FormationGymnasier og universiteter

Fedtopløselige vitaminer - liv støtte

Folk har længe vidst, at for en normal udvikling, vækst og liv sig ud fra kroppen af kulhydrater, fedtstoffer, proteiner er nødvendige og særlige stof. Navnet fik de kun i 1911 takket være K.Funku videnskabsmand, opfandt udtrykket "vitamin", som betyder "liv-bærende". Dette navn afspejler præcist deres essens, som de nyttige elementer bidrager til den fulde eksistensen af alle levende ting, begyndende med de simpleste organismer til mennesker og dyr. Men disse oplysninger er af interesse for dem, der skriver om det vandopløselige og fedtopløselige vitaminer abstrakt. I denne artikel ser vi nærmere de typer af fedtopløselige vitaminer, hvad de gør, og hvor findes.

Ifølge den kemiske natur af de to hovedgrupper af vitaminer kan skelnes - den vandopløselige og fedtopløselige. Indholdet af vandopløselige vitaminer skal genopfyldes dagligt. Men de fedtopløselige vitaminer har evnen til at ophobes i levende organismer, specielt i leveren, med en mangel frigivet fra hende og gøre op for en mangel. Det får folk opløselige vitaminer fra fødevarer af vegetabilsk og animalsk oprindelse.

Fedtopløselige vitaminer er præsenteret i følgende typer:

Vitamin A (retinol), som en kraftig antioxidant forsinker fysiologisk ældningsproces, forbedrer synet, og især tusmørke farve, stimulerer ny vævsvækst og deling af celler, en positiv effekt på den reproduktive funktion, understøtter normal slimhinde og hud. Og også øger immunitet og resistens over for visse toksiner og giftstoffer.

Med manglende retinol observeret overtrædelse af nervesystemet funktion, fordøjelse og åndedræt, krop modstand falder, vækst dæmpes, dråber synsstyrke.

I store mængder, er vitamin A findes i lever, smør, æggehvide. Planter indeholder hans forgænger - caroten, som er hurtigt ved at blive et nødvendigt vitamin A. Dens mange i gulerødder, abrikoser, græskar, grøn.

Vitamin E (tocopherol). Det synes bemærkelsesværdigt antioxidant, der bremser aldring, samt nødvendig muskuløse belastninger, for at forhindre træthed, til normalisering af protein metabolisme, den succesfulde udvikling af fosteret og graviditeten. Det har en positiv effekt på bloddannende organer, reproduktive system, forbedrer hudens tilstand.

Mangel på vitamin udtrykt i muskeldystrofi, træthed.

Mange tocopherol indeholdt i vegetabilske olier, især majs og soja, hvedekim, æg, lever, smør, grønne ærter, salat og kål.

Vitamin K (phylloquinone) har antimikrobiel, analgetisk, antibakterielle egenskaber, danner prothrombin, forbedre blodstørkning fremmer gastrointestinale rytmiske sammentrækninger.

Ulempen er manifesteret phylloquinon afbrydelse af intestinale hårdt helende sår, blødning under børstning og næse, blå mærker af ukendt oprindelse.

Naturlige kilder til vitamin K er brændenælde, gulerødder, ærter, alger, æg, lever, persille og spinat. Vitamin K er delvist syntetiseret ved sunde tarmmikroflora.

Vitamin D (calciferol), også kaldet "solskin vitamin" på grund af dens evne til at blive syntetiseret i det menneskelige legeme udsættes for solens stråler.

Calciferol kræves for optimal optagelse af phosphor og calcium i tarmen. Dens mangel er manifesteret skørt hår og negle, huller i tænderne.

De vigtigste kilder til vitamin E - leveren hos dyr og fisk, grøntsager, majskimplanter (rug malt, hvedekim), ølgær, æg, smør, mælk.

Fedtopløselige vitaminer, tabellen behov:

vitamin A

800-1000mkg voksne;

400mkg børn.

D-vitamin

2,5mkg voksne;

10mkg børn.

vitamin K

60-80mkg voksne;

5-30mkg børn.

vitamin E

voksen 8-10mg;

børn 3-7mg.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.