FormationVidenskab

Svovldioxid

Svovloxider (IV) har et navn, også officielt anvendes i kemiske videnskab - svovldioxid, derudover er dette stof også kaldet svovldioxid eller svovldioxid. Svovloxider (IV) under normale forhold - denne gas ikke har nogen farve, med et eget ubehagelig lugt, der minder om duften af en kamp på tidspunktet for antændelse.

Gassen fortættes ved at øge trykket, må temperaturen ikke afvige fra en almindelig plads. Stoffet er opløseligt i vand til opnåelse ustabil svovlsyrling. Graden af vandopløselighed af svovldioxid ved en temperatur på 20 C 11,5 g middel pr 100 g vand. Interessant, at når temperaturen stiger, niveauet af opløseligheden af forbindelsen mindskes. Udover vand, svovldioxid er opløseligt i ethanol og svovlsyre. I naturen, svovldioxid, hvis formel er SO2, er et af de elementer, der udgør vulkansk gas.

Den industrielle produktion af svovldioxid baseret på direkte afbrænding af svovl, kan også fremstilles ved brænding af gas sulfider, især såsom pyrit.

Svovldioxid opnås og laboratoriemetoder. Til denne reaktion udføres om virkningerne af sulfitter stærke syrer. Som den grundlæggende stof, der anvendes i laboratorier og hydrosulfites. En sådan reaktion er givet ved ligningen: Na2SO3 + H2SO4 → Na2SO4 + H2SO3. Resultatet af reaktionen som set fra ligningen, en svovlsyrling, som på grund af dets ustabilitet straks dekomponerer til svovldioxid og vand.

Mindre materiale anvendes til en fremgangsmåde, hvor indvirkning på de mindre aktive metaller med fortyndet svovlsyre, hvor reaktionen skal fortsætte ved opvarmning af arbejdsopløsningen.

Vigtigste kemiske egenskaber af disse svovldioxid.

Svovldioxid absorberes i det ultraviolette område af spektret. Det er klassificeret som et surt oxid. Som allerede bemærket, svovldioxid er opløseligt i vand i en reversibel kemisk reaktion.

Ved indførelse af gas i reaktion med alkali producerede sulfitter generelt, hvis at karakterisere reaktiviteten af denne gas, bør det indrømmer det er ganske høj. Under reaktioner oftest manifesteret reducerende egenskaber ved stoffet, og niveauet for svovloxidation under reaktionen, bliver højere.

Oxidationsegenskaber af svovldioxid manifesterer sig i løbet reaktioner ledsaget af stærke reduktionsmidler. For eksempel i den industrielle sektor til fremstilling af svovl anvendte metode fordrejet ved sin restaurering carbonoxid (II).

Svovloxider (IV) i den kemiske industri primært bruges til at producere svovlsyre. Generelt dens anvendelse er meget bred og tvetydige. Det faktum, at svovldioxid er giftigt. Ved indånding kan få forgiftningssymptomer er ondt i halsen, løbende næse, hoste. Inhalation svovldioxid skader bringer mere end det var over koncentrationen af stoffet. Ved høje koncentrationer kan forekomme alvorlige konsekvenser, op til kvælning, taleforstyrrelser og lungeødem.

Svovloxider (IV) anvendes i fødevareindustrien, især det til stede i slaboalkogolnyh drikkevarer som et konserveringsmiddel. I tekstilindustrien er det brugt som en bestanddel af organer til blegning af en række forskellige materialer, der ikke kan bleges chlorforbindelser.

I industrielle og akademiske laboratorier svovloxid (IV) virker som et opløsningsmiddel uundværlig, men i dette tilfælde skal det erindres, at i gassen kan indeholde urenheder af vand og SO3, som mogtst påvirke renheden og den korrekte reaktionsforløbet i nærvær af silica. Derfor i disse tilfælde gassen renses ved passage gennem et filter indeholdende koncentreret H2SO4, altid i en lukket beholder.

På grund af omfattende brug svovldioxid virker som en af de store stoffer forurener atmosfæren. Særligt farlige emissioner fra forbrænding af vores sædvanlige energi - kul, naturgas og olie. Som regel de fleste skadelige virkninger, er ved udfældning, på grund af regnvand - slutproduktet er til stede i en aerosolform.

I øjeblikket er den højeste koncentration af denne gas fejret på den nordlige halvkugle, især på USA, Ukraine, Vesteuropa og i de vestlige dele af Rusland.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.