FormationVidenskab

Blod refererer til et væv, og hvorfor?

Mange mennesker er ikke engang klar over, at blodet tilhører den bindevæv. Mest mente, at denne væske er en blanding af en flerhed af elementer og ikke mere. Det er dog ikke tilfældet. Blod - en bindevæv , der har en rød farve og er konstant i bevægelse. Denne væske gør i kroppen vigtige og temmelig komplekse funktioner. Det cirkulerer blod gennem kredsløbet konstant. På grund af dette, den bærer alle de nødvendige komponenter til metaboliske gasser og opløste stoffer. Men hvorfor fører blod til vævene? Det er en væske.

blod sammensætning

For at forstå hvordan man kan anvende blod væv, og hvorfor bør overveje ikke kun dens grundlæggende funktioner, men også strukturen. Hvad er det? Blod er et væv sammensat af celler og plasma. Således hvert element udfører bestemte funktioner og har sine egne egenskaber.

Plasma er i det væsentlige transparent væske, som har en let gullig nuance. Denne komponent udgør en stor del af det totale volumen af blod i det menneskelige legeme. Plasmaet indeholder tre hovedtyper af formelementer:

  1. Blodplader - blodplader, der har oval eller sfærisk form.
  2. Leukocytter - hvide blodlegemer.
  3. Røde blodlegemer - røde blodlegemer, som giver blod den karakteristiske nuance, på grund af højt indhold af hæmoglobin.

Ikke alle ved, hvor meget af væsken er indeholdt i vores krop. Ifølge cirkulerer det menneskelige kredsløbssygdomme konstant omkring 4-5 liter blod. Således 55% af det samlede volumen, der optages af plasmaet, og de resterende procenter falde til formede elementer der udgør det meste af erythrocytterne var - 90%.

hæmatisk

Så for at en væv omfatter blod, mere eller mindre klar. Det er bare ikke alle ved, at denne væske kan have forskellige nuancer. For eksempel blod, der strømmer gennem arterierne, først føres ind i hjertet fra lungerne og derefter spredes i hele kroppen ilt. Den har en lys purpurrød farve. Efter vævet vil blive distribueret af elementet O2, strømmer blodet tilbage til hjertet gennem venerne. Her, væsken bliver mørkere.

egenskaber af blod

Hvilken type stof omfatter blod og hvilke egenskaber? Jeg skulle sige fra begyndelsen, at dette ikke bare er en væske. Dette stof, hvis viskositet afhænger af den procentdel af dens indhold af proteiner og erythrocytter. Disse egenskaber påvirker hastigheden af bevægelsen, samt på blodtrykket. Det er bevægelsen af komponenter i sammensætningen og densiteten af stoffet på grund af vævsomsætning. Separate blodlegemer bevæger sig helt anderledes. De er i stand til at bevæge sig, ikke kun individuelt, men også i små grupper, for eksempel, dette gælder for røde blodlegemer. Disse dannede elementer kan bevæge sig i centrum af karret i form af "stakke", der ligner stablede mønter. Selvfølgelig kan de røde blodlegemer og bevæges individuelt. Med hensyn til de hvide blodlegemer, de plejer at bo langs væggene i blodkar og kun én.

Hvad er plasma?

For at forstå, hvordan man kan anvende blod af vævet bør overvejes mere omhyggeligt dens komponenter. Hvad er plasma? Denne blodkomponent er en væske med lysegul farve. Det er næsten gennemsigtig. Nuance forårsaget af tilstedeværelsen i sin sammensætning af farvede partikler og pigment galde. Plasma er omkring 90% af vand. Det resterende volumen besat af mineraler opløst i de flydende og organiske stoffer. Det er værd at bemærke, at dens struktur ikke er konstant. Procentdelen af de samme komponenter kan variere. Disse tal afhænger af den type mad indtages, hvor mange salte i det var, og hvor meget vand. Sammensætningen af stofferne i plasma efter:

  1. 1% - mineraler, herunder kalium, magnesium, jern, calcium, natriumkationer, iod, svovl, phosphor, chlor- anioner.
  2. Organiske stoffer, blandt hvilke ca. 2% af urinsyre, mælkesyre og andre syrer, aminosyrer og fedt, 7% protein og ca. 0,1% glucose.

Sammensætningen af plasmaet

Proteiner, som er en del af plasmaet, er aktivt involveret i udvekslingen af vand, såvel som dens fordeling mellem blodet og vævsvæske. Selvfølgelig er det ikke alle de funktioner af disse komponenter. Takket være proteiner i blodet bliver mere tyktflydende. Desuden er nogle komponenter er antistoffer, som neutraliserer udenlandske agenter i kroppen. Specifik rolle for fibrinogen - opløseligt protein. Dette stof er involveret i processen med blodpropper. Under indflydelse af visse faktorer af lys det omdannes til fibrin, som er uopløseligt.

Blod angår en vævstype, der udfører specifikke funktioner i kroppen. Dens sammensætning er unik. Plasma indeholder også et hormon produceret af endokrine kirtler. Sammensætningen af denne blodkomponent omfatter også stoffer, der er nødvendige for normal funktion af kroppen. Typisk er denne bioaktive elementer.

