Kunst og underholdningLitteratur

Billedet af St. Petersborg i værker af Gogol og Pushkin. Petersborg "Nevsky Prospect" Gogol

Ingen russiske by ikke tiltrække megen opmærksomhed fra forfattere fra forskellige tidsaldre, som St. Petersborg. Han blev den måde-puslespil mode symbol, en måde-æra. Petersborg lige tiltrækker, trækker fantasi forfattere, sin charme, ofte mørke og mystiske, umuligt at modstå. Den præsenteres som et levende væsen, som hovedperson, da de uhæmmede elementer bærer kun død og ødelæggelse. Ulige sav og se North Palmyra forfattere. Således er en anden fortolkning af billedet af St. Petersborg i værker af Gogol og Pushkin.

Petersborg gennem øjnene på A. S. Pushkina

For Alexander Sergeyevich Petersborg har været en grundpille i enevælden, hymnen af Petrine reformer og afspejler essensen af den æra, dens manerer, og vaner orden. Den lyse billede af byen er præsenteret i et af de små tragedier - "The Bronze Horseman", samt "The Queen of Spades", "The stationsforstander" fra serien "Tales of Belkin" og flere andre værker.

I "The Bronze Horseman" billede af St. Petersborg Pushkin fusioneret med billedet af Peter og hans politiske aktiviteter. Byen blev legemliggørelsen af autokrati, det er en by med Peter I, hovedstaden i den russiske stat.

Men billedet af St. Petersborg afspejler ikke blot storhed og skønhed Peters aktiviteter, men også hjælpeløshed almindelige mennesker foran hendes magt og uundgåelighed. Et sådant element, er det fejer hen over verden og tager liv. Så er livet ødelagt af oversvømmelse Eugene og hans brud.

Pushkin i tragedien rejser spørgsmålet om Peters reformer, som naturligvis meget forandret til det bedre i landet, men dog ikke regne med interesserne hos den enkelte. Denne modsigelse er stadig uløst, og byen blev et symbol på dette dilemma.

hymne til St. Petersborg

En milepæl var indførelsen af tragedien "The Bronze Horseman." Det skiller sig ud på baggrund af de følgende kapitler arbejder sig højtidelighed, glæde og lysstyrke. post er ofte betragtes separat fra hele tragedien og kaldte hymnen i St. Petersborg. Taget at sammenligne med det billedet af St. Petersborg i værker af Gogol, Dostojevskij og andre russiske forfattere, der ofte er involveret i polemik med Pushkin.

Hensynsløs og afstumpede Petersborg

I hjertet af "The Queen of Spades" A. S. Pushkina er en mystisk historie. Hovedpersonen - en tysk - en ivrig gambler. Han blev taget til fange af en gal længsel efter at kende hemmeligheden bag de tre kort, som holder den gamle grevinde. Pushkin klart og detaljeret beskriver en meningsløs og ubrugelig liv spillere, der tilbringer al deres tid spillekort. Alle high society - fra ung til gammel - er omfattet af denne sygdom. Billedet bliver et symbol på hovedstaden i St. Petersburg, som er gennemsyret af mystik og vrøvl. By, perverterer de mennesker, sletning enkelte skæmmende meninger og idealer. Pushkin forklarer den ødelæggende effekt af sociale årsager. Den øverste klasse af tiden kan ikke forestille mig mit liv uden de kortspil, udgifter for dette erhverv al sin tid og penge. Kort er bygget på en piedestal af den højeste værdi og betydning. Der var tilfælde, hvor en herre mistede sin kone.

Samtidig på mode tænkte om den rolle, skæbne, i tilfælde af menneskets skæbne. Denne filosofi er perfekt kombineret med den boomende gambling. Dette illustreres tydeligt af de tyske, der mener, at det vil være muligt at lære det hemmelige kort vilje Providence, og den højeste værdi anser den rigdom og position i samfundet. Det er, hvad der synes Petersborg i "The Queen of Spades".

Tilsvarende kapital trækker Pushkin i "The stationsforstander". Petersburg high society repræsentant - officer Minsk - synes egoistisk, løgnagtig og grusom mand. Mens Vyrin - de fattige og forsvarsløse, men den moralske person er enkel stationsforstander, der falder til hovedstaden kun for det faktum, at datteren tilbage.

Pushkin især fokuserer på falskheden i St. Petersborg. For eksempel, en velklædt ung mand tager pengene Vyrin. Det skaber et billede af byen, hvor alt er ikke, hvad det ser ud, byen med en dobbelt bund.

