FormationUngdomsuddannelse og skoler

Den mikroskopiske struktur af knogle. Især knoglestruktur

Lab "mikroskopiske struktur af ben" er velkendt for enhver skolebarn. Alle husker, at det var takket være de særlige forhold i den cellulære struktur af kroppen har en velkoordineret-system af organer, der sikrer bevægelsen af kroppen i rummet.

Betydning bevægeapparatet

trafikkontrolaktioner systemet består af knogler, muskler og ledbånd, der forbinder dem. Denne harmoniske mekanisme, hvorved legemet er formet sine indre organer signifikant beskyttet mod mekanisk beskadigelse, de enkelte dele og hele kroppen kan bevæge sig i rummet. Hvor vigtigt er denne funktion? Movement - sådan er livet. Det er en af de attributter af levende organismer, sammen med vejrtrækning, vækst og reproduktion af deres egen slags. Mange organismer er knyttet livsstil. For eksempel planter. Men de er karakteriseret ved væksten i bevægelse mod solen.

For den menneskelige krop denne vitale funktion giver strukturen af knogler.

osteocytter

Den mikroskopiske struktur af knogle er repræsenteret ved dens celler. De kaldes osteocytter. De har tenformede eller stjerne-formet, store, runde kerne. Oversat navn på disse celler betyder "ben".

I cytoplasmaet af osteocytter få permanente cellulære strukturer kaldet organeller. Hvis vi ser på dem under et mikroskop, er det muligt at skelne de enkelte elementer i mitokondrierne og det endoplasmatiske reticulum.

knogleceller er vigtige kendetegn. Det ligger i det faktum, at i de voksne dannede organisme osteocytter mister deres evne til at dele sig og begynde processen med slid og aldring.

knoglevæv

Strukturen og sammensætningen af det humane knoglestruktur på grund af knoglevævet. Den består af individuelle plader dannet af osteocytter, og intercellulære substans. Knoglevæv er en type bindevæv. Dens karakteristiske træk er en stor mængde af intercellulære substans, ved hvilken enkelte celler afsendes.

Bare arrangeret og knogle. Dens intercellulære substans dannet af fibre af kollagen og mineraler, som er strukturer af protein natur.

Lab "mikroskopiske struktur af knogle"

Overveje denne slags væv under stor forstørrelse. Visuelt den mikroskopiske struktur af knogle ligner et netværk. En sådan struktur dannes gennem talrige tynde udvækster osteocytter, de er sammenkoblet. Dette netværk giver knogler styrke. På grund af tilstedeværelsen af collagenfibre, som indeholder kontraktile proteiner, knogle stand til kompression og spændinger.

Den mikroskopiske struktur af knogle Nedenstående figur viser meget godt.

Den kemiske sammensætning af knogler

25% af den totale sammensætning af stof er vand. Den samme procentdel, som organiske stoffer. Dybest set elastisk collagen protein med en fibrøs struktur. Han giver knoglerne en ejendom, såsom elasticitet. For eksempel strukturen af den korticale knogle gør det muligt at modstå en belastning på 1,5 ton. Mineraler er præsenteret primært fosfor og calciumsalte. Deres funktion er at sikre hårdhed og styrke knoglerne. Det er især vigtigt indtagelse af disse sporstoffer under dannelsen af barnets skelet. Calcium-rige mejeriprodukter, bælgfrugter, kål, tomater, skovsyre og vilde jordbær. Fosfor findes i animalske produkter: kød, æg og fisk.

spændende oplevelser

Den mikroskopiske struktur af knogle har sine egne karakteristika. Men hvad stof er mere vigtigt for udviklingen af dette stof? For at forstå dette, kan du bruge oplevelse.

Bone sættes i en vandig opløsning af saltsyre. Som et resultat, er alle mineraler opløst. Bone bliver så fleksibelt, at det let kan bindes i en knude. Men så ville det være vores krop havde ingen fundament og støtte.

Hvis brændt knogle på meget lav varme, efterhånden det oxiderer alle organiske stoffer. Som et resultat af et sådant væv kan simpelthen smuldre.

Én konklusion: hver gruppe stoffer bundet til knoglerne af visse egenskaber, hvilket gør dette stof enestående og uundværlig for den menneskelige krop.

klassificering af knogler

Afhængig af formen på knoglerne er flere grupper. Lang, også omtalt som rørformet, danner et hulrum indeni. Det er fyldt med en speciel substans - gul knoglemarv. Den er rig på fedtvæv, nærer knoglerne, og spiller en vigtig rolle i metaboliske processer. Disse knogler, takket være strukturelle træk, kombinere styrke og lethed. Eksempler på disse er lårbenet - den længste knogle i den menneskelige krop, brachial, radial og andre. Væggene i sådan udformet kompakt knogle stof. Dets strukturelle enhed er osteon sammensat af specialiserede benede plader. Lederen af de lange knogler er sammensat af svampet stof, hvis partikler den røde knoglemarv - en af de bloddannende strukturer i kroppen.