Det skal bemærkes, at plasmaet, hvor der ikke fibrinogen, sædvanligvis kaldet serum.

erythrocytter

For at forstå hvordan man kan anvende blod væv og hvorfor skulle mere nøje overveje ikke kun dens sammensætning, men også hvilke funktioner udføres af bestemte komponenter. Og de er ikke så meget. Det meste af blodet indeholder røde blodlegemer. Disse komponenter udgøre fra 44 til 48% af det totale volumen. Røde blodlegemer er celler, der har form af skiver, bikonkav i midten. Deres diameter er ca. 7,5 mikron. Denne form for røde blodlegemer forøger effektiviteten af alle fysiologiske processer. På grund af konkaviteten af cellerne har et større område. Denne faktor er meget vigtig for en bedre gas udveksling. Det skal bemærkes, at de modne røde blodlegemer ikke har kerner. Den vigtigste funktion af dataene fra blodceller - overførsel fra lungerne til andre væv, et vigtigt stof som oxygen. Dette faktum tyder på, at blodet gælder for stoffet, som udfører transport funktioner.

Grundlæggende egenskaber erythrocytter

erytrocytter navn oversat fra græsk betyder "rød". Hans skygge-celler er nødvendige protein hæmoglobin. Dette stof har en kompleks struktur og er i stand til at binde med oxygen. Som en del af hæmoglobin fundet flere hoveddele: protein - bindende globulin, og ikke-protein, som indeholder jern. Sidstnævnte materiale tillader celler at vedhæfte til oxygen.

Dannet røde blodlegemer, sædvanligvis i knoglemarven. Fuld modning sker efter fem dage. Levetid af røde blodlegemer - ikke mere end 120 dage. Disse celler ødelagt af leveren og milten. I dette tilfælde hæmoglobin nedbrydes i globulin og ikke-protein-komponenter. Der er også frigivelsen af jernioner. De vender tilbage til knoglemarven og bruges til at genskabe blodcellerne. Efter frigivelse af jern ikke-proteinkomponent af hæmoglobin omdannes til bilirubin - galdefarvestof, som går sammen med galden i fordøjelseskanalen. Reduktion af niveauet af røde blodlegemer i humant blod, fører sædvanligvis til udviklingen af anæmi eller anæmi.

leukocytter

Blod refererer til væv af det indre miljø. Foruden de plasma og røde blodlegemer i det er også hvide blodlegemer. Disse celler er helt farveløs. De beskytter kroppen mod skadelige stoffer. I dette tilfælde er hvide blodlegemer opdelt i nezernistye - agranulocytes og granulære - granulocytter. Sidstnævnte omfatter eosinofile, basofile, neutrofile. De adskiller sig i reaktion på visse farvestoffer. At anvende granulerede lymfocytter og monocytter. De har granulat i cytoplasmaet og kernen, som består af segmenter.

Granulocytter beskytte kroppen mod mikroorganismer. Disse komponenter er i stand til at samle sig i udbrud af infektioner og efterlader fartøjer. Den vigtigste funktion af monocyt - absorption af skadelige stoffer, og lymfocytter - produktion af interferon og antistoffer, samt ødelæggelse af cancerceller.

blodplader

Den sammensætning af blodet er også inkluderet, og blodplader. Disse er små, farveløse og ikke-nukleare plader, som i virkeligheden er fragmenter af celler, der findes i knoglemarven - megakaryocytter. Formen af blodpladerne kan være stangformet, kugleformet og ovalt. Deres forventede levetid er ikke mere end 10 dage. Den vigtigste funktion af blodplader - er involveret i de processer, der er forbundet med blodpropper. Disse blodceller kan frigive stoffer, der er involveret i visse reaktioner køres, når beskadigede blodkarvægge. Således fibrinogen gradvist omdannes til uopløselige strenge af fibrin. De røde blodlegemer sammenfiltres, og resultatet er en thrombe.

Den vigtigste funktion af blod

Blod, lymfe væv er, som ikke kun transporterer ilt og andre fordelagtige bestanddele af organer, men også udfører en række vigtige funktioner. Det faktum, at væsken data er vigtigt for en person, ingen tvivl. Men ikke alle ved, hvad der er behov for blod.

Dette stof udfører flere vigtige funktioner:

  1. Blod angår en stof, som beskytter det menneskelige legeme fra forskellige skader og infektioner. I dette tilfælde er den vigtigste rolle spilles af de hvide blodlegemer: monocytter og neutrofile. De skynder sig til det ramte område og samles på dette sted. Deres vigtigste funktion - fagocytose, med andre ord - absorptionen af mikroorganismer. I dette tilfælde, monocytter er makrofager og neutrofiler - til makrofager. Med hensyn til andre arter af leukocytter, såsom lymfocytter, de producerer antistoffer, som konkurrerer med skadelige stoffer. Desuden er blodlegemerne involveret i at fjerne døde og beskadiget væv fra kroppen.
  2. Heller ikke glemme, at blodet gælder for stoffet, som udfører transport funktioner. Disse egenskaber er meget vigtige for kroppen. Efter blodgennemstrømning påvirker næsten alle processer, såsom respiration og fordøjelse. Flydende vævsceller fordelt på hele kroppen oxygen og fjerner carbondioxid, slutprodukterne, og de organiske stoffer transporteres bioaktive elementer og hormoner.

Den særlige funktion af blod

Blod refererer til væv, der regulerer temperaturen. Der er behov for denne væske til en person til normal funktion af alle organer. Det tillader blodet at opretholde en konstant temperatur. I den normale aktive bestanddel varierer inden for et snævert område - ca. 37 ° C.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.