ForretningIndustri

Russisk atomkraftværker

Tidligere erfaringer viser, at for at ændre nogle andre energikilder er nødvendig for omkring et århundrede. Så blev træet erstattet med kul, kul - olie, olie - gas, og atomkraft er kommet til at erstatte de kemiske brændstoffer. Udgangspunktet for historien om mastering den nyeste form for energi kan betragtes som 1939, da de åbnede fission af uran. Det var dengang, I. V. Kurchatovym var begrundet i behovet for at gennemføre forskning relateret til atomkraft.

Efter syv år i Rho SMAI bygget og lancerede den første atomreaktor stadig var eksperimenterende. Begyndte sin udvikling af uran mineindustri, hvis formål var produktionen af plutonium-239 og uran-235 (den kernebrændsel, som kræver atomkraftværker).

I 1954 lancerede han et atomkraftværk i Obninsk. Det faktum, at sådanne atomkraftværker, har verden nogensinde har kendt.

Tre år senere er det blevet lanceret på det legendariske isbryder "Lenin", som blev verdens første nukleart skib.

Det tog kun et årti og en halv for omfattende udvikling af atomkraft. Nu atomkraftværker bygget rundt om i verden.

Energi - motoren, hjørnestenen. Næsten alle af fordelene ved civilisation, fra den elementære til pæren sæt, rumforskning, kræver en vis mængde energi. Og den mest billige energiforsyning i dag er atomkraft. Energien af atomet til sidst bruge absolut alle sektorer i den moderne økonomi. Det anvendes i biologi, medicin, landbrug, metallurgiske produktion, maskinteknik, og så videre.

Stort set alle de kernekraftværker Rusland bygget i tæt befolkede områder. Ved drift af kraftværker er nu 10 (motor 32, i planen - opførelse af yderligere 26 reaktorer, de to - floating). I det 30-kilometer zone, der støder op til det, er hjemsted for omkring 5 millioner. Man.

Styrken af de uomtvistelige fordele ved atomkraftværker er stor, men ikke kan ignoreres og minusser.

Til arbejde kræver oprettelsen af store vandkraft reservoirer, der oversvømmede store dele af frugtbar jord fra floden banker. Stillestående vand mister sin kvalitet, forværres, til gengæld andre problemer i forbindelse med vandforsyning, fiskeri, fritid industri. Men det vigtigste her efter alt - miljøproblemer. Termiske kraftværker gradvist ødelægger jordens naturlige miljø, biosfæren. Tilsyneladende problemfri drift af NPP udelukke forskellige former for forurening. Men på en måde holde tilbage på varmen, er det også en slags forurening. Rundt om i verden, bygget over hundrede atomkraftværker, og kun 10% af atomkraft - i Rusland, i hvert kraftværk - flere reaktorer. Produktet fungerer reaktorer - Radioaktivt affald er potentielt farligt. Selvfølgelig mængden af affald er lille, det er gemt "arbejder ud" i særlige beholdere, såsom at udelukke lækage. Og nogle lande (Rusland inkl ..) Selv genbruge dette affald, men er stadig en risiko, så - stadig anledning til bekymring.

Siden lanceringen af den første atomkraftværk blev mere end hundrede forskellige sværhedsgrad hændelser. Selv om udtrykket "varierende alvor" er måske upassende, - uoprettelige konsekvenser kan være enhver, selv den mindste fejl NPP ...

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.