FormationVidenskab

Technopark - en bevægelse ... Historien om Technopark

Historien om industriparker begyndte i halvtredserne af sidste århundrede. Det var på dette tidspunkt, Stanford University, beliggende i staten Californien (USA), blev det besluttet at overgive stillingsopslag og uudnyttet jord til leje. Kontrakten er indgået med de forskellige organisationer. De var både store virksomheder og små virksomheder, der beskæftiger sig med højteknologiske virksomhed.

Alle disse organisationer på det tidspunkt for offentlige kontrakter. Lille produktion udviklet af direkte kontakt med universitetet. Det har gavnet, og den ene eller den anden side. Som et resultat, det dannede et samfund, der noget senere blev kendt som Silicon Valley.

Yderligere gennemførelse af projektet

For at opbygge fuldt op den ledige territorium og fejlrette den nødvendige infrastruktur, det tog næsten tredive år. Det var den første etablering af Technopark. Silicon Valley er blevet kendt over hele verden på grund af sine resultater i højteknologiske industrier. Specielt udviklet her som computer og informationsteknologi.

Små virksomheder, herunder i dets personale to eller tre medarbejdere, voksede hurtigt, at blive en virksomhed med ikke én tusind ansatte. I 1981, mere end firs virksomheder, der arbejder i det område, hvor denne industripark. Dette er sådanne giganter som Polaroid og Hewlett-Packard, rumfarts selskab "Lockheed" og andre industriledere.

Med de 80-erne i de industrielle parker amerikanske begyndte at dukke op i stort tal. De bidrager til udviklingen af de regioner, der var omfattet af arbejdsløshed og økonomisk recession. Og i dag i USA har det største antal industrielle og videnskabelige områder. I nummer, de tegner sig for en tredjedel af verdens nummer.

Fremkomsten af teknologiparker i Europa

Store idé trådte over havet i 70'erne i sidste århundrede. Det var i denne periode, hvor den skotske University of Edinburgh Forskningscenter stammer fra. Lignende organisationer begyndte at udvikle sig i Cambridge ved Trinity College, i Belgien i Louvain-la-Neuve og så videre. D. Tehnoparkovyh bevægelse i Europa blev i høj grad styrket som følge af krisen i 80 år. Det var dengang, med henblik på at hjælpe urolige centre kul og tekstilindustrien, Margaret Thatcher beordret oprettelsen af det britiske et netværk af industrielle zoner i de eksisterende universiteter. Denne idé har båret frugt. Og i dag i England beskæftiger med succes omkring halvtreds technoparks. Der er nogle i andre europæiske lande. På sit område med sådanne formationer omkring 260.

Europæiske teknologiplatforme parker, herunder to tusind forskellige innovationscentre, der anvendes i sin udvikling oversøisk oplevelse. Dette tillod dem at gå gennem en kortere vej dannelse. "Business-Inkubator" på kort tid blev meget populær. Deres tjenester anvendes af små virksomheder og private virksomheder, samt organiseringen af den offentlige sfære. Hvilken rolle spilles af den industripark? Det var en sammenhæng mellem industri og forskning i marken.

Technopark bevægelse i Kina

Amerikanske erfaringer med at skabe unikke industrielle zoner er blevet overtaget af Kina. På dette område har landet opnået fantastiske succes tiltrukket sig opmærksomhed fra verdenssamfundet. Den accelererede udvikling af højteknologiske industrier i Kina blev muliggjort af den aktive deltagelse af staten.

Allerede i begyndelsen af 1986 godkendte regeringen programmet for udvikling af videnskab og teknologi. Deri har de prioriterede sektorer blevet identificeret, som bør omfatte industripark. Space Center, datalogi og elektronik, bioteknologi og genteknologi, fiberoptisk kommunikation, og energibesparende teknologier for projektet skulle placeres i dette område. Desuden var det planen, at det industrielle og forskningsområdet vil omfatte produktion af etableringen af det medicinske udstyr.

regeringen Hjælp

To år senere lancerede han et program kaldet "Torch", som var det næste skridt i projektet, hvorefter skulle bygge industriparken. Det var en anden beslutning fra regeringen, som har til formål var at kommercialisering og industrialisering af de allerede opnåede fremskridt i skabelsen af videnskab-intensive teknologier. Programmet "fakkel" var involveret i produktionskapaciteten, og omkostningerne herved oversteg $ 25 milliarder dollars.

Ved gennemførelsen af dette projekt, sådan Technopark zone, som ud over udviklingen af nye teknologier og fremme af deres egne produkter på hjemme- og eksportmarkedet, spillede en stor rolle i at tiltrække udenlandske investeringer og avancerede udviklinger er blevet skabt.

Kinas første industripark - er en Beijing eksperimentel zone, der ligger i provinsen Haydan. Siden åbningen, der blev afholdt i 1988, har landet skabt 120 sådanne enheder. I dette tilfælde er halvtreds procent af dem arbejder på gennemførelsen af regeringens ordrer.

Den kinesiske regering har haft en enorm hjælp i skabelsen af teknologicentre. Og hun gav udtryk for ikke blot i store mængder af finansielle investeringer. På regeringsniveau er blevet etableret og gunstige erhvervsvilkår på disse områder. Denne reduktion eller fritagelse for betaling af indkomstskat fordele i forvaltningen af kapitalen byggeri samt muligheden for toldfri indførsel af importeret udstyr.