Korte knogler er ryghvirvler, håndled, mellemfoden. Og eksempler på den brede - kniven og bækken. De dannes overvejende svampet stof.

Uanset struktur er hver knogle dækket med det øverste lag af bindevæv - periosteum.

Top-mest

Strukturen af den korticale knogle bestemmer dets titel mest holdbare og lang. Og her er den korteste øre knoglen - stapes. Dens længde er mindre end 3,5 mm. Den stærkeste knogle - kæben.

Surprise knogler og deres mængde. Forestil: den menneskelige fod består af 52 knogler. Det er næsten en fjerdedel af det samlede beløb. Et interessant faktum er, at antallet af knoglerne falder med alderen. For eksempel, et nyfødt barn på omkring 300, som en voksen, dette tal næppe når op på 206. Dette skyldes det faktum, at over tid nogle af knoglerne, såsom kraniet smeltet sammen.

knoglevækst

Mennesket er født med et skelet, hvor strukturen er domineret af brusk. Dens omdannelse til knogle varer i gennemsnit 20-24 år. Næste stoppe deres vækst. Derfor, for at engagere sig i mange sportsgrene læger rådgive i en tidlig alder, hvor skelettet er stadig ret elastisk. Den mikroskopiske struktur af knogle gør det muligt at drage konklusioner, på bekostning af, hvilke elementer gjorde deres vækst. Det indre lag af periost tilvejebringer en stigning i tykkelse. En vækst i længden opstår på grund af fission bruskceller placeret ved enderne af knoglerne.

Strukturen og forbindelsen af knogler

Hver del af det menneskelige skelet opfylder sine forpligtelser. Derfor forbinde knoglerne på forskellige måder. En fast forbindelse kaldes en søm. Det er en struktur, i hvilken fremspring af en knogle inkluderet i anden fordybning. Fordi knoglerne i hovedet skelet. Ved første øjekast kunne det endda ud til, at kraniet består af en fast knogle. Så ideelt denne sammenhæng. Og der er det ikke tilfældigt, men i forbindelse med den funktionelle nødvendighed. Kraniet beskytter hjernen mod mekaniske skader under ulykker. Og det er kun en knogle forbindelse til mobil. Det er underkæben.

Fleksibel tilslutning af knogler kaldes en joint. Det er gennem disse forbindelser, og der er en bevægelse af kroppen og dens dele. Hvad er kendetegnene for strukturen af de fælles knogler? Især det faktum, at den ene leder er en del af en uddybning af den anden. De kontaktpunkter er dækket med hyalin brusk med en glat overflade. Denne struktur er med til at reducere friktion under bevægelsen.

Yderligere beskyttelse mod strækning er ledkapslen, som omgiver det på ydersiden. Inde i det er en speciel væske, hvilket også reducerer friktionen. Af ledkapslen fæstnet muskler og ledbånd, der fører direkte til det i bevægelse.

Mobil tilslutning af knogler adskiller vigtig funktion. Dette er antallet af bevægelsesakser. For eksempel knæleddet er en dual-akse, og tillader hofte i tre retninger.

Helt anden struktur er menneskets rygsøjle. Hans knogler er forbundet til de enkelte lag af brusk. Dette er den semi-bevægelige led af knoglen. Brusklaget stand til kompression og spændinger. De giver mobilitet denne del af skelettet kun inden for visse grænser. Men sådan en struktur giver virkningen af støddæmperen, stødabsorberende stød ved pludselige spring og bevægelser.

Strukturen af det humane skelet

Skelettet som grundlag af bevægeapparatet består af flere dele. Skelettet af hovedet eller kraniet, konventionelt opdelt i to dele: hjernen og ansigt. Først en person har en dominerende størrelse, som er forbundet med udviklingen af hjernen - den centrale del af nervesystemet. torso skeleton kombinerer rygsøjlen og brystkassen, pålideligt beskytte de indre organer af brysthulen. Antallet af ryghvirvler i den menneskelige krop er lig med 33-34. Det 7 hals-, bryst- 12, fem lumbale, fem sakrale smeltet sammen, 4-5 coccygeale. De første to af dem - Atlanta og epifor - forbundet af huler, så hovedet er i stand til at bevæge sig. Af den måde, at antallet af halshvirvler i alle medlemmer af den samme klasse af pattedyr og er syv. En sådan mængde er en elefant, og et felt mus. Den eneste forskel er kun i størrelse.

Skelet skulder og bækkenringen repræsenteret ved kravebenet og skulderbladet ovenfor og kondenserede hoftebenene nedenfor. Disse er vedlagt fri lemmer: skulder, underarm, håndled, der danner den frie øvre lemmer og hofte, ben og fod - lavere hhv.

Således funktioner udføres på grund af de strukturelementer i bevægeapparatet, fra mikroskopiske til vævet, og niveauet af det menneskelige legeme organer.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.