BilerBiler

Partikelfilter på diesel - hvad er det? Installation, skylning og udskiftning af partikelfilteret

I Europa dieselmotorer er blandt de mest populære. Men i diesel forbrændingsmotorer, såvel som i benzin, er brændstoffet ikke brændes helt. Følgelig i udstødningsgassen dannes forskellige toksiske og kræftfremkaldende stof. Derudover har de også sort, fordi de kulbrinter er brændt ufuldstændigt. I Europa i 2000'erne som forkæmpere for miljøet er blevet udviklet en standard for niveauet af skadelige emissioner til miljøet. Bilproducenter, for at deres produkter til disse standarder svarer, begyndte at installere et partikelfilter på diesel. Hvad er det og hvordan det virker, skal du vide, dem, der ride på dieselmotorer. I dag vil vi forsøge at besvare alle disse spørgsmål.

hovedfunktioner

For bedre at forstå brugen af disse enheder, er du nødt til at røre på temaet af røggasser. Det indeholder en masse meget giftige og kræftfremkaldende stoffer i bilindustrien udstødning. Således, carbonmonoxid, uforbrændte carbonhydrider, aldehyder, svovloxider, tetraethyl har en meget skadelig virkning på miljøet. Hertil kommer, som en del af udstødningsgasserne fra dieselbiler, især tunge lastbiler, i stor mængde i soden.

For at reducere koncentrationen af denne bestanddel i udformningen af en moderne bil indført diesel partikelfilter. Hvad er denne del? Dette er noget som en katalysator i en benzinmotor.

Hvad er det element

Således er dette udstyr beregnet til at neutralisere sod - produktet produceres under forbrændingen af dieselbrændstof. Der er to typer - en lukket (DPF) og lukket med mulighed for regenerering (FAP).

For al sin enkelhed, i virkeligheden, disse auto dele til udenlandske biler har en temmelig kompliceret apparat. Uanset den version er filteret en metalcylinder. På det er slanger - input og output. Udgangen er forbundet til et udstødningssystem gasoprensningssystem.

Det primære filterelement - en særlig matrix, som er fremstillet af siliciumkarbid. Det er indesluttet i en cylinder af metal. Strukturen af denne matrix - mesh. Med hensyn til afsnit celler, så er det ofte et firkantet tværsnit. Men mere effektive celler, der har en ottekantet form.

Derudover filter til dieselmotor har en flerhed af sensorer i strukturen. Denne sensor fastsættelse trykforskel, og sensor input og output temperatur.

virkemåde

Størrelsen af en af carbon black partikler er cirka 0,05 mikron. Efter den kemiske sammensætning af dette produkt er ingen anden end den fælles carbon. Forsinke disse partikler med traditionelle midler er meget vanskelig på grund af cellestørrelse. For at fange den sod, er det nødvendigt at anvende princippet om diffusion. For at forstå, hvad en typisk dieselpartikelfilter på, hvilken type enhed, du nødt til at se inde i det.

Således er et filter i en keramisk matrix. Dette er en serie af rør, mens i de tilstødende lukkede ender. Inden for denne matrix udstødningsgasserne fra motoren, men når gasserne ind i røret, derefter flytte kan simpelthen ikke. Derefter, gennem væggene i rørene, de falder ind i det tilstødende åbne rum og derefter kan komme ud af matricen. I processen med diffusion af selv de mindste partikler forbliver i filteret, hvilket betyder, at den udfører sin opgave.

Hvor er dieselpartikelfiltret

Find denne post vil ikke være svært. Filteret er ofte monteret i et køretøj udstødningssystem. På grund af de konstruktive træk elementet findes mellem lyddæmperen og katalysatoren. I nogle tilfælde kan anordningen være kombineret med katalysatoren og er placeret direkte bag udstødningsmanifolden. Der den maksimale gastemperatur, og et sådant filter har en katalytisk belægning.

driftsteknikker

For effektivt at bruge diesel partikelfilter på diesel, prisen er ganske høj (ca. 900 euro), er det nødvendigt at opretholde bilen ordentligt. Sagen er, at i processen med at rense udstødningsgassen fra cellen og røret tilstoppet med sod. Dette reducerer effektiviteten af dieselmotoren.

Reduceret filter gennemløb og forøger output modstand af udstødningsgasser. Mange producenter at forlænge levetiden af denne bestand op uden behov for hyppig udskiftning, anvendt en særlig algoritme af filteret, når fyldet niveau overvåges. Hvis filteret er fyldt op, så motoren strømmen forsvinder, skal du køre filteret regenerering.

