Nyheder og SamfundMiljøet

Clay (mineral): typer, egenskaber og anvendelser

Clay er et mineral, der har fundet bred anvendelse på forskellige områder af livet. Denne ret komplekse sten kan repræsenteres af forskellige sammensætninger og egenskaber. Betingelser for dannelsen af forskellige typer lerarter er også signifikant forskellige.

Hvad er ler?

Geologisk videnskab har studeret sten i lang tid. Forskere har fundet ud af, at ler, der ikke er forurenet med fremmede urenheder, består af små partikler. Støvets diameter overstiger ikke 0,01 mm. Disse er partikler, der tilhører en bestemt gruppe mineraler. Det er ikke tilfældigt, at brugen af ler er blevet udbredt. Rock er en kompliceret kemisk forbindelse, som omfatter vand, silicium og aluminium.

Lejer under påvirkning af en væske ændrer deres egenskaber. Afhængigt af mængden af vand, der tilsættes til rockpartiklerne, kan der dannes en plastmasse eller kalk. Væsken med tilsætning af ler har en høj grad af viskositet. Denne ejendom er meget udbredt i byggeri og reparation områder.

Egenskaber for lerarter

Egenskaberne af enhver sten er helt afhængige af sammensætningen. Ler er ikke en undtagelse. Værdien af bestanddelene er også vigtig. I en blanding med vand kan stenen danne en viskøs dej. Denne ejendom er meget udbredt på forskellige områder af livet. Lerene svulmer i vandet. På grund af dette kan den bruges meget sparsomt. I sin rå form er lerdejen i stand til at bevare absolut enhver form. Du kan ikke ændre noget efter frysning. Og at produktet kunne bevares i lang tid, er det brændt. Under påvirkning af høje temperaturer bliver leret endnu stærkere og stærkere.

Hvis vi beskriver de grundlæggende egenskaber ved ler, kan vi ikke andet end nævne vandtætthed. Efter at partiklerne er mættet med den rette mængde væske, passerer den ikke længere fugt gennem sig selv. Denne ejendom er også meget udbredt i byggeriet.

Separate kvaliteter af ler er i stand til at rense olieprodukter. De samme egenskaber ved ler anvendes til rengøring af vegetabilske fedtstoffer og olier. Takket være dette kan folk forbruge produkter uden skadelige urenheder. Clay absorberer skadelige stoffer fra væsken , som kan skade helbredet. Af samme grund anvendes visse typer sten i kosmetologi.

Hvad er lerene?

I naturen er der et stort antal lerarter. Alle af dem har fundet deres anvendelse i denne eller den sfære af livet. Kaolin er en lysfarvet ler, der har mindre plasticitet end andre arter. Det er denne race, der oftest anvendes i papirindustrien, såvel som i fremstilling af retter.

Separat opmærksomhed fortjener leret brandsikkert. Dette stof er hvidt eller lysegrå, som kan modstå temperaturer over 1500 grader under affyring. Under påvirkning af høj temperatur blødgør det ildfaste ler ikke og mister ikke dets nyttige egenskaber. Rock anvendes i vid udstrækning til fremstilling af porcelænprodukter, såvel som til indretning af værelser. Populære anses for at stå over for fliser fremstillet af brandsikre ler.

Forme ler kan også fyres ved en tilstrækkelig høj temperatur. De adskiller sig i deres øgede plasticitet. En sådan brandsikker ler kan anvendes i metallurgi. Med sin hjælp er der lavet specielle bindende forme til metalstøbning.

Under konstruktion anvendes cement lerarter oftest. Disse er stoffer i en gråskygge med en blanding af magnesium. Clay bruges til fremstilling af forskellige efterbehandling produkter, samt som et led i byggearbejdet.

Hvor og hvor trækker de ud ler?

Clay er et mineral, der ikke er sjældent i dag. Stoffet kan ekstraheres fra jorden uden problemer. Det er nemmest at finde stoffet i de steder, hvor floderne tidligere havde flygtet. Clay betragtes som et produkt af sedimentære klipper og jordskorpen. I industriel målestok er minedrift udgravet af gravemaskiner. Maskinen skærer store lag af jord. På denne måde kan du få meget mere nyttige mineraler. Problemet er, at leret i de fleste tilfælde ligger i lag.

Steder til minedrift er hele karriere. Arbejdet begynder med fjernelse af overgrunden. Lejligheden findes oftest allerede i en afstand af en halv meter fra toppen. Jord er normalt let at behandle. Ler kan være på selve overfladen. I nogle tilfælde kan mineralet findes under grundvand. I dette tilfælde etablerer holdet en særlig dræning til vanddirigering.

Vinteren er ikke en hindring for stenbruddet. For at forhindre jordens fryse er det isoleret med savsmuld og andre stoffer med lavt termisk ledningsevne. Tykkelsen af isolationen når til tider 50 cm. Leren er også beskyttet mod frysning. Den er dækket af presenninger eller andet lignende materiale, der kan holde den ønskede temperatur, indtil leret er leveret til lageret.

Ler under opførelse

I byggesfæren begyndte ler at blive brugt fra de første dage efter sin opdagelse. I dag anvendes materialet i vid udstrækning til opførelse af huse i de sydlige regioner. På grund af fossils egenskaber i sommerens huse er det køligt, og om vinteren er det varmt og hyggeligt. Til fremstilling af blokke tager kun lidt sand, ler og halm. Efter størkning opnås et stærkt byggemateriale, som ikke er acceptabelt for nogen naturlige faktorer.

Hvad er den bedste ler til byggeri af huse specialister svaret utvetydigt. Det mest egnede er cement ler. Dette materiale er også ofte lavet med fliser. Med denne dekoration kan du ikke blot dekorere rummet, men også beskytte det mod ild. Cement ler er trods alt også brandsikkert.

