BilerBiler

VAZ-2115, sikringer: en indretning og kredsløb funktioner

On-board køretøj netværk omfatter et antal elektriske kredsløb. De giver en problemfri drift af elektriske maskiner. For at beskytte disse kredsløb fra overbelastning som følge af en kortslutning og spændingsspidser er sikringer. Om dem vi diskutere i denne artikel, idet der som et eksempel bilen VAZ-2115.

Hvad er sikringen

Automotive sikringer (fuse) - et beskyttende element fra et elektrisk kredsløb node (r) fra overbelastning. Beskyttelse opnås ved at afbryde kredsløbet. Typisk indsatsen består af et plasthus og et gevind (leder) af smelteligt metal anbragt inde i det, samt kontakter. Når en overbelastning leder smelter og afbryder kredsløbet. Samlingen er ansvarlig for sikkerheden i hvor sikringen med stop arbejder.

farve funktioner

имеют разные цвета, соответствующие разным величинам расчетного тока. I VAZ-2115 biler sikringer har forskellige farver svarende til forskellige værdier af den nominelle strøm. Dette er et krav i GOST.

Mærkestrøm, A

Farve Guard Corps

2

grå

4

pink

5

appelsin

7.5

brun

10

rød

15

Blå (blå)

20

gul

25

hvid

30

grøn

Hvor er de sikringer på VAZ-2115

Det vigtige punkt er at kende placeringen af de sikkerhedsmæssige elementer. Stillet over for svigt af enhver elektrisk apparat, nogle bilejere ikke ved hvor de skal lede, selvom i "femtende" alt enkel.

I "samarium" af den anden serie, til hvis familie omfatter VAZ-2115, er sikringerne anbragt i to monteringsblokke. Den første (primære) lagret i køretøjet motorrummet til venstre under forruden.

Den består af:

 • plasthus;
 • elektrisk bord med forbindelsesdele;
 • beskyttelse elementer.

от влаги, грязи и пыли. Huset beskytter sikringsmonteringsafsnittet VAZ-2115 mod fugt, snavs og støv. Bestyrelsen har et specielt stik for hvert sikkerhed element, og designet til at forbinde dem til printpladen af maskinen. Tilslutningen sker gennem de respektive ledningsnet.

Det vigtigste sikring VAZ-2115 ikke blot omfatter smeltesikringer links. Der er placeret og relæer, herunder nogle kæder.

En yderligere rum er placeret inde i køretøjet under handskerummet. Beskyttelsesindretningen anbragt deri rygrade, der er ansvarlige for driften af kraftenheden.

beskyttelse betegnelse enheder hovedmonteringsblokken

предусматривает специальные обозначения для них. Kredsløbet sikringer VAZ-2115 giver en særlig notation for dem. Dette gøres for bekvemmelighed af søg og erstat en defekt element i beskyttelsen. Basisenheden 20 alle sikringer. Alle af dem er med i ordningen er markeret med bogstavet «F» med det tilsvarende nummer. Vi vil forstå, hvilken en er ansvarlig for hvad:

 • F1 - tilvejebringer kredsløb bageste beskyttelse tågelygter;
 • F2 - beskytter repeater omgange;
 • F3 - indvendig belysning;
 • F4 - beskyttelse af bagruden kredsløb;
 • F5 - ventilatoren og signalet;
 • F6 - electrowindow kæde (hvis nogen);
 • и мотора омывателя; F7 - cigarettænder fuse 2115 og en vaskemaskine motor;
 • F8, F9 - tågeforlygter;
 • F10 - dimensioner (venstre side), statslige nummerplader lys (forreste og bageste), belysning instrumentpanel;
 • F11 - dimensioner (højre side);
 • F12, F13 - nærlys;
 • F14, F15 - nærlys;
 • F16 - advarselslamper instrumentbræt;
 • . F17, F18, F19, F20 - backup sikringer 2115 (injektor).

Valgfri montage rum

Som allerede nævnt er "Samar" femtende modeller ekstra monteringsblok placeret indvendigt i maskinen under instrumentpanelet i passagersiden (under handskerummet). Her er blot tre relæer og tre sikringer. Du kan spørge, hvorfor de ikke kan placeres i hovedenheden? Af flere grunde. Det faktum, at disse enheder er ansvarlige for driften af de vigtigste motorsystemer, nemlig:

 • den øvre relæ og sikring - brændstofpumpen strømforsyningskredsløbet;
 • Middle - kølekredsløb ventilator og canister purge ventil, og hastighedssensorerne, krumtapaksel position og MAF;
 • lavere - den elektroniske styreenhed og den centrale switch.

I betragtning af vigtigheden af disse elementer, placere dem under kølerhjelmen ville ikke være den bedste løsning. I kabinen, er de ikke kun beskyttet mod miljøfarer, men også mod mekanisk beskadigelse.

