FormationVidenskab

Fremgangsmåder til pædagogisk forskning

Pædagogisk forskning er at finde måder at forbedre undervisningen og veje. Sådanne måder og måder at vide , og der er metoder til pædagogisk forskning. Med deres hjælp er det muligt at få oplysninger om et bestemt emne under undersøgelse, til at udføre sin analyse og behandling, og derefter gøre det til et system, kendt viden.

Klassifikation af metoder til pædagogisk forskning

Normale metoder til forskning klassificeres på flere måder. Således ifølge forskningsmål skelnes:

· Teoretiske metoder: metoder til modellering og årsag og virkning analyse, komparativ historisk analyse.

· Praktiske metoder: diskussion, spørgende, observation, eksperiment.

Afhængigt af kilderne til pædagogiske forskningsmetoder er opdelt i metoder til at studere de teoretiske kilder og metoder til analyse af den eksisterende pædagogiske proces. Ved hjælp af analyse behandling af forskellige data adskilt fremgangsmåder, såsom analysemetoden og kvantitativ fremgangsmåde til forarbejdning materialer.

Nogle metoder til pædagogisk forskning

1. Observation som en metode til pædagogisk forskning er den mest overkommelige og almindelige. Under observation betød en forberedt og organiseret modtagelse proces fænomen eller genstand under naturlige betingelser. Det skal bemærkes, at den videnskabelige forskning er noget anderledes end den såkaldte hverdag. For det første i videnskabelig observation sætter specifikke mål, udviklede ordning for observation, er objekterne fremhævet. For det andet, at resultaterne skal være sikker på at låse den. For det tredje, resultaterne nødvendigvis behandlet. Den høje effektivitet af overvågningen kan tale i sagen, hvis det er systematisk, omfattende, langsigtet, omfattende og objektiv. Da observation ikke er involveret i udbredelsen af indersiden af pædagogisk forskning, så brug det kun i den indledende fase af undersøgelsen, i kombination med andre metoder.

2. Læring oplevelse - en af de ældste metoder til pædagogisk forskning. I bred forstand, det henviser til studiet af oplevelsen af organiseret kognitiv aktivitet, som tager sigte på fastlæggelse af de historiske bånd af træning og uddannelse, samt isolering af samlede bæredygtige i uddannelsessystemerne. Gennem denne metode, at analysen af løsninger på problemer, og viser et vægtet udtalelse om behovet anvende disse løsninger i de nye historiske betingelser.

3. Undersøgelse af studerendes kreativitet produkter, såsom klasseværelser og lektier, essays, rapporter, essays, samt tekniske og æstetiske resultater kreativitet. En sådan metode er meget udbredt, for eksempel, er det anvendes i vurderingen af de individuelle egenskaber af studerende, deres tilbøjeligheder, interesser og relationer til forskellige opgaver og cases. Organisering af pædagogisk forskning i denne metode kræver også omhyggelig planlægning og forberedelse til den dygtige brug af andre metoder.

4. Samtaler, dialoger, diskussioner - det er, hvad der hjælper til at identificere forholdet mellem mennesker og deres hensigter, følelser, holdninger og vurderinger vedrørende dette eller hint fænomen. Undervisning samtale har funktioner: Det er kendetegnet ved en overlagte forsøg forskere til at trænge ind i den indre verden af testen, samt at identificere årsagen til dette eller handlingen.

5. eksperiment - en slags observation, kun i dette tilfælde, er forsøgslederen ser processen, at han selv planlagt øvelser. Så kan pædagogisk eksperiment udføres med en gruppe af studerende, skole eller bare et par skoler. Hvor pålidelige ville være et eksperiment, afhænger af at overholde alle sine betingelser.

6. Testing - en af de mest populære metoder til pædagogisk forskning. Det er målrettet og den samme undersøgelse alle emner, som skal gennemføres i strengt kontrollerede forhold. Afprøvning af andre forskningsmetoder anderledes tilgængelighed, nøjagtighed, enkelhed og muligheden for automatisering.

7. Survey - massiv indsamling af materiale, som bæres af en på forhånd udformet spørgeskema, såkaldte profiler. Spørgeskemaer er baseret på den antagelse, at personen vil være ANALYSEN ærligt besvare spørgsmålene, der er anført i spørgeskemaet. Men som statistikkerne viser, i praksis, disse forventninger er opfyldt kun halvdelen, der i høj grad underminerer troværdigheden af afhøring som en objektiv metode til dataindsamling.

 

 

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.