Mad og drikkevarerHovedret

Hvorfor valnødder - valnød? Det gik fra navnet?

Valnød er en af de mest populære nødder i Rusland, er det spist af millioner af mennesker hver dag. Når nogen taler om det, der er foreninger med Grækenland. Men hvorfor valnød, ikke græsk?

På internettet kan du finde mange bageopskrifter Voloshskaya møtrik (hans såkaldte Botany), og det sælges overalt. Valnød, måske den mest tilgængelige, det er solgt i næsten alle supermarkeder, butikker og så videre .. Desuden en delikatesse populær ikke blot i Rusland. Men regelmæssige forbrugere af meget få mennesker tænkt over, hvorfor valnød valnød kaldes, snarere end græsk.

Historie valnødder

Det menes, at de første frugter af Voloshskaya optrådte for lang tid siden, og de voksede i Persien. Men arkæologiske fund er blevet gjort af valnød og Tyrkiet, og Schweiz og Italien, og i Kina og i Indien. Voloshskaya frugter betragtes som den ældste af alle eksisterende. Historien om hvorfor valnød - valnød, begynder i et par århundreder før vor tidsregning.

I det gamle Persien, kun nogle få udvalgte kunne spise Voloshskaya nødder. Normalt de bringer til bordet konger og deres omtrentlige. Derfor er denne møtrik snart begyndte at kalde tsaren.

I Persien Voloshskaya frugter dyrket i Mesopotamien. Hvis du mener ord historikere, det var et smukt sted med et stort område. Voloshskaya første frugt nævnt i brevet før vor tidsregning i Hammurabi Code. Men hvorfor nødder kaldes valnødder, hvis de er vokset op i Persien? Og fordi for grækerne, er de blevet et symbol på liv.

Populære planter også sat deres præg på den græske mytologi. Måske mange husker legenden om kærlighed gud vin Dionysos og datter af kongen af Caria. Da hun døde, Dionysos forvandlet til en elsket træ valnød.

I Grækenland de første træer af disse nødder var meget små, og nødder flere gange mindre end dem, der kan købes i dag. Da grækerne så store og mere lækker frugt fra perserne, de var overrasket over at se, at det var en og samme møtrik. Efter at der i Grækenland begyndte vi at kalde valnød persiske og stræber efter at sikre, at frugterne var større.

Historien om navnet

Så hvor kom navnet på en valnød? Persere kaldte frugterne af de kongelige grækere - persisk. Det er takket til romerne, vi nu kender denne møtrik som en valnød.

I Italien planterne var af ukendte årsager, men de er blevet bragt fra Grækenland. Romerne kunne ikke komme op med navnet på møtrikkerne og til sidst navngivet ham den kongelige agern af Jupiter (Jupiter - er den vigtigste gud i den romerske mytologi). Hvorfor valnød - valnød? Og fordi en eller anden ukendt årsag, har navnet ikke holde. Så blev det kendt som blot nødder. År senere, og måske det århundrede, da romerne begyndte at importere nødder hele tiden, folk kaldte dem selv græske nødder. Dette navn fast.

Den legendariske russiske frugt bragt i det 14. eller 15. århundrede. Men hvorfor det kaldes valnød valnødder, ikke græsk? Svaret er simpelt! Så blev de kaldt valnødder, fordi ordet "græske" ikke blev brugt i tale. I dag ordet "græske" længe anset forældet.

Det er interessant, at i Afghanistan møtrik kaldet "fire hjerne", fordi Voloshskaya frugter ser meget gerne de hjernehalvdele. I nogle europæiske lande, såsom Frankrig, Spanien og Italien, valnød blot kaldet en møtrik. Og i Tyskland, Tjekkiet, Polen, Ukraine, Storbritannien og mange andre lande frugterne kaldes nødder fremmede.

Anvendelse af ordet "valnød"

Forstå hvorfor valnød valnød kaldes, er det svært ikke at være opmærksom på så interessant adjektiv. Man mente, at ordet "græske" i almindelig, men det er ikke. Dette adjektiv forbruges af forfattere som Usachev og Gogol, og en fremtrædende russisk videnskabsmand Dmitriy Nikolaevich Ushakov skrev, at ordet faldt af brug, men overleve i nogle særlige navne.

Hvorfor valnødder - valnød og i det moderne Rusland? Her var der en sjælden lejlighed når tilsyneladende forældet ord, som ingen bruger og brugen af talen kommer ikke til at forblive. Ja, der virkelig kan ikke finde ordet "græske" i moderne bøger, i en tale på internettet ... men når folk pludselig stoppet med at bruge denne definition, mest sandsynligt, ville det være dumt at ændre navnet på frugten. Så valnød nødder og valnød tilbage.

Walnut i botanik

En anden grund til, at disse nødder er såkaldte, er relateret til botanik. Den græske filosof og videnskabsmand Theophrastus var grundlægger af en videnskab, som en botaniker. Det var ham, der først beskrev frugt i sin bog. Måske valnødder opkaldt til ære for Grækenland ikke fordi de solgte dem i Europa, og senere i Rusland, i modsætning til perserne, men fordi det var beskrevet den første græske videnskabsmand denne møtrik, gav ham en detaljeret beskrivelse.

Anvendelsen af valnød

Adskillige århundreder siden, avlere fandt, at de valnøddetræer ikke kan plantes i området 20-25 meter væk fra de andre planter, da de har tendens til at afgive giftige stoffer i jorden. Når forskerne har bevist dette faktum, begyndte vi at kontrollere, om der er noget giftigt i sig selv nødder, og kom til følgende konklusion.

Denne møtrik er nyttig til kroppen, mere end nogen anden møtrik. I sin struktur indeholder vitaminer og mineraler, B1, B2, B3, B4, B5, B6, E, zink, magnesium, kalium og jern. Det er interessant at vide, at i de møtrikker af ascorbinsyre er næsten 50 gange mere end i citrus.

I oldtiden, krigere brugte valnødder til at helbrede deres sår og mindske appetitten. Samtidig fremstillet af disse overraskende nødder og medicin til oral administration.

Opbevaring valnødder

Bare vokset og høstede nødder vises i september. Bedste sted at købe nødder i skallen, der er ikke flåede tomater. In-shell nødder kan ligge næsten 8 måneder fra købsdatoen (hvis ikke friske). Nødder uden skallen helt kræsen. De skal hele tiden opbevares i køleskab. Og endnu længere opbevaring, kan du sætte de afskallede nødder i en stram pakke til mad og efterlade i fryseren.

Hvorfor valnødder - valnødder, stadig ingen rigtig kender ikke. Dette er ikke skrevet i bøgerne, behøver forskerne ikke lave præsentationer om dette emne. Ikke desto mindre er dette spørgsmål er meget interessant, og hver dag i det mindste et par folk tænker over det.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.