SundhedMedicin

Forskningsmetode - røntgenbillede af maven

Lad os starte med at svare på spørgsmålet: "Hvad er forskellig fra den røntgenfluoroskopi?" Jeg har hørt mange forskellige synspunkter, men i virkeligheden bruges de røntgenbilleder, og der og der. Skelne nogle af deres tekniske egenskaber. Når denne radiografi (røntgen) kan tage billeder af bedre kvalitet. Også når det anvendes mindre bestråling. I dag har vi særligt interesserede i røntgen af maven.

Formålet med denne metode

Der er en række af patologi gastrointestinalkanalen (GI-kanalen):

 • infektion;
 • polypper;
 • kramper;
 • tarmobstruktion ;
 • forskellige infektioner;
 • inflammatoriske processer;
 • tumorer og andre abnormaliteter.

Røntgenbilleder af maven er en diagnostisk metode til forskning anvendt i de ovennævnte sygdomme er mistænkt eller bekræftet tidligere diagnose. Det kan bruges til at lokalisere den inflammatoriske fokus, tumorer, anden patologi. Denne teknik har vist sig meget godt i mange år.

Sommetider patienter er interesseret i, om røntgenstrålerne skadeligt? Bestemt ikke let at besvare. Men i det mindste, hvis det er nødvendigt, inden for rimelige grænser, det skal gøres så mange gange som udnævnt speciallæge. Muligvis gravid det er bedre ikke at gøre, men børn i alle aldre til at bruge det som muligt.

Røntgenbilleder af maven - typerne

anvendes forskellige metoder til røntgenstråler, afhængigt af hvilken del (e) af mavetarmkanalen, der skal undersøges. Sædvanligvis metoder anvendt:

 • derimod
 • dobbeltkontrast.

Ved udførelse af røntgen gastrointestinale funktioner, som tidligere patienten drikker uopløselige i mavesyren opslæmning af bariumsulfat. Denne vandige opslæmning, som også kaldes "barium grød", er maven og tarmene ikke absorberes. Absorberende røntgenstråler, sådan en "rod" skaber en kontrast, fordi, som er nødvendige for undersøgelsen del er synlig på skærmen eller et billede. Eventuelle ændringer danner samtidig også påvist. Følgelig er diagnosen bestemmes med stor nøjagtighed.

Røntgenbilleder af maven - en måde at dobbeltkontrast

Når undersøgt patienter fik derimod hans luft føres ind i fordøjelseskanalen, hvilket gør tydeligere konturerne af kroppen, der undersøges. I maven mens luft indsprøjtes gennem munden ved hjælp af sonden. luft falder også i tyndtarmen. Rektum og kolon indsprøjtes gennem anus. For at undertrykke en lempelse af peristaltik af maven og tarmen glatmuskel spasmolytika administreres.

Røntgenbilleder af maven - ydeevne

 • Det er obligatorisk udføres på tom mave.
 • Først, lægen foretager en indledende undersøgelse af almindelig film af maven. Således diagnosticeret forskellige dysfunktioner i maven.
 • Patienten placeres mellem skærmen og røntgenrøret i en særlig kabine.
 • Under en læges pleje i små slurke drikker eksaminand kontrast, bevægelse og distribution i maven, som er klart synligt på skærmen.
 • Med omhyggelig undersøgelse patienten periodisk foregår i nogle sidelæns.

Røntgenbilleder af maven er næsten ikke farligt

Kroppen udsættes for en ubetydelig eksponering i løbet af undersøgelsen. kontrasten selv er helt uskadelige for mennesker og udskilles fra kroppen uden at blive absorberet. I sjældne tilfælde, mulig allergisk reaktion.

Tyndtarm - røntgen

Også i denne undersøgelse kan ses på skærmen tyndtarmen. Fra maven røntgenfaste opslæmning fødes direkte ind i den. Men som regel i sådanne undersøgelser kontrast injiceres ved brug af en tynd sonde direkte ind i tolvfingertarmen. kontrasten speciallæge undgår således blanding med mavesyren og spyt af patienten.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.