I disse værker billedet af Puschkins Petersborg tager på træk såsom bedrag, grusomhed, afstumpethed.

Billedet af St. Petersborg i værker af Gogol

Petersborg Gogol og Pushkin har både forskelle og ligheder. Motiver mystik, afstumpethed, magt og kongemagt vil være nøglen i Gogols billedet af St. Petersborg, men indsendes og vist, at de er helt anderledes.

Nikolay Vasilevich Gogol levede i lang tid i hovedstaden, hvilket stærkt til udtryk i hans værker. Emne Petersborg Gogol arbejde er en af de førende. Han skrev en række af selv de Petersburg historier.

Petersborg Gogol - en mystisk fantasiverden fuld af dystre mystik. En verden styret af magt og luksus, og den lille mand er ikke noget værd, og kan forsvinde uden at efterlade et minde om ham selv og korn. Petersborg i værker af Gogol - et sted, hvor folk taler for sig selv, deres næser løbe væk fra deres ejere og er fremtrædende i samfundet, og tingene kommer til livet.

Således kan billedet af St. Petersborg i Gogols arbejde sammenfattes som et sæt af overdrivelse, grotesk og satire.

Jul og den virkelige Petersborg gennem øjnene på Gogol

Roman "The Night Before Christmas" var en af de første til at blive vist Petersborg Gogol. Byen ser ud til at Vakula fabelagtigt skinnende og ringetoner i verden. På alle sider er omgivet af en masse lys og lyde utrolig bevægelse på gaderne i bedøvelse, animeret hjem som at se ham. I beskrivelsen af slottet af kejserinde og alle usædvanlige og fabelagtigt: og malerier, og trapper og dørlåse; og indbyggerne selv er klædt i lyse fantastiske outfits. Byen vises i pragt og eventyrlige skønhed.

Han helt anderledes i "The Inspector General". Dette er ikke et eventyr, men et reelt billede af St. Petersborg i værker af Gogol. Byen bliver en reel pragmatisk sted, hvor det vigtigste i en mand - rigdom.

Den komedie om to tegn fortælle Petersborg - Khlestakov og hans tjener Osip. Øjnene af inspektøren almindelige læser ser en by, hvor regerer rækker og luksus. Begræns drømme af en smålig embedsmand, der ønsker glædelig eller forfremmet til feltmarskal. Derfor Khlestakov ser sig selv rig med høj rang af den frygtede og respekterede. For Osip Petersburg helt anderledes. Det er en by gennem øjnene på en tjener, hvor der ikke er nogen luksus, men der er en bred vifte af fritidsaktiviteter: ridning i en kabine, teater, dans hunde. Og han kunne lide det meste i byen høflighed af mennesker i samtalen. Petersborg Osip meget mere ægte og mentale påfund inspektør.

Petersburg "Dead Souls"

Gennem forfatterens vej ændrede holdning Nikolai til North Palmyra. Men selv efterhånden forvandlet, det bevarer sine væsentlige træk i billedet af St. Petersborg Gogol. "Dead Souls" er den mest levende illustration af disse ændringer.

Hvert kapitel af digtet Gogol nævner Petersburg, så glem ikke at fortælle om det nogle kant. Så så snart Chichikov kørte op til restauranten, forfatteren ironisk nævner om fremmedhed af kraften i St. Petersburg mestre. Eller tag for eksempel guvernørens Ball. Gogol bemærker, at mange af deltagerne her er meget lig den hovedstadens indbyggere. På siderne i digtet er fælles og sarkastisk forfatter til den højeste rang i St. Petersborg med priser og ædel fremtoning, hvorfra vi kan forvente en lusket lort.

Som allerede bemærket, temaet af St. Petersborg i Gogols arbejde er nøglen. Og i "Dead Souls" klareste måde det manifesterede sig i historien om Kaptajn Kopeikin. Dette er en historie om en helt i krigen i 1812, handicappede, der kommer til St. Petersborg i håb om kongelig gunst. Alligevel hjælp er nægtet. Byen forekommer os adstadige og sjælløs magtbase af kejseren, hvor der ikke er plads de fattige og de lidende. Desuden er det er uretfærdigt, grusom og nådesløs til den lille mand.

Petersborg i "Dead Souls" - en by på knoglerne, udsigten til en rigtig by. Ting og mennesker i det er lige så levende. Han syntes at være centrum af jorden, hvor den samlede verden. Myndighederne her har ret til at disponere over de mennesker, som de vil. Dette er ikke at finde sandheden og beskytte kun den kolde glitter af luksus, men ligegyldighed og afstumpethed af embedsmænd.

