ForretningIndustri

Byggeri "Akkuyu" - atomkraftværk i Tyrkiet. Oprindelsen og skæbne af projektet

I de seneste år, forholdet mellem Rusland og Tyrkiet, som en varm og venlig frem til november 2015 kraftigt forværret. Grunden til dette var den tvivlsomme virkning af den tyrkiske regering rettet mod den russiske Su-24 bombefly. Oprindeligt blussende RF-effekt viste en stiv hensigt at indefryse alle fælles projekter, såsom "tyrkisk Stream" og opførelsen af "Akkuyu" NPP i Tyrkiet, men det blev klart, over tid, at sanktionerne mod Tyrkiet til ikke at omfatte sådanne skridt. Hvis "tyrkisk Stream" er meget almindeligt at høre nyheder eller læse i aviserne, på atomkraftværket "Akkuyu" i medierne er noget mindre. Hvad er dette projekt, og hvordan gjorde ideen om et sådant omfang?

Oprindelsen og deltagerne i projektet "Akkuyu" NPP

Den første officielle nyheder om projektet dukkede januar 13, 2010: vicepremierminister Igor Sechin og minister for energi og naturressourcer i Tyrkiet Taner Yildiz annonceret i begyndelsen af fælles arbejde på opførelsen af et atomkraftværk på den sydlige kyst af Tyrkiet, i provinsen Mersin. "Akkuyu" NPP derfor var den største dengang retfærdiggjort fælles projekt i Rusland og Tyrkiet. I fremtiden er det blevet identificeret og navngivet projektdeltagerne: OJSC "AEP" (den generelle designer), JSC "Atomstroyexport" (hovedentreprenør), JSC "Concern" (Teknisk Customer) og JSC Akkuyu atomkraftværk (projektejere og investorer). Også, at projektet indebærer FGBU Research Center "Kurchatov Institute", der tjener som en videnskabelig rådgiver, og OOO "Inter-WorleyParsons' licensering konsulent.

Hovedtræk planlagt "Akkuyu" NPP

Hvad er atomkraft, som i 2011 og rejst tyrkiske og russiske eksperter på denne dag? "Akkuyu" (NPP) chetyrohblochnoy udformet med en samlet udgangseffekt på 4800 megawatt. Skriv atomreaktorer, der skal bruges på stationen, blev valgt VVER-1200 - det er et projekt af denne type reaktorer Rusland har vundet udbuddet om opførelsen af NPP "Akkuyu." Introduktionen af den første enhed i anlægget i drift er planlagt til 2020, den anden - i 2021, den tredje og fjerde henholdsvis i 2022 og 2023 henholdsvis.

Attitude af den lokale befolkning til opførelsen af atomkraftværker

Plot Akkuyu (tour ak Kuyu -. «White Well"), hvor arbejdet er i gang med opførelsen af et atomkraftværk, der ligger i relativ nærhed til befolkningscentre i Mersin og Byuyyukedzheli. Ikke alle lokale beboere hilste initiativet fra de to lande til opførelse af et atomkraftværk "Akkuyu." Atomkraftværker, efter deres mening, kan få negativ indvirkning både miljøet og deres helbred. De, der har hørt om den nukleare katastrofe i Tjernobyl og i NPP "Fukushima", endnu mere heftigt imod udviklingen af projektet. Til befolkningen i nærliggende byer ikke blive et offer for misinformation, i Mersin og vil snart begynde arbejdet Byuyyukedzheli informationscentre, som ikke kun belyser de tyrkiske borgere til selve projektet, men også for at tale nærmere om fordelene ved atomkraft.

Uddannelse tyrkiske specialister i Rusland

I øjeblikket i Rusland, uddannet mere end hundrede tyrkiske studerende ved universitetet i Moskva Engineering Physics Institute (National Nuclear Research Universitet). Opgaven med lærerne - at forberede eleverne til at arbejde i højt niveau atomkraftværk. Tyrkisk eksperter, ud over at uddannelsen direkte til væggene i universitetet, praksis i uddannelse og tekniske centre "Rosatom". Efter at have passeret alle faser af de kandidater bliver medlemmer af den enorme team af eksperter, der vil blive tildelt "Akkuyu" station. NPP - en utrolig kompleks og, i tilfælde af manglende kompetence personale, farlig konstruktion, så den rolle ikke kun af den formelle passerer af kurset, men også en forståelse af sin essens, så udvælgelsen af ansøgere var særlig alvorlig i 2011.

NPP "Akkuyu" skæbne projektet efter begivenhederne i november 2015

Det er stadig svært at sige, om mindst én reaktor "Akkuyu" NPP i 2020 blev sat i drift. Tyrkiet har til hensigt at udvikle samarbejdet med Rusland om vigtige fælles projekter, men forholdet mellem de to lande fortsat anspændt - erklæret sanktioner for at træde i kraft, er spørgsmålet om deres ophævelse er ikke. Men begge tyrkiske og russiske medier i én stemme sige om gradvis opvarmning af relationer, samt fraværet af ethvert krav på de igangværende større projekter. til opførelse af atomkraftværket operation er ikke afsluttet, hvilket betyder en høj sandsynlighed for gennemførelse af planen i tide.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.