FormationVidenskab

Princippet om komplementaritet: essensen af konceptet og de grundlæggende love for genetik

Komplementaritet - denne ejendom er to strukturer svarer til hinanden på en særlig måde.

komplementaritet princip finder anvendelse i forskellige områder af menneskelig aktivitet. Så essensen af komplementariteten i læringsprocessen til de nøjagtige egenskaber ved dannelsen og udviklingen af de studerende i betingelserne for emnet for skolegang struktur. På området for kreativitet komponister det er forbundet med citater og i kemi aktive princip er en matchede rumlige strukturer af to forskellige molekyler, som kan forekomme mellem hydrogenbinding og intermolekylær interaktion.

princippet om komplementaritet i biologi vedrører overholdelse af biopolymer molekyler og deres forskellige fragmenter. Det sikrer dannelsen af en klar forbindelse mellem dem (fx hydrofobe eller elektrostatiske interaktioner mellem de ladede funktionelle grupper).

Således komplementære fragmenter og binder biopolymerer ikke kovalent kemisk binding og rumlig korrespondance til hinanden til dannelse af svage led, der tilsammen har en høj energi, hvilket forårsager dannelsen af en tilstrækkeligt stabile komplekser af molekyler. I dette tilfælde er den katalytiske aktivitet af stoffer afhænger af deres komplementaritet med de mellemliggende katalytiske reaktioner.

Jeg må sige, at der også er en forestilling om strukturel korrespondance mellem de to forbindelser. For eksempel når den intermolekylære interaktion af protein komplementaritet princip - en mulighed for ligand tilgang hinanden på tæt afstand, som tilvejebringer en stærk forbindelse mellem dem.

Princippet om komplementaritet på området for genetiske bekymringer replikation (fordobling) af DNA. Hver kæde af konstruktionen kan tjene som en skabelon, der anvendes i syntesen af komplementære strenge, at den afsluttende fase tillader opnåelse replikaer af den oprindelige deoxyribonucleinsyre. Samtidig er der en klar sammenhæng mellem de nitrogenholdige baser, hvor adenin binder til thymin, og guanin - med kun cytosin.

Oligo og polynukleotider nitrogenbaser danner et tilsvarende par komplekser - T-A (A-U i RNA) eller D-C ved omsætning to strenge af nukleinsyrer. Dette princip om komplementaritet spiller en central rolle i at sikre den grundlæggende proces med lagring og overførsel af genetisk information. Således fordobling af DNA under celledeling, DNA'et i RNA-transkription proces, der finder sted, når proteinsyntese og reparationsprocesser (reduktion) af DNA-skade efter at være umuligt uden overholdelse af dette princip.

Når eventuelle uregelmæssigheder i strengt forudbestemt korrespondance mellem vigtige dele af forskellige molekyler i kroppen har en patologi, som er klinisk manifesteret genetiske sygdomme. De kan overføres til efterkommere eller være uforeneligt med liv.

- Desuden er en vigtig analyse baseret på princippet om komplementaranosti PCR (polymerasekædereaktion). Med specifikke genetiske detektorer detektere DNA eller RNA fra forskellige patogener eller infektiøse virale sygdomme hos mennesker, som hjælper ordinere behandling ifølge læsion ætiologi.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.