned

For metaldøre spiller stålrammen rollen som lærredet. Før du installerer det i åbningen, samles lederne omhyggeligt ved at feste isoleringen - for eksempel mineraluld. Mange modeller af døre har en præisoleret kasse, der letter installationen og kræver ikke yderligere handlinger.

Da metaldøre er meget tunge strukturer, skal de installeres med en assistent. I en træbygning skal rammens styrke være større end normalt for at modstå belastningen, så det er tilrådeligt at vælge svejsede modeller, hvor tykkelsen af metalpladen er mindst 2 mm.

Dørkassen er nivelleret og fastgjort med bolte 150x10 mm, hullerne er frostede. Efter at skummet er tørret, fortsættes installationsarbejdet.

Installationen af metaldøren slutter med klæbningen. I de fleste tilfælde anvendes enten skjulte eller eksterne sløjfer til dette, som er knyttet til lærredet og til lathen. Den første mulighed er mere at foretrække, da det er næsten umuligt at knække en sådan struktur.

Den optimale måde at placere døren på er fire hængsler, så trykket er ensartet fordelt. Den nederste bolt er placeret længere end den øverste bolt, den centrale bolt er placeret på samme afstand fra løkkerne. Tænger dækker leddene i væggen. En lille plads er tilbage i den krævede rækkefølge i tilfælde af forskydning af lærredet.

Kvalitetsinstallationen af metaldøren med egne hænder kan kun laves med de nødvendige værktøjer. Det er ikke nødvendigt at fortsætte med installationen af strukturen, hvis træhuset ikke har passeret krympeprocessen.

Kan godkendes under erektionsfejl

Fra teknologisk synspunkt er processen med at installere hoveddøren ikke svært, men du skal gøre det omhyggeligt, omhyggeligt og omhyggeligt, fordi det påvirker kvaliteten og varigheden af hele bygningen. De mest almindelige fejl er:

 • Skyddet af dørkassen. Dette kan resultere i ukorrekt tilpasning af strukturen i forhold til de vandrette og lodrette planer.
 • Ujævn installation af selve døren. Afhængig af, hvor grundigt arbejdspladsen er blevet rengjort. Det sværeste er at installere metaldøren med egne hænder, procesfotoerne kan visuelt vise dette i panelhuse. Årsagen er, at når boring huller til anker bolte, armeret beton forstærkning kan føre alle fastgørere til siden. Metalstøtter hjælper med at undgå en sådan fejltagelse - de skifter borepunktet inde i landet til væggen eller gulvet.

Specifikationen ved at installere en ståldør i en træbygning

Husene, der er bygget fra bjælkehuset, giver i sidste ende en markant krympning. Det varer i gennemsnit fra seks måneder til fem år, og højdeforskellen kan være fra 2 til 5 centimeter. Af denne grund installeres dørene i træhuset ved hjælp af en separat teknologi. Takket være det kan du undgå at holde fast i døren og skære selve apparatet, hvilket vil hjælpe med at undgå varmetab i løbet af den kolde årstid.

I et træhus er det ret vanskeligt at arbejde med åbninger, og det skal gøres mere præcist end i en konventionel panelhøje bygning. Specialister anbefaler stærkt kørsel i bolte ankerbolte med en længde på 150 mm. Installationen af metaldøren udføres ikke tidligere end seks måneder fra tidspunktet for opførelsen af husets vægge og den endelige montage af taget. En sådan tidsperiode overholdes, så der sker krympning. I det første år efter at konstruktionen er afsluttet, giver bygningen maksimal krympning for alle tekniske egenskaber, men de endelige parametre kan variere afhængigt af fugtindholdet i træet, der anvendes i konstruktionen.

Ved installation af en metaldør med egne hænder er det tilrådeligt at følge visse regler:

 • I endevæggen af den færdige døråbning skæres lodrette riller i stængerne, hvor træet drives. I sådanne huller installeres plader. Antallet af riller kan variere afhængigt af fikseringspunkterne.
 • I døråbningen sætter de et specielt hus, der fastgøres til bjælkerne ved hjælp af selvdrejende skruer. På de vandrette stænger må hullerne ikke overstige 7 cm på stolpen - 2 cm. Dette gøres så, at krympningen af træhusets hele tømmerhus efter nogle år ikke rammer indgangsdøren.

For at undgå virkningen af krympning af bygningen på selve døren og dens efterfølgende deformation, før installation i et træhus er der installeret en ekstra kasse, kaldet et hus. Det er designet til at undertrykke vægvibrationer.

Dørkasser i træbygninger er ønskelige at vælge mere massive end i panel- eller murhuse. Derudover skal der under udvælgelsen tages højde for træens lavere styrke og omfordele belastningen på strukturen ved at øge punkterne i dens vedhæftning.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.