"St. Petersburg Stories"

Billedet af St. Petersborg i Gogols arbejde blev dannet i vid udstrækning på grundlag af de erfaringer, som forfatteren har modtaget under deres ophold i hovedstaden. Det var dengang, at han skrev en række historier ( "Nevsky Prospect", "næse", "Portræt", "The overfrakke", "Dagbog af en Madman"), som udgjorde en cyklus «Petersburg romaner». Disse værker er forbundet tætte fællesskaber, såsom:

  • Ideologisk patos, lukket i billedet pengenes magt, der korrumperer folk, og udsætter det sociale system, fuld af løgn og uretfærdighed.
  • De problemer, hvilket afspejler den katastrofale og straffrihed for pengenes magt og embedsmænd.
  • Hovedpersonen af værkerne - den "lille mand".

Petersburg historier om Gogol - en by med sociale modsætninger og sociale problemer.

Gå gennem "Nevsky udsigten"

Main Street og symbolet på St. Petersburg - Nevskij Prospekt, som afspejler essensen af det hele i St. Petersborg. De er bogstaveligt talt uadskillelige. Stor, kan du se, hvordan det linkede billede af hovedgaden og billedet af St. Petersborg i værker af Gogols historie "Nevsky udsigten". Hvad vil blive diskuteret yderligere.

Petersborg "Nevsky Prospect" Gogol portrætteret drukne i luksus og pragt af lys, triumferende og smukke. Men gemmer sig bag denne ligegyldighed, ro og tomhed, den mest karakteriserer sande Nevskij Prospekt. Gogol billedet af St. Petersborg fortsætter med at give de samme illusoriske og bedrageriske træk, Pushkin. Endelig to store forfattere kom sammen i en enkelt udtalelse. Her Petersborg Gogol og Pushkin bliver utrolig ens. Pushkin motiver fra "stationsforstander" at leve i "Nevsky Prospect" fortsætter.

Svigefulde, onde og misundelige mennesker bebor Nevskij Prospekt. Gogol trækker billedet af St. Petersborg som et billede i billedet. Under det øverste lag af lyse, farverige og attraktive farver skjule grimme dystre mørke toner og sjælløs byen.

Fantastisk og halv-gale billede vises i Gogols Petersborg. Nevskij Prospekt er en maske, en maske, der passer over denne by, for yderligere at forvirre og bedrage sine borgere.

"Nevsky Prospect" er optakten, prologen til hele cyklus. Værket skildrer den udvendige side af St. Petersborg, og dens essens er manifesteret i de følgende historier.

Andre "Petersburg historier", "næse", "The Overcoat", "Portræt"

Gogol i hans historie "The Nose" skildrer en absurd situation - af Major Kovalyov undslipper hans næse, som blev betragtet som den eneste kendetegn af helten, da han var en bums. Brug grotesk overdrivelse og fiktion, Gogol skildrer og spotter magt embedsmænd og underdanighed. Writer kritisk skildrer moderne liv i alle dets latterlighed og absurditet.

Og næsen er ikke bare løbe væk fra ejeren, men også blev en Etatsraad og begyndte at strejfe i St. Petersborg. Og Kovalev blev tvunget til at bøje sig for ham, da hans rang var lavere, og verdens største regalier bestemme alting. Konklusionen på denne historie var, at manden på hovedstadens vigtigste - næsen, og uden at det bliver de ikke noget, tomme rum. Men sidstnævnte, klædt i uniform, kan være vigtigere end sin herre.

Levetiden for St. Petersburg embedsmand, således portrætteret formålsløs, tom og illusorisk.

Petersborg "The Overcoat" - en by, hvor den menneskelige eksistens er direkte afhængig af sin økonomiske og sociale position. City, hvor der er to verdener: en, fyldt med lyse lys, hjem til højtstående embedsmænd, og for det andet, hvor vaskevandet kan hældes på hovedet passerer, beboet af "små mennesker", som afslutter eksistensen af usynlige, men livet går videre i elendighed og frygt. Fra denne anden verden tog han sin helt Gogol. Akakiy Akakievich Bashmachkin, repræsentant for de "små mennesker" - det er en dårlig servil mand, der drømmer om kun én ting - en ny overfrakke. Og til hendes ordre, er han tvunget til at spare på alt: fra såler og slutter med stearinlys og mad.

