Kunst og underholdningKunst

Skulpturer af gips med egne hænder: Udførelsesform, formularer og anbefalinger

Gips er et materiale, der i vid udstrækning anvendes i kreativitet og konstruktion fra tidens ældgamle. Det er netop kendt, at det blev brugt i antikken til at lave skulpturer. I dag anvendes gips i professionelle arkitekter og billedhuggere. Hver enkelt af os kan købe dette materiale i bygningens butik til personlige behov. Skulpturer lavet af gips er nemme at lave hjemme, ikke at være professionelle. Detaljerede instruktioner og tips til arbejde - især for dig.

Gipsens vigtigste egenskaber

I enhver byggeforretning finder du gipspulver eller gipsplaster. Materialet er lavet af en sedimentær sten - gipssten. Sådan en bred og bred anvendelse i byggearbejde, gips på grund af dets tilgængelighed i kombination med lave omkostninger. Det er ret nemt at arbejde med dette materiale. Det er nødvendigt at fortynde det med vand, hvorefter det er muligt at begynde at hælde forme eller modellering. Opmærksomhed: Gipsen fryser meget hurtigt i luften og øges samtidig lidt i volumen (højst 1%). Forbered mørtelet på en gang, lige før du begynder at arbejde med det. Materialet er i stand til at transmittere de mindste detaljer. Skulpturer fra gips kan om ønsket dekoreres med maling og andre efterbehandlingskomponenter og skabe en kvalitativ efterligning af ædelsten eller metal.

Metoder til fremstilling af gipsskulpturer

Hvis du ikke er en professionel billedhugger, kan du begynde at arbejde med gips, så du kan lave skulpturer ved at støbe. Denne teknologi indebærer modtagelse af færdige produkter ved at hælde gipsopløsning i forme. Støbning er en meget enkel måde at skabe skulpturer på, som også er egnet til børns kreativitet. Med børn under 12 år skal den voksne udføre kreative aktiviteter. Et alternativ, hvordan man laver en skulptur fra gips - for at modellere den ønskede figur fra den fortyndede gips på rammen. I arbejdet er det praktisk at bruge en række spatler og andre værktøjer. Hvilke skulpturer kan der laves af gips med egne hænder? Materialet i den størkne form er tilstrækkeligt porøst og skørt. Men på trods af dette kan den bruges til at lave gadeskulptur. Ideelt gips til at skabe indvendige elementer og dekorative figurer. Hvis du lige er begyndt at arbejde med dette materiale, prøv første gang at gøre noget lille og enkelt i form. Efterhånden som du forbedrer dine færdigheder, lærer du at skabe ægte mesterværker fra gips.

Færdigfremstillet eller selvfremstillet?

Til fremstilling af gipsskulpturer kan færdige former anvendes. De sælges i butikkerne for varer til kreativitet. En interessant ide er at bruge kulinariske former, for eksempel til is, cupcakes eller slik. I fælles kreativitet kan børn anvendes til støbning fra gipsforms til sand. Hvis intet interessant kunne findes, prøv at lave en formular selv. Enkle skulpturer (for eksempel indvendige søjler eller store svampe til udsmykning af en have) kan laves ved hjælp af husholdningsapparater. For eksempel kan champignonhætten hældes i en skål eller skål af den passende størrelse, og benet i en trimmet plastflaske. Blanketter til støbning kan fjernes fra alle tilgængelige figurer og figurer. Stram det valgte produkt med en madfilm. Klæd det derefter sammen med ler eller plasticin. Vent, indtil materialet hærder, så skub forsigtigt formen og træk den skjulte figur ud af den. Din hjemmelavede form er klar, nu kan du lave skulpturer fra gips.

Formforberedelse og støbning af gips

Skemaet kræver særlig behandling inden arbejdet påbegyndes. Gennemtræng grundigt de indre vægge med olie, gelé, vegetabilsk olie eller paraffin. Vær særlig opmærksom på de små elementer i støbningen. Skulptører-fagfolk fremstiller ofte et specielt smøremiddel til behandling af former. Tag 2 dele revet sæbe på en stor rist, tilsæt 1 del vegetabilsk olie og 7 dele vand. Rør ingredienserne til en ensartet konsistens. Smøremiddel er klar - du kan begynde at forarbejde den indre overflade af formen. Gå aldrig under dette trin, ellers vil du ikke kunne fjerne det færdige produkt, efter at det er størknet. Hvordan laver man en skulptur af gips med egne hænder, hvordan man fortynder en tør blanding korrekt? Pulver er nok til at blande med vand, indtil konsistensen af cremefløde. Sørg for at forlade gipsen i et par minutter, og derefter forsigtigt blande, fortsæt med at fylde formen. I vand til fremstilling af gipsopløsning kan der tilsættes en lille mængde PVA lim - ikke mere end 25% af det totale volumen af væske.

Beskyttelsesbehandling af produktet

Den optimale temperatur til tørring af gipsprodukter er 16-25 grader. Skulpturer fremstillet ved støbemetoden skal fjernes fra forme efter fuld hærdning. På dette stadium kan du male uregelmæssighederne med en pensel eller en våd svamp. Hvis formen på skulpturerne af gips passer dig helt, lad dem tage et stykke tid til den endelige tørring. Næste trin er udarbejdelsen af figurer til maleri. Påfør en speciel primer i flere lag til hele overfladen af produktet. Du kan erstatte det med lim PVA, fortyndet med vand. Hvis du lavede en skulptur, der vil stå på gaden, kan du behandle den med ekstra lak eller shellak for yderligere beskyttelse.

Indretningskulptur

Efter at primeren er tørret, kan du gå videre til den mest kreative del af processen - dekorere skulpturen. Have skulpturer fra gips skal males med de mest vedholdende maling. Små figurer og børns håndlavede artikler kan males med gouache. For at male skulpturen, som vil være i rummet, kan du bruge enhver maling og teknikker til deres anvendelse. Efter maling kan du desuden belægge produktet med et lag klart lak for at rette indretningen. Hvis det er hensigtsmæssigt, dekorér skulpturerne fra gipset med dekorative elementer. Disse kan være individuelle perler og rhinestones, buer, tekstil detaljer eller specielle plast figurer.

Nyttige tips

Overhold alle regler for at arbejde med gips og rækkefølgen af teknologiske trin. Meget ofte opstår der problemer med at arbejde med dette enkle materiale, når teknologien til fremstilling af skulpturer krænkes. Sørg for at forsigtigt tørre produkterne efter fjernelse fra formen og kun derefter fortsætte til deres videre design. Prøv at bruge forskellige former for at lave skulpturer. Som eksempler på deres fremstilling vil små figurer, børns legetøj og husholdningsartikler gøre. I den beskrevne teknik derhjemme er det muligt at lave kaster af hænder. At lave skulpturer fra gips er en interessant og tilgængelig form for kreativitet!

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.