FormationVidenskab

Tungt vand, dets fremstilling og egenskaber

I fortiden, har folk ikke tænke på det er vand, og hvad er dens oprindelse. Man mente, at dette element, men nu ved vi, at det er en kemisk forbindelse.

I 1932 havde hele verden sprede nyheden, at planeten Jorden er, men en enkel, der er tungt vand. Nu er vi allerede ved, at det kan være 135 isotop sorter.

struktur

Tungt vand, som også kaldes deuteriumoxid, den kemiske sammensætning er forskellig fra den konventionelle enkle, men i stedet for hydrogenatomer indeholdt i vand, det indeholder to tunge isotop af hydrogen, en såkaldt deuterium. Tungt vand har formlen 2H2O eller D2O. Eksternt er ingen forskelle mellem tung og enkel væske, men de adskiller sig i deres egenskaber.

Kemiske reaktioner i tungt vand strømme er svagere end normalt.

Tungt vand er mindre giftig. Forsknings- eksperimenter har vist, at substitutionen af hydrogenatomer med deuterium lunge med 25%, forårsager infertilitet hos dyr. Hvis yderligere øge dens indhold i vandet, dyret dør. Men nogle organismer overlever ved 70% deuterium (Paramecium caudatum). En mand uden sundhedsmæssige konsekvenser kan drikke om et glas af væsken. I denne deuterium udskilles fra kroppen i løbet af få dage.

Tungt vand har den egenskab at akkumulere i elektrolytbalancen, hvis det gennemføres genanvendelige vand elektrolyse. Det absorberer et par simpel væske udenfor, dvs. det er hygroskopisk.

En af de vigtigste egenskaber ved denne type af vand er at det gør næsten ikke absorberer neutroner, og dette tillader den at blive brugt i atomreaktorer at bremse processen af neutroner og i kemi det anvendes som sporstof.

Tungt vand, modtagelse

I årene 1933-1946 var han den eneste metode til berigelse elektrolyse. Senere var der flere avancerede teknologier. Moderne masseproduktion anvendes i input stream flydende destilleret fra elektrolytten, indholdet deri 0,1-0,2% tungt vand.

Det første trin anvender en fusion to-temperatur hydrosulphuric teknologi modstrøm isotopudveksling, koncentration ved udløbet af tungt vand er 5-10%. Det andet trin - den kaskade elektrolyse af den alkaliske opløsning ved nul temperatur, spildevand koncentration - 99,75-99,995%.

Russiske videnskabsmænd proprietær teknologi til produktion og rensning af tungt vand er blevet udviklet. I 1995, anlægget, som har en høj effektivitet, blev sat i kommerciel drift. Produktionen er helt opfylder behovene for tungt vand, i enhver mængde, og giver dig også mulighed for at eksportere det til udlandet.

ansøgning

Tungt vand anvendes i en lang række biologiske og kemiske processer. Forskere har konstateret, at en sådan væske forhindrer udviklingen af bakterier, svampe, alger, og hvis det indeholder 50% deuterium, erhverver derefter antimutagene egenskaber, fremmer væksten af biologiske masse og acceleration af pubertet hos mennesker.

Europæiske forskere udført eksperimenter på mus med kræft. Tungt vand er ødelagt og sygdommen og dens bærere. Det har vist sig , at dette vand er dårligt for planter og dyr. I den eksperimentelle, som vandede tungt vand, blev nyrerne ødelagt og forstyrret metabolisme. Ved høje doser af vand dyr døde. Når en lille mængde (op til 25%), tjente dyrene vægt og bragte gode spørgsmål, og øget ægproduktion i kyllinger.

Spørgsmålet om, hvad der sker, hvis du helt slippe af deuterium, er stadig åben.

Sammenligning af egenskaberne af lette og tunge vand

Svaret på spørgsmålet om forskellen mellem naturligt lys og tung væske afhænger af den person, til hvem han blev tildelt.

Kemiske egenskaber mellem dem er der næsten ingen forskel. I hver af dem lige allokerer natriumhydrogencarbonat ved elektrolyse, og hun og den anden vand lige nedbrudt, deres kemiske egenskaber er de samme, også fordi de har den samme sammensætning.

De fysiske egenskaber af disse forskellige væsker: kogepunkt og frysning dem på ulige, da de har forskellig massefylde og damptryk. Tung og let vand nedbrydes ved elektrolyse ved forskellige hastigheder.

Fra et biologisk synspunkt - en ganske kompliceret spørgsmål, er der stadig brug for at arbejde.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.