Retter fra ler

Bestik lavet af ler er ikke kun smukt, men også nyttigt. Materialet er miljøvenligt. Vær ikke bange for, at skålene under påvirkning af høj temperatur vil frigive skadelige stoffer til helbred. Brugen af ler i mange er forbundet med fremstilling af plader, gryder og vaser. I dag fremstilles redskaber af dette materiale i industriel skala. Alle kan købe en service fra kvalitetsmateriale, der kan vare i lang tid.

Meget mere værdsat håndlavet. Der er hele udstillinger, hvor herrene kan prale af deres produkter. Her kan du købe kvalitet keramik. Det vigtigste er, at produktet er lavet i en enkelt kopi. Men prisen vil være passende.

Clay modellering med børn

At lave forskellige produkter med ler kan være meget spændende og sjovt for barnet. Modelleringen bidrager til mental udvikling, forbedrer børnenes hænders motoriske færdigheder. Et barn kan vise fantasi til sin fornøjelse. Og hvad der kan gøres fra ler, forældre spørger altid.

Modellen af ler kræver omhyggelig forberedelse. Det skal huskes, at ikke alt tøj kan vaskes af mineralet. Et barn vil sætte en plet. Derfor bør barnet klæde sig i en arbejdsform og lægge bordet med en olieklud. Hvad kan der gøres af ler i første omgang? Først og fremmest skal enkle ovale figurer skulptureres. Disse kan være dyr eller sjove mennesker. Med et ældre barn vil det være muligt at lave en tallerken og en ske. Efter hærdning kan produktet males. Det vil se original og kan bevares i lang tid. Men det er værd at huske, at ler uden ristning er skrøbelig nok.

Anvendelse af ler i medicin

I oldtiden bemærkede folk de nyttige egenskaber ved ler og begyndte at bruge dem til medicinske formål. Nogle typer af mineral har antiinflammatorisk effekt. På grund af dette er de vant til at behandle forskellige hudsygdomme. Ler hjælper hurtigt med at håndtere forbrændinger, hudorme og eksem. Men selvmedicinering kan ikke gøres under alle omstændigheder. Nogle typer ler har forskellige egenskaber. Kun en specialist vil kunne hente det rigtige materiale og anvende det korrekt på et ømt punkt. Uden den nødvendige viden og færdigheder kan skade kun ske.

Clay er et mineral, der er kilden til mange mineraler, vitaminer og sporstoffer. Nogle sorter af sten kan også tages inde. Ler er en fremragende kilde til radium. I dette tilfælde absorberer kroppen mængden af nyttig stof, som er nødvendigt for det normale liv.

Ler er i stand til at fjerne toksiner fra blodet samt at normalisere metabolismen. På grund af denne egenskab anvendes et mineral ofte til forskellige former for forgiftning. Pulver tages oralt i små mængder, vaskes med vand. Men til terapeutiske formål kan der kun anvendes nogle typer ler.

Clay in Cosmetology

Mange piger bruger ofte kosmetisk ler til at forbedre deres udseende. Mineraler kan glatte hudtonen, lindre ansigtet af acne og lårene fra fedtaflejringer. Forskellige typer ler anvendes til kosmetiske formål. De har alle deres egenskaber og egenskaber.

Til foryngelsen af ansigtet anvendes oftest hvidt ler. Billeder af kvinder, der brugte dette produkt til at forbedre ansigtet, er imponerende. Mimic rynker er rigtigt udglattet, og pigmenterede pletter forsvinder fuldstændigt. Piger med olieagtig hud og store porer vil også være fint med hvidt ler. Egenskaber og anvendelse af stoffet - Oplysninger, der kan læses på emballagen. Men ved hjælp af en hvilken som helst ler er det bedre efter høring af en kosmetolog.

Anvendelse af blå ler

Denne sten har gode antiinflammatoriske egenskaber. Den består af salte og mineraler, der er nødvendige for den sædvanlige funktion af talgkirtlen. Masker lavet af blå ler skal laves til personer, der er tilbøjelige til hududslæt. Ved hjælp af et naturligt stof behandles acne og comedoner perfekt.

Ved hjælp af blå ler kan du også gøre huden mere lys. 10 procedurer hjælper i lang tid til at slippe af med fregner og alderspletter. Derudover glatter den blå ler perfekt overfladiske rynker.

Green Clay

Dette stof anvendes også meget i kosmetologi. Grøn ler har overordnede adsorbent egenskaber. Takket være dette er det muligt hurtigt at rense kroppen af skadelige stoffer og toksiner. Clay kan påføres både ansigt og hele kroppen.

Wraps ved hjælp af grøn ler er populære. Mineral hjælper med at genoprette kroppens vandbalance og fjerne overskydende fugt. Denne egenskab hjælper piger med at slippe af med cellulite, og også gøre huden glattere og glattere.

Rød ler

Den mest optimale til mennesker, der har tendens til allergiske reaktioner, vil der være rød ler. Dette stof har en særlig skygge på grund af indholdet af kobber og jernoxid i den. Kun det ekstraherede stof kan ikke anvendes straks i kosmetologi. At lave ler til forskellige masker er en besværlig proces. Med særlig opmærksomhed bliver røde ler forberedt til brug. Racen ryddes af forskellige skadelige urenheder, som kan skade huden.

Masker lavet af rød ler fjerner fuldstændigt rødme og hudirritation. Materialet anvendes også meget i medicin. Rød ler bidrager til den tidlige helbredelse af sår, og postoperative ar gør det mindre synligt.

Similar articles

 

 

 

 

Trending Now

 

 

 

 

Newest

Copyright © 2018 atomiyme.com. Theme powered by WordPress.