Verden Flytning af Technopark

I firserne i forrige århundrede ideen om oprettelsen af videnskabelige og industrielle områder boomer. Industriparker blev etableret, ikke kun i økonomisk udviklede lande. Deres konstruktion begyndte i Australien og Singapore, Indien, Malaysia, Brasilien og Canada, samt i mange andre stater.

Start af byggeri af technoparks i Rusland

Oprettelsen af industrielle og videnskabelige zoner i vores land engageret i 80'erne-90'erne. Det var en vanskelig periode, hvor i kølvandet på krisen staten er ophørt med at finansiere industrien og anvendte videnskaber. En mulighed for at holde kvalificeret personale var idéen om at oprette en zone, som skal placeres Technopark. Centre RAS i Tomsk, russiske ministerium for videregående uddannelse, statens udvalg om uddannelse, såvel som store virksomheder er blevet grundlæggerne af den første af disse formationer. Denne industripark er offentlig ejendom.

Senere skete reform. Technopark blev JSC. Samtidig er andelen af statslige ejerskab er faldet til 3% i den autoriserede fond.

Den post-sovjetiske periode

Unge russiske technoparks oplevet store vanskeligheder. De er påvirket af den manglende erfaring med ledelse i de ændrede økonomiske forhold. I disse år af industrielle og videnskabelige områder har vi ikke været i stand til at skabe et gennembrud i skabelsen af nye teknologier. Det var en tid, hvor foran enhver virksomhed opgave var at overleve elementære. Technoparks under sådanne omstændigheder blev betragtet som institutioner i stand til at modtage offentlig støtte.

Der var et program for ministeriet for økonomi "Teknologi parker i Rusland" i 1990. Det var designet til fem år. Dog er midler til dette program ikke lov til at købe ejendom og til at organisere al den nødvendige infrastruktur. Den tildelte beløb, har nogle universiteter udviklet en kommerciel aktivitet, som var langt fra videnskabelig.

Yderligere arbejde tilstand

"Technopark" Foreningen blev etableret i disse år. Før hendes opgave var at studere og tilpasning af international erfaring til russiske forhold. Desuden var foreningen at gennemføre propaganda for skabelse og aktivitet af teknologiske parker, som en effektiv led i støtte og udvikling af små innovative virksomheder.

I dette arbejde, den russiske regering er ikke blot materialet, men også juridisk bistand. Det blev dog mente, at eventuelle skattelettelser ikke skulle bruge teknologien parken. Produktion er det nødvendigt at gennemføre under de samme betingelser, som er fastlagt i hele landet. Det blev antaget, at der i sådanne områder ellers let blive til intern offshore hvor aktiverne vises.

I midten af 90 's program "Technopark" i Rusland har fortsat med at tage fart. Antallet af sådanne zoner er vokset. Deres skabelse fandt sted på grundlag af forskningscentre, der tilhører staten. Men der var nogle adskillelse i udviklingen blandt disse grupper. Den mest avancerede er de forskerparker i Tomsk og Moskva, St. Petersborg og Zelenograd, Chernogolovka og Ufa.

Technopark i Saransk

Baseret på internationale erfaringer, kan vi sige, at industriparken - er en særlig økonomisk zone med en hastigt voksende højteknologi industri. Derfor er sådanne enheder er under særlig kontrol af regeringen, til opgave at udvikle dem er blevet sat af præsidenten for Den Russiske Føderation Vladimir Putin i 2005 Efter fem år blev afsluttet udviklingen af et føderalt program til at udvikle Ruslands industrielle og videnskabelige områder inden for højteknologi. Til dato har vores land åbnet tolv technoparks. Det er værd at sige, at gennemførelsen af det føderale program i december 2014 er gennemført fuldt ud. Det forventes, at den budgetmæssige udførelsen af alle teknologiparker vil være inden for 55%. I dette tilfælde vil de frigive mindst 12% af eksportprodukter.

et andet projekt

Et af formålene med den føderale program var komplekse "Technopark of Mordovia". Dens konstruktion blev startet efter undertegnelsen af ordren ved Putin, offentliggjort 12.09.2008, det samlede areal af strukturen er omkring 6.000 kvm På sit område er placeret virksomheder, der udvikler software, samt de organisationer, aktivitet er forbundet med Miljøoplysnings- og oprettelse af databaser på basis af moderne teknologi.

Ved udgangen af 2014, i et komplekst "Technopark of Mordovia" blev lanceret i anden fase. Til dato, det samlede areal i de zonefunktioner held halvtreds hjemmehørende selskab, der giver 1634 job. Den samlede årlige omsætning på Technopark - 1 milliarder rubler ..

Technopark i Togliatti

Den største videnskabelige og industrielle zone i Rusland er en Zhiguli Valley. Denne industripark, bygget i nærheden af byen Togliatti. Arealet af zonen af 65.000 sq. m De vigtigste retninger af Technopark "Zhiguli dal." - telekommunikation og informationsteknologi, energibesparelser og energieffektivitet, transport, kemikalier, samt udviklingen inden for rumforskning.

På nuværende tidspunkt er der 22 virksomheder, hvis antal i fremtiden skal vokse til hundreder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.