Akakiy Akakievich åndeligt fattige mennesker. Hans eneste ting i livet - en tjeneste, men en næret drøm - en ny overfrakke. Men Gogol skildrer denne uheldige officer, så han er medfølelse, medlidenhed og sympati. Og denne harmløse, aldrig lade nogen røre personen dør tragisk.

Og på tidspunktet for hans død i hjertet af den "lille mand" er født ønsket om at gøre oprør mod denne verdensorden. Imod offentlig mekanisme, der kværner folk. Denne lille undertrykte menneske Gogol giver evnen til at protestere og modstå uretfærdighed og nådeløshed af virkeligheden.

I historien "The Portrait" lyder temaet for kreativitet i harmoni med temaet for galskab. Petersborg synes der et monster, lammende folks sjæle. Således at opnå det ønskede - at blive rig og at kun ansættes i maleri, hovedpersonen, Chartkov vender woozy magt guld. Han bliver en berømt kunstner, hans rigdom øges, men falder i forhold til den Talent fra ham.

I erkendelse af at uigenkaldeligt mistet sin evne Chartkov tilbringer sin formue på det for at ødelægge kunstgenstande. Efterhånden er det i stigende grad omfatter galskab, i sidste ende, han dør i smerte og delirium.

Dostojevskij - efterfølgeren af traditionen i Gogol

Billedet af St. Petersborg i værker af Gogol og Dostojevskij næsten identiske. Fjodor fortsatte med at skildre byen ligeglade med andres lidelser, fuld af galskab og besværlig, kværner ubeskyttede "små mennesker."

Dostojevskij beriget Gogols Petersburg Beskrivelse tradition. Og på grundlag af etablerede forgængere skabte myten om byen. Han formåede mere end nogen anden for at vide om den destruktive kraft i St. Petersborg, som påvirker psyken af sine indbyggere.

Gogols grotesk og fantastisk Petersborg dukkede op i Dostojevskijs arbejde gennem visioner og drømme om hovedpersonerne, gennem de mystiske begivenheder. Takket være denne utrolige sammentræf realisme forfatter kaldet "mystisk".

Dostojevskij og henviser til de billeder af "små mennesker". Men hvis Gogol var præget af ironi og satire at skildre selv en tragedie, Fjodor fokuserer bare på tegn, der lider i deres liv. Disse er alle medlemmer af familien Marmeladov, så er han, Raskolnikov i "Forbrydelse og straf". I denne roman, byen blev en af hovedpersonerne i fortællingen. Og det illustrerede Dostojevskij Petersburg nær St. Petersborg Akaky.

I Dostøvskys værker er kun en mørk dyster del af byen, ikke længere er dækket med Gogol og Pushkin s lys og farver. Forfatteren udforsker stank og skidt af dens hjørner, uregelmæssige polygonale hjørner af værelser, støv bro. Alt dette lægger pres på manden, kørsel ham sindssyg, krøblinge.

fund

Billedet af St. Petersborg i værker af Gogol og Pushkin, så gør det sæt af ligheder og vigtige forskelle.

Petersborg Gogols værker er variabel og vildledende. Lysstyrken af lys i det kombineres med en rustbunke dets indbyggere. Godt fremlagt i Petersburg "Nevsky Prospect" Gogol. I denne historie afspejles alle de grundlæggende motiver, såsom St. Petersborg dobbelthed af verden, hans galskab, liggende, ødelæggende virkning på dets indbyggere, mystik og illusion.

Pushkin Petersburg indbegrebet af ånden i Peters tid. By kombinerer både storhed handlinger Peter og al deres gru - ikke for ingenting, at det er bygget på knogler og sumpe. Pushkin skaber et helt billede, hvor to elementer smelter sammen. Ikke sådan Gogols Petersborg, en by som double. Dens skønhed og pragt - en falsk maske, der skjuler den sande essens - mørke, mørke, skøre og destruktiv.

Pushkin og Gogol var typiske, hvilket skaber et billede af St. Petersborg, at vælge hovedperson i "lille mand", som er ude af stand til at modstå byen, dens enhed og dens love. Han hjælpeløst dø, brudte og trampet.

Udviklet og beriget traditionen med Gogol, Dostojevskij, skabe din egen unikke og unikt billede af St. Petersborg. By, kun i stand til ødelæggelse af menneskeliv og menneskelig forståelse.

Billedet af St. Petersborg forblev og forbliver attraktivt for russiske forfattere. Således er den klassiske tradition fortsatte i hans arbejde Akhmatova, Blok, Andrei Bely. Og slet byen på Neva-floden vil fortsætte med at tiltrække dets mysterier så meget som ville eksistere.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.