FormationVidenskab

Det malariale plasmodium er af Sporoviks typen. Hvor farligt er dette single-celled?

Det malariale plasmodium er af typen Sporoviki sub-koncerter Protozoa. Dette er en farlig unicellular parasit, som bærer en dødelig sygdom.

Den enkleste: Organisationens egenskaber

Lad os starte alt i orden. De enkleste dyr er organismer, hvis krop består af en enkelt celle. De har den mest primitive struktur. Ikke desto mindre er de alle unikke. Bare tænk: En celle usynlig for det blotte øje er i stand til at udføre alle organismens funktioner. Den bevæger sig, trækker vejret, føder, reproducerer - manifesterer alle egenskaber hos en levende organisme.

På grund af den unikke struktur af den unicellulære fundet næsten overalt: i friske og salt vand organer jord. Der er også en stor gruppe af protister, hvis levested er levende væsner.

Det malariale plasmodium er en type organismer, der lever og feeds på bekostning af andre, hvilket forårsager betydelig skade på sidstnævnte.

Parasitiske Protozoer

Parasitisme er en form for sameksistens mellem organismer af forskellige arter, hvorunder en organisme (parasit) i lang tid bruger den anden (vært) som fødevare og habitat.

Sådanne grupper findes også i multicellulære dyr. For eksempel kan rundorms leve og udvikle sig i det menneskelige tarmkanal. Således er værten, på trods af det biologiske udtryk, ikke så i form af funktioner.

Som allerede nævnt er malarial plasmodium af Sporoviki-typen. Den vigtigste egenskab for repræsentanter for denne systematiske enhed er reproduktionsmetoden. Det kaldes skizogoni eller multiple division.

Dens essens ligger i, at ikke kun to datterceller er dannet fra en celle, men 10-20. På grund af denne intensitet er Sporoviki-typen talrige både i antal enkeltpersoner og i artens mangfoldighed.

Egenskaber af biologi

Det malariale plasmodium (foto demonstrerer et af stadierne i dets udvikling) er en multinucleatcelle. Interessant nok er det faktum, at hendes transportør kun er en kvindelig myg. Blod er nødvendigt for hende som en proteinkilde til æglægning og udvikling af æg.

På scenen med seksuel reproduktion har parasitcellen en aflang buet form. I sin cytoplasma er alle organeller nødvendige for livet: mitokondrier, Golgi-komplekset, EPS.

Livscyklus

Plasmodium malaria er en type organismer med en kompleks livscyklus, der opstår med forandringen af generative og aseksuelle generationer.

I processen med parasitudvikling er der en ændring af værter - mellemliggende og endelige. I den første forekommer aseksuel reproduktion ved division eller kun visse udviklingsstadier. For malarial plasmodium er dette en person.

Først kommer parasitten ind i levercellerne, hvor den deles aktivt. Yderligere udvikling finder sted i erytrocytter - røde blodlegemer. Samtidig ødelægges de, og de giftige produkter af vital aktivitet af den beskrevne parasit kommer ind i kroppen. Deres handling forårsager en person feber. Derfor tilhører det malariale plasmodium gruppen af dødelige protozoer.

Myggen bliver infektionsbæreren, drikker blodet af en inficeret person. I insektets tarm reproducerer parasitten seksuelt. Derfor er myggen den ultimative mester.

Fra et befrugtet æg dannes mange mobilceller, som akkumuleres over tid i fordøjelseskirtlerne i insektet. Under en bid kommer de ind i blodet af en person. Som et resultat heraf gentages den komplekse livscyklus for det malariale plasmodium.

Men malaria er farligt

Et skadeligt plasmodium (billede viser en inficeret person) forårsager en farlig sygdom. Toksiner, som udskiller en parasit i processen med vital aktivitet, fremkalder feber og periodiske angreb af feber.

Afhængigt af typen af plasmodi forekommer den hver 24, 48 eller 72 timer. På dette tidspunkt ødelægges erytrocytterne og bliver ude af stand til at udføre deres grundlæggende funktion - overførslen af ilt til cellerne i hele kroppen og kuldioxid fra dem ind i lungerne. Som følge heraf forekommer anæmi (anæmi). Emaciated, svækket af feber, kan en person dø som følge heraf.

Tegn og forebyggelse

Malarial mygger overvejende bebor de asiatiske og afrikanske troper. Da vaccinen mod denne sygdom endnu ikke er oprettet, er hele kampen rettet mod destruktion af bærere - insekter af slægten Anopheles. Dette gøres ved hjælp af specielle toksiske stoffer - insekticider. Der er også en særlig beskyttelse for mennesker - aerosoler, cremer, beskyttelses tøj, anti-myggenet.

Narkotika mod parasitten har en forebyggende virkning. Læger rådes til at tage dem et par uger før de sendes til zonen af den påståede infektion. Sådanne lægemidler kan hæmme processen med syntese af nukleinsyrer i kroppen, hvorved parasitiske celler ødelægges.

Efter at have forladt zonen af mulig infektion, er det nødvendigt at fortsætte med at tage stoffet i nogle få uger. På trods af forskernes indsats og mulighederne for moderne medicin årligt mere end 2 millioner mennesker dør årligt fra malariafeber i verden.

Sammenfattende gentager vi, at malarialplasmodium er af Sporoviki-typen og er en enhjørlig parasitær organisme med en kompleks udviklingscyklus. Men på trods af det store antal kendte fakta om funktionerne i denne organismes struktur og liv, har forskere rundt om i verden endnu ikke afsløret mange gåder for at befri planeten for en dødelig sygdom.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.