FormationUngdomsuddannelse og skoler

Rusland - det er Europa eller Asien? Hvor er grænsen mellem de to dele af verden på kortet over Rusland?

Rusland - det er Europa eller Asien? Beboere i Moskva og Khabarovsk, helt sikkert vil besvare dette spørgsmål forskelligt. Og hvis der er en enkelt korrekt og objektiv svar til ham? Hvor er den geografiske grænse af det europæiske og asiatiske del af Rusland, hvor - den kulturhistoriske, og hvor - det politiske? Forskellige aspekter af dette emne, vil vi forsøge at dække i denne artikel.

Lidt på grænsen mellem to verdener

Europa, Asien ... Disse to begreber bruges ofte i det moderne liv. Vi møder dem i bøger og på kort. Tal om dem på tv politik, samfundsforskere, kulturpersonligheder, som regel i kontrast dem. Faktisk er disse to meget lig hinanden i verden med forskellige syn på livet, forskellige kulturelle baggrunde og religioner.

Grænsen mellem Europa og Asien er ganske konventionel. Efter alt, hvis to tilstødende fastland delte havet eller hav, i tilfælde af de dele af verden, er der ingen oplagte naturlige grænser. Ikke desto mindre er det "cordon" mellem dem vedholdende og stædigt forsøger at holde forskere og geografer i flere århundreder i træk.

Interessant, de gamle grækere kaldte Europa, kun de nordlige regioner af landet - det antikke Grækenland. Men med tiden, navnet udvides til større vidder. Med hensyn til etablering af en klar grænse mellem Europa og Asien, er dette spørgsmål blevet kun relevant i midten af det XVIII århundrede. Den berømte russiske videnskabsmand Mikhail Lomonosov foreslået at holde den på floden Don. Han gik videre V. N. Tatischev, tilbyder at overveje sådanne grænse Uralbjergene.

Til dato, geografer planet, heldigvis kom til enighed om dette spørgsmål. Og det er klart, at grænsen mellem to verdener foregår bare på russisk territorium. I den forbindelse et naturligt opstår spørgsmålet: Rusland - det er Europa eller Asien? Lad os prøve at besvare det.

Rusland - det er Europa eller Asien?

Fra synspunkt moderne politisk geografi, Rusland - en europæisk stat. Det er på denne baggrund, landet er medlem af Europarådet.

Hvis vi betragter sagen ud fra fysiske geografi, den russiske er vanskeligt at henføre til nogen af disse dele af verden. Ca. 70% af sit område er placeret i Asien, men statens hovedstad, samt en stor del af befolkningen, der findes i den europæiske del.

Det er underligt, at i de gamle amerikanske kort grænsen mellem Europa og Asien blev afholdt på den vestlige grænser USSR. I dag, oversøiske kartografer ofte tilbringer det i Donbas og varer i Ukraine, Georgien og Tyrkiet til Europa. Men i dette tilfælde er det mere af en formel opdeling af områder i Europa og ikke-Europa, baseret på den såkaldte "zone af russisk indflydelse."

Hvilken del af verden, Rusland er tættere kulturelt og åndeligt? Ifølge den berømte historiker A. S. Alekseeva, Rusland - selvforsynende tilstand, og kvalitativt forskellig fra den vestlige civilisation, og alle asiatiske kulturer.

Grænsen mellem Europa og Asien på kortet over Rusland

Når folk taler om grænsen, i fantasien straks vises i overensstemmelse hermed: hegn med pigtråd, strenge vagter og checkpoints. Men i vores verden er der også andre typer af grænser. Og du behøver ikke pas eller visum krydset mand.

Grænsen mellem Europa og Asien, er vist på mange kort. Men på jorden det er præget af snesevis af specialtegn, obelisker og plaques, som vi vil tale senere. Inden Rusland grænsen løber gennem de øde vidder af den nordlige tundra, bjergskråninger, tværs stepperne, havene og skove. Dens samlede længde her - omkring 5500 km.

Europæisk-asiatisk grænse i Rusland, i overensstemmelse med de almindeligt anerkendte ideer, udføre følgende geografiske træk (fra nord til syd):

  • Kara Hav kyst;
  • den østlige foden af Uralbjergene;
  • Emba River;
  • Uralfloden;
  • den nordvestlige kyst af Det Kaspiske Hav;
  • Manytj-lavningen;
  • delta af floden Don;
  • Kerch-strædet.

På kortet nedenfor kan du se, hvordan denne linje passerer gennem landet.

"Border" Uralbjergene

Mountains adskiller Rusland til Europa og Asien - er Ural. Det er perfekt egnet til rollen som grænsen. Bjergkæden strækker strengt nord-syd næsten 2.500 km. Denne kendsgerning er noteret i sin tid V. N. Tatischev. Det var ham, der først foreslog et europæisk-asiatisk grænse var til Ural. Til støtte for sit forslag videnskabsmand pegede han på, at bjerget er en vigtig vendepunkt af kontinentet. Hertil kommer, at floder, der løber ned fra det mod vest og mod øst, er væsentligt forskellige i deres fisk fauna.

Trække grænsen mellem dele af verden i Ural var let. Undtagelsen var den sydlige del, hvor alle bjerget strukturer arrangeret som en fan. Op til 50-erne af det XX århundrede, grænsen løb langs vandskel linje. Men senere Den Internationale Geografisk Union har flyttet det til den østlige foden af bjergkæden.

Mindeværdige tegn på linjen af europæisk-asiatisk grænse

Inden Rusland er der tegn på mindst 50. Og det største antal af dem - i Uralbjergene. Det er alle mulige obelisker, steler og stensøjler, marmor, stål eller almindelig træ.

Den nordligste skilt "Europa - Asien" ligger i strædet Ugra Bowl. Dette er en simpel træpæl med anker naglet til det. Det blev etableret i 1973 ansatte i en af de polare stationer. Den største monument - en obelisk af rød granit - blev åbnet i 2008 i udkanten af Pervouralsk.

Interessant by i denne henseende er den Orenburg. Efter alt, han, ligesom den tyrkiske Istanbul, samtidig er i to dele af verden. Og deler det mellem Europa og Asien i sin beskedne bredde Uralfloden. Byen har en fodgængerbro forbinder centrum af Orenburg Zauralnoy lund. Lokale ofte spøge dette: de siger, vi arbejder i Europa, og på skovture gå til Asien.

resultat

Historien om denne symbolske bro i Orenburg er en stor slutningen af denne artikel. Så Rusland - det er Europa eller Asien? Det er klart, at landet er forkert at henvise til en hvilken som helst af disse dele af verden. Det rigtige ville være at kalde Rusland en eurasiske tilstand - et unikt og selvforsynende.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.