Kunst og underholdningLitteratur

De vigtigste elementer i sentimentalitet. Tegn på sentimentalitet i litteraturen

Sentimentalitet - er ikke kun en tendens i kultur og litteratur, er det primært en sindstilstand af det menneskelige samfund på et bestemt udviklingstrin, som begyndte noget tidligere og varede fra 20'erne til de 80 år af XVIII århundrede i Europa, i Rusland, det var i slutningen af XVIII - begyndelsen af XIX århundrede. De vigtigste tegn er sentimental - i den menneskelige natur anerkender forrang af sanserne, ikke sindet.

Fra sind til sanserne

Sentimentalitet lukker oplysningstiden, som dækkede hele XVIII århundrede og affødte en række litterære bevægelser. Denne klassicisme og rokoko, præ-romantik og sentimentalitet. Nogle eksperter har beskrevet efter retning af tænke på romantik og sentimentalitet identificeret med præ-romantik. Hvert af disse områder har sine egne typiske kendetegn, hver har sin egen normative personlighed, en hvis funktioner bedst udtrykker den anden tendens, som er optimal for en given kultur. Du kan navngive et par tegn på sentimentalisme. Dette fokus på individet, på styrke og magt af sanserne, forbeholdt naturen gennem civilisationen.

Mod naturen

Denne tendens i litteraturen om de foregående og følgende tendenser adskiller sig primært i dyrkelsen af det menneskelige hjerte. Der foretrækkes enkelhed, naturlighed, helten af arbejdet bliver mere demokratisk personlighed, ofte repræsentative for de almindelige mennesker. Stor opmærksomhed er givet til den indre verden af mennesker og natur, som han er. Disse er symptomerne på sentimentalisme. Følelser er altid gratis sind, tilbedt, eller endda guddommeliggjort klassicisme. Derfor forfattere-sentimentalists havde friere fantasi og vise det i produktet, hvilket heller ikke er presset ind strenge logiske rammer klassicisme.

Nye litterære former

De vigtigste genrer af sentimentalitet - en rejse og romaner, men ikke simpelt, men lærerigt, eller i breve. Breve, dagbøger, erindringer - de mest anvendte genrer, da de muliggør bredere for at afsløre den indre verden af mennesket. I poesi, foretrækkes det elegi og brevet. Det vil sige, de litterære genrer i sig selv, også tegn på sentimentalitet. Pastoral kan ikke tilhøre andre end beskrevet nogen anden retning.

Den russiske sentimentalitet var reaktionær og liberal. Repræsentant var først Shalikov Petr Ivanovich (1768-1852). Hans værker var idylliske utopi - en uendelig gode konger, sendt af Gud på jorden udelukkende af hensyn til lykke bonden. Ingen sociale modsætninger - idealisme og universel godhed. Måske takket være de sure-søde værker af denne litterære bevægelse blev fastsat nogle tearfulness og kunstighed, som undertiden opfattes som et tegn på sentimentalisme.

Grundlæggeren af russisk sentimentalisme

Udestående repræsentanter for den liberale tendens er Karamzin Nikolay Mihaylovich (1766-1826) og tidlig Zhukovskiy Vasiliy Andreevich (1783-1852), er kendt. Du kan endda kalde et par progressive frisindede forfattere - denne AM Kutuzov, som har viet Radishchev "Rejsen fra St. Petersborg til Moskva", M. N. Muravev, salvie og digter I. I. Dmitriev, digter, fabulist og oversætter, VV Kapnist og N. A. Lvov. De tidligste og mest slående produkt af denne tendens var historien Karamzin s "Poor Liza". Det skal bemærkes, at tegnene på sentimentalitet i litteraturen Rusland har særlige kendetegn for Europa. Det vigtigste er lærerige, moralske og uddannelsesmæssige karakter værker. Karamzin sagde, at du skal skrive som du taler. Således en anden funktion i russisk sentimentalitet er at forbedre sproget i et litterært værk. Det skal bemærkes, at den positive udvikling eller endda opdagelsen af denne litterære bevægelse er, at det først er drejet til den åndelige verden af befolkningen i de lavere klasser, afslører sin rigdom og generøsitet. Før sentimentalists fattige mennesker, som regel, det viser en rå, afstumpede, ude af stand til enhver spiritualitet.

"Dårlig Liza" - den øverste russiske sentimentalisme

Hvad er tegn på sentimentalitet i "Ringe Liza"? Plottet i historien er almindeligt. Skønheden i det er ikke det. Selve idéen om at arbejde bringer til læseren, at naturlighed og rige verden af Lisa, en simpel bonde, er uforligneligt overlegen i forhold til den verden veluddannede, sekulære, skolet Erastus, i almindelighed, og ikke et dårligt menneske, men fastspændt rammekonvention, ikke at tillade ham at gifte sig kæreste. Men han troede ikke, at blive gift, fordi opnå gensidighed, Erast fuld af fordomme, tabte til Lisa interesse, har det ophørt med at være for ham personificeringen af renhed og uskyld. Dårlig bondepige, selv fuld af værdighed, bygger på den rige unge mand, den afstamning borgerlig (som bør sige om bredden af sjæl og demokratiske synspunkter), der oprindeligt bestemt for den endelige løb til dammen. Men den værdighed af historien i en helt anden tilgang og perspektiv belyst temmelig banale begivenheder. Den er udstyret med sentimentalitet i "Dårlig Liza" (skønhed i sjælen af den fælles menneske og natur, dyrkelsen af kærlighed) gjorde historien er utrolig populær blandt sine samtidige. Og dammen, hvor Lisa druknede, blev kaldt af hendes navn (et sted i historien erklærede helt præcist). Det faktum, at historien er blevet en begivenhed, er det faktum, at næsten alle blandt de nuværende kandidater af sovjetiske skoler ved, at "Dårlig Liza" Karamzin skrev, som "Evgeniya Onegina," Pusjkin og "The Novice" Lermontov.

Oprindeligt fra Frankrig

Sentimentalitet selv - fænomenet i fiktionen større end klassicisme med sin rationalisme og tørhed, med sine helte, der som regel blev kronede hoveder eller chefer. "Julie, eller New Heloise" af Jean-Jacques Rousseau brød ind fiktion og lagde grunden til en ny retning. Allerede i værker af grundlæggeren af vejledningen var almindelige symptomer på sentimentalitet i litteratur, der danner et nyt kunst-system, der besang den menige mand, er i stand til empati, uden nogen egeninteresse til andre, uendeligt kærlig familie, oprigtigt glæde sig over andres lykke.

Ligheder og forskelle

Tegn på klassicisme og sentimentalitet er meget ens, fordi begge disse områder hører til den æra af oplysningstiden, men der er også forskelle. Klassicisme forherliger og guddommeliggør fornuft og sentimentalitet - følelse. Det vigtigste slogan af disse områder er også anderledes: det er den klassiske "mand, en slave til diktat grund" i den sentimentale - "Folk føler sig". Diverse værker og former for skriftligt - den logik og stringens blandt klassikere, og rige digressioner, beskrivelser, erindringer og breve af værker af forfatterne til senere litterær bevægelse. På baggrund af ovenstående, er svaret på spørgsmålet om, hvad der er de vigtigste elementer i sentimentalisme. Hovedtemaet for værker af kærlighed. Genre-specifikke - Pastorale (Elegy), en sentimental historie, skrivning og rejser. I værkerne - dyrkelsen af sanserne og natur, undgå rethed.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.