FormationVidenskab

Observation i sociologi

Comte blandt de metoder, der anvendes til at studere fænomener i sociologi, er den mest effektive overvågning. Det er nødvendigt at sociologisk viden til at være nøjagtige, objektive og videnskabeligt.

Observation i sociologi reduceret til observation af sociale kendsgerninger. De forstås som manifestationer observeret fysisk adfærd. Denne observation var med til at sætte sociologi til rang af en særskilt videnskab, undersøgt for at give hende materielle natur af videnskabelig objektivitet.

Observation i sociologi er altid baseret på en bestemt teori, er det nødvendigt, at effekten af en sådan metode. Desuden observation antyder en klar sondring mellem subjekt og objekt. Observation i sociologi ifølge Comte er kun muligt udefra. Så på den medfølgende observation vi er endnu ikke kendt. Denne metode viste sig kun i det tyvende århundrede empiriske sociologi og straks blev meget populær.

Observation i sociologi - en metode, der bruges med visse begrænsninger, da ikke alle sociale fænomener kan studeres med det. Dette er kun muligt med objekter, der kan opfattes ved at høre og syn. For eksempel skal en strejke undersøges med den obligatoriske anvendelse af denne metode. Selvfølgelig skal det anvendes på en enkelt kompleks med en række andre metoder til at indsamle oplysninger.

Dog kan ikke nogen auditiv og visuel observation kaldes tilsyn i videnskabelig forstand. Ved omregning af simpel fordybelse i den videnskabelige metode, til at gøre det nødvendige antal forskningsprojekter procedurer. Denne isolation af problemer og hypoteser, der skal testes; bestemme genstand for observation, dens emne, kategori, betingelser for observation, enhederne fremstille redskaber i form af dagbøger, protokoller, hardware, databehandling programmer osv

Det næste skridt er pilot værktøjer og foretage rettelser til det, sammensætningen af overvågningsplanen, guide udvikling. Først derefter kan du begynde at implementere komplekse operationer i forbindelse med direkte tilsyn, i overensstemmelse med de ovennævnte krav.

Skelne mellem forskellige former for observation i sociologi.

Ekstern observation (fra siden) gør det muligt at fastsætte aktiviteten af en social gruppe uden at deltage i den. Denne observation kunne eksplicit eller implicit (f.eks på grund af den halv-spejl).

Deltagerobservation i sociologi indebærer deltagelse observeret i aktiviteten af den undersøgte social gruppe ved at blive et af sine medlemmer. I dette tilfælde kan dens rolle også være åbenlyse og skjulte (ukendt teammedlemmer). Med denne metode er forskeren bevidst minimal påvirkning eller ej indflydelse på undersøgelsen udsat for virkeligheden. Dens mulige virkning ses som en tvungen fejl.

Men i nogle tilfælde, forskerne bevidst skabe situationer, der er af interesse for ham. Så vidt muligt sådanne kunstige situationer muligt forklædt som virkelighed. I sociologi er denne fremgangsmåde kaldes den eksperimentelle observation. Selv under laboratorieforhold er det muligt at skabe et miljø tæt på virkeligheden.

Typer af observation i sociologien kan klassificeres og andre grunde: for anvendelse eller ikke-anvendelse af udstyr (optagelse, optagelse, måling), ifølge hyppighed, varighed og antallet af andre ting. Fælles laboratorium, felt og blandet observation. Skelne mellem standardiseret og ikke-standardiseret observation. Med forskellige metoder er væsentlige systematisk, episodisk og afslappet observation. Ved formalisering skelne ukontrolleret (ikke-standardiserede, strukturløs) overvåges og styres.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.