Hvorfor sikringer slag

перегорают достаточно часто. Hos VAZ-2115 sikringer brænder ud ofte. Men årsagerne til dette er ikke så meget:

 • kortslutning i den ene eller den anden bruger;
 • overbelastning i on-board-nettet;
 • brugen af elektriske apparater, er det nuværende forbrug af som ikke svarer til det nuværende net om bord.

Hvad sikringen ofte

Med hensyn til kortslutning og overbelastning beskyttelse, så dette er ikke forsikret af en hvilken som helst ejer af den indenlandske bil. Lignende problemer opstår ofte som følge af tråd beskadigelse eller defekt af elektriske apparater. Det kan også stamme fra eksponering for fugt, snavs, procesvæsker til kontakterne af en anordning.

En anden ting - en ekstra elektrisk og elektronisk udstyr, at bilister ofte ureflekteret brugt til at give komfort. Denne mangfoldighed af navigationsenheder, optagere, ventilatorer, varmeapparater, audio-video-systemer, støvsugere og kompressorer.

Alle disse enheder er normalt forbundet til det indbyggede netværk af bil via cigarettænderen. I overensstemmelse hermed dens sikring springer oftere. Efterfølgende ikke arbejder, ikke blot lettere, men også Rudevaskerens, da de har en fælles sikkerhedsfunktion.

Sådan bestemme fejlen Sikring

Ved identifikation af fejl i ethvert apparat diagnose er det bedst at begynde med en sikring. Dette er det svageste led i kæden. Desuden kontrollere hele beskyttende element nemmere.

Så hvis din "femtende", for eksempel, er holdt op med at arbejde lyd, ikke haste til at afmontere rattet eller selve enheden. Hæv hætte, finde hovedmonteringsblokken og åbne den. Dernæst skal du se for den tilsvarende sikring. Til brugervenlighed blokdiagrammet vist i sin dækning. расположен, но и узнать его обозначение. Du kan bruge det, ikke kun at forstå, hvordan og hvor sikringen er placeret VAZ-2115, men også for at lære sin betegnelse. I vores tilfælde er det F5.

Før du kontrollerer den korrekte beskyttende element, er det nødvendigt at fjerne fra brættet. Til dette formål, den monteringsenhed er en speciel pincet. Med hjælp af sikringen sæde og inspicere, og også kontakter på brættet.

Check sikringer anvendelse af en konventionel multimeter autotesters eller ved sin "proring". Blown element kan ikke gendannes. Det må kun udskiftes med et tilsvarende med samme nominel strøm.

Ved afslutningen af arbejdet, kontrollere, om lydsignalet, ventilatoren, og glem ikke at lukke dækslet til sikringsholderen.

Substitution monteringsblok

Tilfælde af et problem med stikket monteringsenhed, såvel som dens mest bord. Bestemme sådan manglende er vanskelig. Et tegn på et problem er afvisning af at arbejde flere elektriske apparater. På samme tid, og de, og relæer og sikringer er ansvarlige for deres præstationer, er OK.

Reparation konnektorer er kun mulig, hvis årsag er oxidationen af kontakterne. Skader på bestyrelsens spor kan også prøve at rette, men det er enklere at erstatte det defekte med en ny enhed. Jo mere det er det værd, og ikke så dyrt - i størrelsesordenen 2000 rubler.

Kun nødvendigt at udskifte Samleblokken topnøgle 10. Proceduren Udskiftningen er som følger.

 1. Hæv kølerhjelmen frakoblet fra batteriet "minus" terminal.
 2. Åbne dækslet af samlingen blok og skru de to møtrikker, der fastgør foringen.
 3. Ni-afbryde stikket.
 4. Fjern aggregathuset sammen med kortet.
 5. Frakoble stik.
 6. Installation af en ny enhed i omvendt rækkefølge.

Ved montering det kan være den eneste vanskelighed - nogle seler er meget kort, så at forbinde dem kræver nogle færdigheder.

Et par tip

Til dine VAZ-2115 sikringer tjente længere, og den fejlslagne nogle af dem ikke fange dig som en overraskelse, overveje følgende tips:

 1. Mindst en gang i kvartalet, kontrollere tilstanden af monteringsblokken, dens bestyrelsesmedlemmer og sikkerhedsfunktioner installeret i den. Lad ikke indtrængning af fugt og snavs. Hvis det er nødvendigt, tage sig af det ekstra beskyttelse.
 2. Til vedligeholdelse, tjek passagen spørge elektriske ydeevne board maskine netværk. I tilfælde af afvigelser fra normen tage sig af vedligeholdelsen af maskinen.
 3. Overbelast ikke køretøjet om bord netværk. Brug ikke elektriske apparater, der forbruger store strøm.
 4. Under alle omstændigheder skal du ikke bruge interimistiske sikringer i stedet for "bugs". Dette kan forårsage ikke kun en kortslutning, men ilden af maskinen.
 5. Vozite et ekstra sæt af sikringer. Det koster 150-200 rubler, det ikke finder sted næsten og hjælpe til på det rigtige tidspunkt kan.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.