FormationUngdomsuddannelse og skoler

Vesuv (Italien): højde, placering koordinater af vulkanen. Vesuv og hans udbrud

"Definer de geografiske koordinater for vulkanen Vesuv" - sådan opgave er tilgængelig for enhver studerende i geografi lektion. For ikke at fare vild i jagten på en naturgrund på det fysiske kort, læse vores korte artikel. I det vil vi fortælle ikke kun om placeringen af Vesuv, men også dens mest berømte vulkanudbrud.

Geografisk placering og koordinater af vulkanen

Vesuv - den eneste aktive vulkan på det europæiske fastland. "Den yngre bror til Etna" - så ofte henvist til sin uforudsigelighed og snarere en "hot" karakter. Hvor det er placeret geografisk funktion? Hvad er koordinaterne for vulkanen?

Vesuv (på italiensk - Vesuvio) er beliggende i den sydlige del af Italien. Det er en del af Appenninskih bjerge og har en højde på 1281 meter. Den præcise geografiske koordinater vulkan (Vesuv ligger i det nordlige og østlige halvkugle) indgav i følgende tabel:

breddegrad Vesuv

40º 49 '15 "såning. Latitude

Længdegrad over Vesuv

14º 25 '30 "øst. Længdegrad

Som vi kan se Vesuv - er langt ikke den største vulkan i verden. Men han er helt sikkert den mest berømte. Og dens verdensomspændende berømmelse han skylder til de tragiske begivenheder, der fandt sted for to tusinde år siden.

Udbruddet af Vesuv

Vesuv - meget hektisk geologisk formation. Fra historiske dokumenter, vi kender omkring 80 af sine største udbrud, hvoraf den sidste fandt sted ikke så længe siden - i 1944. Faktisk navnet på vulkanen, ifølge én udgave, der stammer fra den oskiske ord fest, som kan oversættes som "røg".

Vesuv dukkede relativt nylig: kun 12 tusind år siden. Tidligere var han en del af en større undersøiske vulkan, men senere blev en del af det europæiske kontinent. I '79, der var en af de mest magtfulde udbrud af Vesuv i historien. Så, under aske og lava blev begravet tre byer - Herculaneum, Oplontis og Pompeji. Symbolsk Vesuv udbruddet begyndte blot en dag efter fejringen af den romerske festival til ære for Vulcan gud.

Men denne tragedie var ikke den sidste i historien af vulkanen. Ubehagelige overraskelser han præsenterer indbyggerne i Appenninerne halvø og videre. Så i midten af det XVII århundrede, der var en anden forfærdelig vulkanen Vesuv, der dræbte fire tusinde mennesker.

I dag er vulkanen Vesuv rette betragtes som en af de farligste i verden. Og sagen er, at dels koordinaterne for vulkanen. Vesuv ligger i et tæt befolket område, kun 15 km fra storbyen - Napoli.

Vesuv og turisme

De lokale myndigheder modtager betydelige indtægter fra "udnyttelse" af turist potentiale på dette sted. Efter alt, se på de "dødbringende bjerg" millioner af turister kommer hvert år.

Et hundrede år siden kunne Vesuv klatre på en svævebane. Men i 1944 blev ødelagt af et vulkanudbrud. I dag, på toppen af det kun kan nås med en specielt udstyret fodgængerrute. Stigningen, på trods af den lille højde af vulkanen er ganske vanskeligt. Efter Vesuv overflade er dækket med støv og små sten, og på den måde er der næsten ingen vegetation, som kunne beskytte turisten fra den brændende solen.

Men rejsende med stor iver at erobre Vesuv. Efter at være steget til toppen af det, du kan ikke kun vore egne øjne at se den dødbringende vulkan krater, men også nyde den fantastiske udsigt over byen fra en højde på Napoli.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.