Årsagerne til nedsat effektivitet

Der er flere grunde til tilstoppede filtre. Den væsentligste årsag - kvaliteten af dieselolie. Ved påfyldning af dårlig kvalitet brændstof køretøj en stor mængde af sod - filtrere hurtigt bliver tilstoppet, hvilket reducerer batteriets levetid.

En anden grund - manglende temperatur. Således bliver sod brændes ufuldstændigt. Sagen er den, der er et dieselpartikelfilter på diesel. Hvad er det? Det handler ikke kun forsinker partiklen, men også opretholder temperaturen til at brænde dem. Imidlertid bør det siges, at dette sker, når varmen i udstødningsgasserne er høj og ikke er mindre end 600 grader Celsius. Ved lavere satser vil ikke brænde sod.

Blandt årsagerne til at reducere gastemperaturen secernerer også flere. Denne køreprogrammer, overbelastning, nedsat proces brændsler. Således i systemet temperaturen ikke stiger, når hastigheden er lav, og bevægelse er ledsaget af hyppige stop.

statskontrol

For at være i stand til at overvåge status for systemet, er udstødningssystemer for dieselmotoren udstyret med testudstyr. Det omfatter temperatur- og tryksensorer. Disse elementer giver signaler til den elektroniske styreenhed, og som bestemmer et filter eller alligevel fyldt. Når et element er meget fuld, starte renseprocessen.

Hvordan at rengøre

For at genoprette effektiviteten af motoren fyldt med partikelfilter, bare bruge et par enkle teknikker, der vil hjælpe med at køre den selvrensende. Regenerering kan være både passive og aktive type. Under alle omstændigheder, processen foregår ved forbrænding af sod og rør og kanaler frigivelse.

Til regenerering fremgangsmåde kan anvendes ved at forbedre opvarmning udstødningsgas, tilsætningsstoffer eller vask af partikelfilteret. Tilsætningsstofferne bidrage til at reducere den temperatur, hvor sod vil brænde. En vask med særlige agenter at hjælpe med at rense filteret.

Fremgangsmåde til passiv regenerering

Sådan rengøring kan føre direkte til bilisten. Om nødvendigheden af regenerering vil rapportere den tilsvarende indikator. Også starte denne proces er nødvendig, hvis højttaleren eller reduceret motoreffekt.

Det vigtigste - at tilvejebringe en stigning i temperaturen af udstødningsgassen. Dette gøres ved at køre en bil med en fuld last. Nok til at køre 30-40 km til filteret er helt ryddet og alle sod brændt ud. Den anden mulighed - brug af særlige brændstof additiver.

aktiv regeneration

Denne tilstand kan udløses automatisk af styringen ECU. Til denne elektronik analyserer information fra temperaturføleren og tryksensor. Det oplyser den elektroniske styreenhed, at filteret er tilstoppet og sensoren ifølge temperaturen. Hvis det ikke er nok til helt brændt sort, kan computeren desuden indsprøjte brændstof under udstødningen output. Dette vil gøre det muligt at brænde sod i udstødningen. Det giver dig også mulighed for at hæve temperaturen til det ønskede niveau.

Hvis i udstødningen tarmkanalen og har andet udstyr, som også forøger opvarmningen af udstødningsgas, kan ECU bruge dem.

vask

Denne procedure kræver speciel væske. Den meget samme procedure som helhed afhænger af den type køretøj.

Således fjernes filteret, og hullerne lukke det. Derefter hældes i rensevæsken for at udfylde hele volumenet af filteret. Endvidere skal produktet være alene i ti timer, med fra tid til anden for at ryste filteret. Derefter elementet vaskes med varmt vand og monteret tilbage på bilen. Der findes flere typer af fluider og for hver - en rensemetode. Man bør huske, før du udfører disse procedurer.

Vask og rengøring vil bidrage til at forlænge arbejdstiden element, fordi udskiftning af partikelfilteret - et meget dyrt proposition. Men før eller senere, livet stadig at komme. Det anbefales at skifte filtrene efter 180.000 km.

Bær dette design påvirket primært trafikforhold, brændstofkvalitet, samt kørestil. Hvis bilen udsættes for betydeligt stress, kan udskiftning af elementet være påkrævet før.

Så vi regnet ud, hvorfor er dette stykke i en bil. Diesel partikelfilter, samt andre auto dele til udenlandske biler, - en vigtig del af moderne biler. Dette element forbedrer økologiske situation i verden, og det er sundheden for mennesker. Kvalitet miljø - et sundt samfund og glade børn.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.