FormationUngdomsuddannelse og skoler

Republikken Polen. Historie og nutid

Polen og nu indtager en fremtrædende plads på det politiske landkort, og i gamle dage, dens indflydelse på europæiske anliggender var endnu mere markant. Den moderne Republikken Polen var resultatet af en lang og besværlig evolutionære vej fra middelalderen kongerige til en demokratisk stat i et forenet Europa.

Oprindelsen af demokrati: frihed og uafhængighed

Historien om Polen begynder tilbage i det tiende århundrede., Når den første polske prins ved navn Mieszko accepterede kristendommen. Hundrede år senere staten har fået status af riget af Paven, og fem hundrede forening indgået med den litauiske fyrstendømmet og gik over i historien under navnet Rzeczpospolita, som er en kopi af det latinske sprog og oversættes til "fælles sag." Dette punkt er yderst vigtigt for at forstå den efterfølgende historie Polen.

På trods af, at Polen var formelt et monarki, ingen absolutisme har der aldrig været, og ethvert forsøg på at begrænse friheden af bybefolkningen er stødt stærk modstand.

Styrelseslov og bekæmpelse af matadorer

Den attende århundrede viste sig for landet er ikke den nemmeste - og her de interne problemer og spændinger med naboer. Men det var dengang, at den første grundlov i Republikken Polen er blevet vedtaget, som kom ind i verdens historie under navnet "regering handling". I en snæver forstand, havde staten ikke havde en republikansk styreform, men i Europa var det den første oplevelse at kodificere den grundlæggende lov.

Dette er en virkelig revolutionerende initiativ viste sig at være en overraskelse for de naboer, der udløste krigen med det russiske imperium, besluttede at udrydde den spirende demokrati.

Indenrigspolitisk, også, ikke alle var tilfredse med den nye lov, og sammen, de polske stormænd begyndte en krig mod deres egen regering og Sejmen - det vigtigste repræsentative organ i det land, som mødtes kontinuerligt ved tiden for tre hundrede år.

Fri Polen. Land eller Republic

Sandelig republikanske principper er blevet nedfældet i statens forfatning først efter befrielsen fra det russiske styre - i 1919. Efter den russiske revolution, de fleste af landene i Empire erhvervede suverænitet. Gratis Republikken Polen var resultatet af uafhængighedserklæringen og vedtagelsen af den såkaldte Lille forfatning fastslår posten som statsoverhoved, men skarpt begrænsede sine beføjelser.

To år senere blev den nye grundlov vedtaget. Ifølge denne forfatning, blev Sejmen udstyret med større beføjelser, men den udøvende magt udøves af præsidenten for Republikken Polen.

Kommunistiske periode. En ny milepæl i udviklingen af polsk lovgivning

Efter Anden Verdenskrig, Republikken Polen falder ind under stærk indflydelse af Sovjetunionen. Det var i denne periode, og vedtog en ny forfatning, afskrevet, i det store og med Stalin. Selvom dette dokument og godkender de grundlæggende menneskerettigheder og frihedsrettigheder, den beholdt retten til personlig ejendom af håndværkere og bønder, men i fuld alle disse rettigheder ikke kunne realiseres. I samme forfatning elimineret den traditionelle magtfordeling for Polen på grenene, og al den kraft og retten til at tale på vegne af de mennesker, efterladt af Seimas.

En ny periode i historien om Polen begynder efter afviklingen af Sovjetunionen og Warszawa-pagten. Efter et par år, Diet vedtage en ny forfatning, som skal skrives på grundlag af alle tunge og ikke-fri fortid.

I den nye grundlov forbudt konfiskation, tortur, og retten til personlig integritet kommer først. Det blev også erklæret ukrænkelighed hjem og korrespondance, som med hensyn til moderne udvikling teknikker og forsøg på forskellige stater til at arrangere en all-out overvågning af sine borgere, er særlig vigtig.

I 2004 Polen omsider har opnået et af sine vigtigste mål og tiltrådte Den Europæiske Union, men beholdt dog en delvis suverænitet. Tradition af kampen for uafhængighed tvunget politikerne på vagt over for forskellige former for sammenslutninger og foreninger. Måske er det derfor Republikken Polen er ikke travlt med at komme i omløb den europæiske valuta og beskytter omhyggeligt sin zloty, hvilket er de betalingsmidler på sit område i flere århundreder.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.