FormationVidenskab

Alder periodization af D. B. Elkoninu

For moderne psykologi er det ikke længere en hemmelighed, at den person, i løbet af sin udvikling og dannelse går gennem en række faser, der adskiller sig fra hinanden ved niveauer:

  • fysisk;
  • mental;
  • åndelig;
  • og intellektuelle udvikling.

Med andre ord, er vækst og udvikling proces ledsaget af visse ændringer i driften af kroppen, som gør det muligt at skelne et skridt fra en anden. Og disse ændringer har en stærk sammenhæng med alderen. Dette koncept kaldes en alder periodization.

I hans værker, mange lærde og aktivister fra scenen i psykologi periodisering: Freud, L. S. Vygotsky, D. B. Elkonin. Denne artikel vil blive diskuteret mere detaljeret præcis alder periodization Elkonina D. B. - den mest populære inden for det moderne indenlandske psykologi.

Russiske videnskabsmand teori var baseret på det faktum, at et vist udviklingstrin svarer til en bestemt type dominerende aktivitet (WA) (dette indebærer alder, mentale og fysiske udviklingsniveau). Når en dominerende aktivitet forstås som en aktivitet, hvor der er erhvervelse af nye mentale strukturer.

udvikling Periodization alder af D. B. Elkoninym foreslået som en repræsentant for den kulturhistoriske teori L. S. Vygotskogo, har en række egenskaber og centrale begreber. Udvikling af personlighed, dets opståen og på grund af vedvarende social interaktion. Kun takket være social interaktion og praktiske aktiviteter for barnet udvikler mentalt. Socialt betinget chat voksen og barn (selvom det handler om at lære at interagere med babyudstyr, såsom for eksempel i et andet trin, der kaldes "den tidlige barndom") gør det muligt for sidstnævnte indirekte absorbere sociale skel, etik, roller, stereotyper handling mv

Så alder periodization inden for rammerne af teorien om D. B. Elkonina opdelt i 6 faser:

  1. Infant. Op til 1 år. Førende aktivitet (herefter HP) børn i denne alder er at kommunikere med voksne. Barnet lærer at interagere med andre, først og fremmest, med min mor gennem gestus, ansigtsudtryk og lyde. Intim emotionel kommunikation gør det muligt at udvikle den personlige sfære af barnet: gennem sin mor, han kender sig selv og verden, lærer at reagere og kommunikere.
  2. Tidlige barndom. Op til 3 år. I livet af de underordnede objekter vises. De kan blive rørt, bidende, bryde, etc. Således barnet indser, at han kan påvirke verden omkring os, for at påvirke især på de poster, der er tilgængelige for effekt. I denne periode, at udvikle visuel-aktiv tænkning skyldes manipulation af objekter.
  3. Børnehave alder. Op til 7 år. HP denne periode - rollespil, hvor børnene lærer at interagere med hinanden, lære at adlyde og følge reglerne. I løbet af denne periode, er der også et behov for en offentlig aktivitet interesse, er der et ønske om at være nyttigt, til at samarbejde.
  4. Skolealderen. Op til 11 år. VD-undervisning barnets studerende lærer at styre deres adfærd i overensstemmelse med de krav og de accepterede regler. Han udvikler en vilkårlig (til at sidde ved et skrivebord i 30 minutter, lytte til læreren og ikke blive distraheret), selvkontrol (at udskyde spillet og gøre dit hjemmearbejde) og intern handlingsplan (bygge procedure for hjemmearbejde).
  5. Ungdomsårene. Op til 15 år. VD-kommunikation med jævnaldrende. Ønsket om at finde sig selv en plads i teamet. Det ser ud selvværd - at, som en teenager ser sig selv på baggrund af deres venner, klasse, selskab, sammenligner sig selv med andre. Den største efterspørgsel - at være en del af gruppen, at få hendes støtte, at føle sammenhold.
  6. Ungdomsårene. Op til 17 år. I denne periode opmærksomhed af drenge og piger er rettet mod at forstå den yderligere aktivitet, opdateret valg af deres måde at leve på. Forstået de muligheder for udvikling af begivenheder efter skole. Fyre spørger ofte, "Hvem skal jeg ønsker at være Hvad jeg ønsker at gøre, hvad slags arbejde er det rigtige for mig ???" WA - uddannelsesmæssige og professionelle. Der er ansvaret for deres fremtid.

Udviklet D. B. Elkoninym alder periodization giver dig mulighed for bedre at forstå motivationen for det enkelte barns alder til at hjælpe forældre og pårørende til at give det alle nødvendige for fuld udvikling.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.