SundhedMedicin

Blodstørkning - den beskyttende funktion af kroppen

Man i de områder af dit liv og arbejde er ofte konfronteret med de farer. Dette blev især tydeligt i den menneskeskabte æra. Det ser ud til, at udviklingen fremskridt var at hjælpe med at reducere risikoen for mennesker på alle måder. I praksis er situationen anderledes - jo større fremskridt, jo større er risikoen for skader. Måske er det på grund af tilpasningen af hele menneskeheden. Efter alt, vores gamle forfædre var i stand til at leve et normalt liv i junglen, og i andre miljøer. Technogenic tid i forhold til tidspunktet for den menneskelige eksistens er ikke nok. Uanset hvad det var, ganske ofte størkne ofte sparer os fra mulige problemer.

Hvilken slags proces - "blodpropper"? Faktisk, kort sagt, er processen med dannelsen af en blodprop i såret. Uanset hvor skræmmende ordet lyder en blodprop, og det var ham, der redder os fra den konstante tab af blod eller infektion. Trombe i sig selv - det ødelægges og blodplader hænger sammen. Disse celler findes i humant blod i form af en flad røde plader af forskellige former. Den kemiske reaktion er som følger. Når blodet siver ud fibrogen protein nedbryder og skaber en filamentagtig netværk - fibrin. Dernæst hovedmassen af blod - på overfladen af blodplader -poyavlyayutsya og kollaps under lufttrykket (trykforskel mellem atmosfærisk og intravenøs). Ødelagt masse hænger sammen og stikker til netværket. Dette er fremkomsten af en blodprop - en slags prop i såret.

For normal funktion af kroppen kræver en vis mængde blod (individuelt). Det er fra disse overvejelser for naturlig koagulationstid er inden for 5 minutter. I øjeblikket er der mange teknikker, der tillader os at bestemme koagulationstiden. Hvis vi tager de gennemsnitlige og universelt anvendelige metoder, det er 5 minutter for mænd og kvinder. Da blodet er under højt tryk i kroppen end det omgivende tryk, ville enhver ridse simpelthen dræbe dig. Men hvordan, så kan modstå de blodplader i blodtrykket? Alt sagen i det specifikke miljø. Denne særlige stof kan kun eksistere i plasmaet, som er under tryk. Hvis vi fjerner plasmaet, er det ødelagt.

Særlig opmærksomhed bør være normen i børn. Hvis de voksne i gennemsnit 5 minutter - blodstørkning, satsen for børn er lidt højere. I praksis er dette tal i intervallet 8 ... 10 minutter og nogle gange mere. Dette skyldes det faktum, at sammensætningen af blod, samt hele kroppen, men adskiller sig på visse indikatorer i børn. Især proteinet fibrinogen er ikke altid tid frigives fra beholderne, og blodpladetallet kan være mindre (vanskeligheder i dannelsen af en blodprop - little materiale) eller mere (langsom). Under alle omstændigheder bør barnets krop gives mere tid, vendte han sig til blod. Dette er en af mødrene til de problemer - behovet for konstant opsyn, så længe nesvorachivaniya bidrager til muligheden for infektion.

Men processen med blodkoagulation er ikke altid alle fejlrettet. Det vides ikke, hvad der førte til denne sygdom, men der er en sygdom - hæmofili. Denne sygdom er arvelig og kan ikke købes. I dette tilfælde har blodkoagulationen ikke forekomme på grund af fraværet af en kemisk reaktion størkningsfaktorer komponenter. Eventuelt en overtrædelse af reaktionen, men, igen, på grund af fraværet af en af komponenterne. For sådanne mennesker, en ridse - det er et kæmpe problem, og kæmpe - virkelig kæmpe for at overleve. Men der er stadig nogle måder at delvist løse dette problem.

Til dette formål, særlige forberedelser, den vigtigste opgave - at have en hæmostatisk effekt eller forbedre blodpropper. Af den måde, der er lægemidler, der, tværtimod, bremse processen. Antikoagulanter eller antitrombotiske midler inhiberer dannelsen af filamentøse fibrin netværk. Dette er meget nyttigt til læger, når lange og tunge operationer, hvor det er vigtigt, at blodet siver fra såret, og såret ikke heler.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.